13 διαφορετικές χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας εκπλήξουν

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε την λαδόκολλα ως το χαρτί που απλώνουν στα τραπέζια οι ταβέρνες όταν τρώμε ή ως ένα εύχρηστο αντικείμενο στην μαγειρική. Για να ψήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι κρέας ή ψάρι χωρίς να το κάψουμε εξωτερικά και να παραμείνει ζουμερό το τυλίγουμε με λαδόκολλα που τη στερεώνουμε με σπάγκο. Ή για να μην λερώσουμε τα ταψιά μας, στρώνουμε πριν το ψήσιμο ένα φύλλο λαδόκολλας.

Ξέρετε όμως πως η λαδόκολλα έχει και άλλες χρήσεις εκτός της μαγειρικής; Δείτε 13 διαφορετικές χρήσεις που δεν γνωρίζατε.

1. Τυλίξτε σε μια λαδόκολλα αντικείμενα που θέλετε να αποθηκεύσετε για να τα προστατέψετε από τη σκόνη.

2. Ξεκολλήστε φερμουάρ που έχουν κολλήσει με τη βοήθειά της λαδόκολλας. Απλά τρίψτε την επιφάνεια του σημείου, στο οποίο έχει κολλήσει το φερμουάρ, με ένα κομμάτι λαδόκολλα και σύντομα θα ξεκολλήσει.

3. Φτιάξτε χωνιά από λαδόκολλα. Έτσι, θα μπορείτε να μεταφέρετε μικρά αντικείμενα όπως καρφιά, βίδες σε δοχεία αποθήκευσης.

4. Περάστε οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε με τσαλακωμένη λαδόκολλα. Κάντε τους νιπτήρες, το ντους, τα φωτιστικά ή άλλες μεταλλικές επιφάνειες του σπιτιού να λάμψουν. Αυτή η πρακτική έχει κι ένα ακόμα όφελος: η λαδόκολλα δημιουργεί στην επιφάνειά τους ένα λεπτό φιλμ το οποίο δρα προστατευτικά κατά της υγρασίας.

5. Στρώστε λαδόκολλα στα συρτάρια σας για να αποφύγετε το συχνό τους καθάρισμα. Όταν λεκιαστεί η λαδόκολλα απλά την αντικαθιστάτε με νέα.

6. Στρώστε λαδόκολλα στα ράφια μέσα στα ντουλάπια, ειδικά σε εκείνα που αποθηκεύετε τρόφιμα που μπορεί να λερώσουν ή να στάξουν όπως αλεύρι ή λάδι.

7. Τρίψτε με μια τσαλακωμένη λαδόκολλα κατσαρόλες και ταψιά για να απομακρύνετε εύκολα βρωμιές από λίπη.

8. Τυλίξτε με λαδόκολλα τα κεριά που θέλετε να αποθηκεύσετε για να μην λερώσουν τις γύρω επιφάνειες.

9. Στρώστε μια λαδόκολλα στο τραπέζι που κάνετε χειροτεχνίες για να μην λερώσετε με κόλλες και χρώματα. Απλά πετάξτε την λαδόκολλα όταν τελειώσετε.

10. Αν φρακάρει η πόρτα σας, απλά τρίψτε με μια λαδόκολα την επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την πόρτα σας.Θα ξεκολλήσει άμεσα.

11. Τυλίξτε με λαδόκολλα ένα κομμάτι πίτσα ή μια πίτα για να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να στεγνώσει.

12. Φτιάξτε κώνους λαδόκολλας για να βάλετε μέσα ποπ κορν, πατατάκια και κάθε λογής σνακ για movie nights.

13. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα στην ψηστιέρα όταν ψήνετε κάποιο τρόφιμο που αφήνει ζουμιά, όπως λουκάνικο ή μπιφτέκι, ώστε να μην λερωθούν οι πλάκες της.

Follow Getlife.gr στο Google News

Γνωρίστε τα 4 φυτά εσωτερικού χώρου που λειτουργούν ως φυσικοί αφυγραντήρες και απομακρύνουν την μούχλα και την υγρασία.

6 παράγοντες για να αυξήσετε κατακόρυφα τις καύσεις σας και να ξεμπλοκάρετε το μεταβολισμό σας.