10 εξαιρετικές ιδέες για γωνιακή αποθήκευση που θα σας λύσουν τα χέρια

Είναι ωραίο να έχετε νέους αποθηκευτικούς χώρους για να οργανώσετε το σπίτι σας. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να βρείτε εφευρετικούς τρόπους για να αποθηκεύσετε σχεδόν οτιδήποτε. Χρησιμοποιήστε τον κάθετο χώρο στους τοίχους σας για να αυξήσετε τον αποθηκευτικό χώρο και βάλτε τα ράφια στις γωνίες. Μπορείτε ακόμη να κατασκευάσετε νέους χώρους καθιστικού ή εισόδου με αποθηκευτικό χώρο κάτω από τον πάγκο.

Αυτές οι 10 ιδέες γωνιακής αποθήκευσης θα σας βοηθήσουν να εμπνευστείτε. Κοιτάξτε γύρω στο σπίτι σας και επιλέξτε γωνίες όπου μπορείτε να τοποθετήσετε ράφια ή έπιπλα. Το σπίτι σας θα είναι πιο προσεγμένο και πιο οργανωμένο και θα έχετε ενδιαφέροντα νέα σημεία εστίασης για τα δωμάτιά σας

1. Φτιάξτε ένα ράφι δίπλα στην πόρτα

Αυτά τα γωνιακά κρεμαστά ράφια είναι ιδανικά για την προσθήκη επιπλέον αποθηκευτικού χώρου σε μια κατά τα άλλα άχρηστη περιοχή τοίχου. Μερικές ξύλινες σανίδες, καρφιά και ένα βάψιμο ξύλου είναι όλα όσα χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε αυτή την DIY κατασκευή. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτά τα επιπλέον βιβλία ή τα όμορφα βάζα στα ράφια για μια φανταστική εμφάνιση.

2. Προσθέστε πάγκους με αποθηκευτικό χώρο

Αυτό το γωνιακό καθιστικό με πτυσσόμενα καλάθια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε άνετα καθίσματα, στυλ και πρακτική αποθήκευση σε κάθε δωμάτιο. Προσθέστε μερικά μαξιλάρια για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

Αυτός ο απλός πάγκος αποθήκευσης και το αντίστοιχο ράφι μπορεί να είναι μια υπέροχη προσθήκη για την είσοδο του σπιτιού σας, ιδανικό για να αποθηκεύσετε παπούτσια, μπουφάν, τσάντες και αξεσουάρ.

3. Ράφι τοίχου για την κρεβατοκάμαρα

Μερικές φορές ξενυχτάτε, βαριέστε και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε; Αυτό το γωνιακό ράφι τοίχου για την κρεβατοκάμαρα είναι μια καταπληκτική επιλογή για την αποθήκευση βιβλίων για νυχτερινή ανάγνωση. Εναλλακτικά, προσφέρει έναν υπέροχο μικρό χώρο προβολής διακόσμησης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι εύκολο να κατασκευαστούν και εξαιρετικά λειτουργικά.

4. Συρτάρια και ντουλάπια κουζίνας ειδικά κατασκευασμένα για τις γωνίες

Αυτά τα προσαρμοσμένα συρτάρια κουζίνας, ειδικά κατασκευασμένα για γωνίες, είναι εξαιρετικά για να προσθέσετε περισσότερο χώρο στο γωνιακό ντουλάπι. Ένα προσαρμοσμένο γωνιακό ντουλάπι δημιουργεί μια μοναδική εμφάνιση στο σχέδιο της κουζίνας σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα περιστρεφόμενο σύστημα κάτω από το γωνιακό ντουλάπι που είναι πρακτικός τρόπος αποθήκευσης πρόσθετων ειδών κουζίνας, όπως μπαχαρικά, λάδια και καρυκεύματα. Ή να βάλετε ένα αντίστοιχο σύστημα στην γωνιακή τροφοθήκη της κουζίνας σας.

5. Σχάρα κρασιού που ταιριάζει στον χώρο σας

Χρησιμοποιήστε κάθε εκατοστό του γωνιακού σας χώρου, τοποθετώντας τα μπουκάλια κρασιού σας σε μία από αυτές τις γωνιακές σχάρες κρασιού. Επιλέξτε μια τοποθεσία που είναι κρυμμένη από την άμεση ηλιοφάνεια, τις πηγές θερμότητας και τις συσκευές της κουζίνας σας. Η φύλαξη του κρασιού σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία είναι γενικά σταθερή είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητάς του.

6. Βάλτε τον φούρνο σας στη γωνία

Μπορείτε να βάλετε τον φούρνο σας στη γωνία. Αυτή η μοναδική στιλιστική επιλογή προσθέτει μια διαφορετική εμφάνιση στην κουζίνα σας. Επιπλέον, αυτό το γωνιακό ντουλάπι αποθήκευσης είναι εξαιρετικό για να αποθηκεύσετε κατσαρόλες, τηγάνια και άλλα μαγειρικά σκεύη.

7. Ράφια τοίχου σε μια γωνία

Τα ασύμμετρα αιωρούμενα ράφια θα επιδείξουν κάθε διακόσμηση με στυλ και θα αναδείξουν τα βιβλία σας.

8. Τοποθετήστε τους κάδους απορριμμάτων κάτω από τα ντουλάπια

Αποθηκεύστε τους κάδους απορριμμάτων κάτω από τα ντουλάπια.

9. Ανοιχτό ντουλάπι τοίχου για την κουζίνα

Τα ανοιχτά ντουλάπια τοίχου είναι σήμερα δημοφιλή για πολλούς λόγους. Δώστε στην κουζίνα σας μια ανάλαφρη, ευάερη αίσθηση και τοποθετήστε κοντά σας προϊόντα που χρησιμοποιείτε τακτικά. Είναι κομψά, συναρμολογούνται εύκολα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην κουζίνα σας.

10. Γωνιακή βιτρίνα

Follow Getlife.gr στο Google News

Ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης κουζίνας που πρέπει να δοκιμάσετε

Το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξε το: Μικρά μυστικά για να μην μυρίζουν ποτέ τα πόδια σου