11 συμβουλές μακιγιάζ για να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγαλύτερα

Τα μάτια είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άλλοι επάνω μας, άρα είναι πολύ βασικό να ξέρετε να τα τονίσετε με το κατάλληλο makeup. Τι γίνεται όμως όταν τα μάτια σας είναι σχετικά μικρά; Αν θέλετε να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά, υπάρχουν σίγουροι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ για να το κάνετε που μπορούν να γίνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας μακιγιάζ.

Παρακάτω, μοιραζόμαστε 11 εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές μακιγιάζ για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να δείχνουν τα μάτια σας να φαίνονται όσο πιο ανοιχτά και φωτεινά γίνεται.

1. Ξεκινήστε με την περιποίηση του δέρματος

Πριν καν ξεκινήσετε τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε πιο λαμπερά μάτια χρησιμοποιώντας τα σωστά προϊόντα περιποίησης. Χρησιμοποιείτε πάντα μια κρέμα ματιών ή eye patches για κάτω από τα μάτια που βοηθούν την σωστή ενυδάτωση και τη διόρθωση των μαύρων κύκλων.

2. Τοποθετήστε ψεύτικες βλεφαρίδες μόνο στις γωνίες των ματιών

Σύμφωνα με τους makeup artists αυτό το κόλπο θα βοηθήσει τα μάτια να φαίνονται πιο ανοιχτά. Απλώς φροντίστε να τις εφαρμόσετε μόνο στις εξωτερικές γωνίες.

3. Εφαρμόστε highlighter στο κόκκαλο του φρυδιού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρύδια και τα κόκαλα των φρυδιών για να σμιλέψετε την εμφάνιση που επιθυμείτε. Η εφαρμογή highlighter στο κόκκαλο του φρυδιού είναι ένας τρόπος για να διαμορφώσετε εύκολα την περιοχή του φρυδιού και να δώσετε την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου ματιού.

4. Καλύψτε τους μαύρους κύκλους με Concealer κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση μιας σκιάς γύρω από την περιοχή των ματιών σας, κάνοντάς την να φαίνεται μικρότερη συνολικά. Για να κάνετε ολόκληρη την περιοχή των ματιών να φαίνεται πιο φωτεινή και φωτεινή, χρησιμοποιήστε ένα φωτεινό concealer στα κάτω από τα μάτια για να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματος. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε το concealer σε σχήμα ανεστραμμένου τριγώνου κάτω από τα μάτια σας για να δημιουργήσετε ένα «τρίγωνο φωτός» κάτω από τα μάτια.

5. Φωτίστε το εσωτερικό του κάτω βλέφαρου

Το να χρησιμοποιείτε σκούρο καφέ ή μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού μπορεί επίσης να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μικρότερα. Για ένα εφέ που ανοίγει τα μάτια, δοκιμάστε να κάνετε γραμμή με λευκό ή ανοιχτό μπεζ-nude μολύβι ή eyeliner.

6. Χρησιμοποιήστε φωτεινές σκιές ματιών

Μιλώντας για σκιά ματιών, οι αποχρώσεις που χρησιμοποιείτε μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το πόσο φωτεινά και ανοιχτά δείχνουν τα μάτια σας. Η χρήση ανοιχτόχρωμων έως μεσαίων σκιών θα βοηθήσει τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά. Προτιμήστε  παστέλ χρώματα, ανοιχτές λαμπερές αποχρώσεις ή αποχρώσεις του ανοιχτού καφέ. Οι ανοιχτόχρωμες σκιές ματιών θα πρέπει να εφαρμόζονται στην εσωτερική γωνία, ενώ αντιθέτως οι πιο σκούρες στις εξωτερικές γωνίες των ματιών. Τα σκούρα χρώματα δημιουργούν το βάθος και μεγαλώνουν κατά μήκος το σχήμα των ματιών

7. Αναμείξτε τις σκιές μέχρι το φρύδι

Για να κάνετε τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα πλησιάστε τη σκιά πολύ κοντά στο φρύδι καθώς αυτό δίνει την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος των βλεφάρων σας είναι μεγαλύτερος και ανοίγει περισσότερο τα μάτια, ειδικά αν έχετε κουκουλωτά μάτια.

8. Φωτίστε τις εσωτερικές γωνίες των ματιών

Προσθέστε μια νότα λαμπερής ή ελαφριάς ματ σκιάς στο κόκκαλο του φρυδιού και στις εσωτερικές γωνίες για να αντανακλά το φως στα μάτια. Αυτό κάνει τα μάτια σας να φαίνονται σαν να έχουν μεγαλύτερο μήκος, αλλά ταυτόχρονα γίνονται και φωτεινά.

9. Καμπυλώστε και τονίστε τις βλεφαρίδες σας

Αυτό το εξαιρετικά απλό βήμα μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Οι ίσιες βλεφαρίδες κάνουν σκιά στην περιοχή των ματιών. Αν τις κατσαρώσετε με ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων αυτό θα ανοίξει αμέσως την περιοχή των ματιών. Κατόπιν τονίστε τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα για καμπυλωτές βλεφαρίδες. Οι βλεφαρίδες θα πρέπει να είναι εντυπωσιακές και όσο το δυνατών πιο καμπυλωτές γίνεται για να φαίνονται πιο μεγάλα και ανοιχτά τα μάτια.

10. Αποφύγετε τις χοντρές γραμμές eyeliner

Κάντε λεπτές γραμμές eyeliner και μόνο πάνω από τις επάνω βλεφαρίδες. Επίσης, θα πρέπει το σχήμα να είναι φτερωτό και προς τα έξω, για να δώσετε το απαιτούμενο μήκος. Χρησιμοποιήστε είτε ένα ακονισμένο μολύβι ματιών είτε eyeliner με λεπτή μύτη για να πετύχετε ένα βλέμμα που ανοίγει τα μάτια.

11. Δώστε σχήμα στα φρύδια σας

Η διαμόρφωση των φρυδιών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Δημιουργώντας ένα τοξωτό σχήμα, ουσιαστικά σηκώνετε το όριο της περιοχής των ματιών, επιτρέποντάς της να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο ανοιχτή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τζελ φρυδιών που θα βοηθήσει τις τρίχες των φρυδιών σας να παραμείνουν ανασηκωμένες όλη την ημέρα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Τα 6 λάθη στο ξύρισμα που δεν γνωρίζετε ότι κάνετε

5 αποτελεσματικές τροφές αποτοξίνωσης για υγιές δέρμα