10 συμβουλές για να λειτουργεί πάντα άψογα το ψυγείο σας

Είναι δεδομένο πως όλοι θέλουμε το ψυγείο μας να λειτουργεί αποτελεσματικά προκειμένου να συντηρεί περισσότερο το φαγητό μας και φυσικά να μένει το ψυγείο μας πάντα φρέσκο ​​και καθαρό. Μην ξεχνάμε πως είναι και θέμα υγιεινής. Για να διατηρείται η καλύτερη εμφάνιση σε τακτική βάση, φροντίστε να καθαρίζετε αμέσως τυχόν διαρροές και να συνηθίζετε να κάνετε τακτικό ελαφρύ καθαρισμό του. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να έχετε ψυγείο που λειτουργεί στην εντέλεια και για να μην ανησυχείτε για την υγιεινή.

1. Το ψυγείο πρέπει να καθαρίζεται σε βάθος τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες.. Είναι πιο εύκολο να προγραμματίσετε να καθαρίσετε το ψυγείο όταν υπάρχουν λιγότερα τρόφιμα μέσα, δηλαδή πριν πάτε για τα ψώνια της εβδομάδας. Δείτε και Πώς να καθαρίσετε αποτελεσματικά το ψυγείο. Οδηγός βήμα βήμα.

2. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει μυρωδιά, παρά το γεγονός ότι έχετε καθαρίσει καλά το ψυγείο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό αποσμητικό. Ένα ανοιχτό κουτί ή ένα βάζο με μαγειρική σόδα τείνει να είναι το πιο συνηθισμένο φυσικό αποσμητικό, αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο με φρέσκους κόκκους καφέ.

Εάν αυτά εξακολουθούν να μην βοηθούν μετά από μερικές ημέρες, ίσως χρειαστεί να αδειάσετε το ψυγείο σας και να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό για να τρίψετε στο ψυγείο και στη συνέχεια να ξεπλύνετε καλά με νερό. Η ανάμειξη με μερικά αιθέρια έλαια λεμονιού ή χυμό λεμονιού στην πάστα μπορεί επίσης να βοηθήσει να αφήσετε ένα ωραίο, ελαφρύ άρωμα.

3. Προσπαθήστε να μην γεμίζετε υπερβολικά το ψυγείο σας. Ο αέρας δεν θα κυκλοφορεί εξίσου καλά στο χώρο καθιστώντας το ψυγείο σας λιγότερο αποτελεσματικό στη διατήρηση των ψυχρότερων θερμοκρασιών. Επιπλέον, καθιστά πιο δύσκολο να βρείτε αυτό που ψάχνετε και να δείτε τυχόν ακαταστασία που μπορεί να συμβεί.

4. Συνηθίστε να τοποθετείτε γρήγορα τα αντικείμενα στο ψυγείο σας αφού ψωνίσετε. Αυτό θα περιορίσει τα χαλασμένα τρόφιμα στο ελάχιστο και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να αγοράσετε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε.

5. Διατηρήστε το ψυγείο σας οργανωμένο. Εκτός από την καλύτερη εμφάνιση, ένα οργανωμένο ψυγείο με δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της θερμοκρασίας, αποφυγή σπατάλης τροφίμων και σας επιτρέπει να βρίσκετε εύκολα αυτό που ψάχνετε.

6. Σκουπίστε τα μπουκάλια πριν μπουν ξανά στο ψυγείο. Το κέτσαπ, οι σάλτσες για σαλάτες και άλλα βάζα με σάλτσα και καρυκεύματα συχνά έχουν μικρές σταγόνες και κολλώδη υπολείμματα που μπορούν να μεταφερθούν στο ψυγείο σας.

7. Φροντίστε να καθαρίζετε τις διαρροές και τους λεκέδες το συντομότερο δυνατό. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να καθαριστούν.

8. Χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό οσμών, όπως ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας ή κόκκους καφέ για να απαλλαγείτε από τυχόν μυρωδιές που μπορεί να παραμείνουν στο ψυγείο σας. Αλλάζετε περίπου κάθε 30-60 ημέρες.

9. Επενδύστε τα συρτάρια στον φρουτοθάλαμο με μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε τυχόν υπερβολική υγρασία και να διατηρήσετε φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σας για περισσότερο.

10. Όταν ξεπαγώνετε τρόφιμα (ειδικά το κρέας), τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο ή ταψί για να αποφύγετε τυχόν διαρροές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Δείτε τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

35 ιδέες για χειμωνιάτικη διακόσμηση με πλεχτά ριχτάρια