15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα

Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία όταν πρόκειται για τον καθαρισμό ενός σπιτιού. Ωστόσο, οι σκούπες είναι μηχανήματα και υπάρχουν πράγματα σχετικά με την ασφάλεια και τη λειτουργία τους που πρέπει να γνωρίζετε, συμπεριλαμβανομένου του πότε είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε καθόλου ηλεκτρική σκούπα. Είτε πρόκειται για την προστασία του εαυτού σας είτε για την αποφυγή ζημιάς στην ηλεκτρική σκούπα, αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να σκουπίζετε.

1. Γυαλί
Όταν σπάσει ένα γυάλινο αντικείμενο σκουπίστε και μαζέψτε τα κομμάτια με κανονική σκούπα και φαράσι. Μην χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα καθώς αιχμηρά κομμάτια και θραύσματα γυαλιού μπορούν να τρυπήσουν τα μέρη της. Αυτό ισχύει γενικά και για άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

2. Διαρροές Υγρών
Μην εκθέτετε ποτέ τις ηλεκτρικές συσκευές σε νερό ή άλλα υγρά, για την ασφάλειά σας. Αυτό περιλαμβάνει ακόμα και το σκούπισμα ενός βρεγμένου χαλιού εκτός αν η σκούπα σας έχει ειδικά εξαρτήματα για τον σκοπό αυτό. Εκτός από τις ανησυχίες για την ασφάλεια, το σκούπισμα υγρών μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα του μηχανήματος και όταν αφεθεί μέσα στη σακούλα ή τον κάδο το νερό και άλλα υγρά ενδέχεται να προκαλέσουν μούχλα.

3. Κολλώδη αντικείμενα
Πράγματα όπως η τσίχλα, η κόλλα ή το μέλι θα κολλήσουν σε κάθε μέρος της ηλεκτρικής σκούπας στην πορεία, φράζοντας τα πάντα, από το ρολό της βούρτσας μέχρι τη σακούλα.

4. Τρίχες ή σωρούς μαλλιών
Η ηλεκτρική σκούπα είναι ένα φανταστικό εργαλείο για να μαζεύετε τα μαλλιά, αλλά υπάρχουν στιγμές που είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια κλασσική σκούπα. Μεγάλοι σωροί μαλλιών, όπως αυτοί που μένουν πίσω μετά από ένα κούρεμα στο σπίτι ή το καθάρισμα του καναπέ από τρίχες κατοικιδίων, μπορεί να φράξουν την ηλεκτρική σκούπα και οι μακριές τρίχες μπορεί να μπερδευτούν γύρω από το μοτέρ.

5. Τεμαχισμένο χαρτί
Μεγάλοι σωροί τεμαχισμένου χαρτιού, όπως ακριβώς και οι τρίχες, μπορεί να φράξουν το κενό και χειρότερα να κάψουν τον κινητήρα. Χρησιμοποιήστε μια κλασσική σκούπα σκούπα για τον σκοπό αυτό.

6. Καλώδια
Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να αφαιρέσετε τα καλώδια από το πάτωμα πριν σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα για να προστατέψετε τόσο εσάς και την ηλεκτρική σκούπα. Η δύναμη και η τριβή μπορεί να σπάσουν το προστατευτικό εξωτερικό περίβλημα του καλωδίου, αφήνοντας τα καλώδια και τα ηλεκτρικά εξαρτήματα εκτεθειμένα ή ακόμα να παρασύρουν τις πολύτιμες συσκευές σας στο πάτωμα.

7. Νομίσματα
Εκτός από το να δημιουργούν θόρυβο όταν τα σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα, τα κέρματα ενδεχομένως να τραυματίσουν τα εσωτερικά μέρη μιας σκούπας, προκαλώντας γρατσουνιές και χτυπήματα, καθώς και τον κινητήρα.

8. Lego, και άλλα μικρά παιχνίδια
Όπως τα κέρματα, όταν πρόκειται να μαζέψετε Lego και μικρά παιχνίδια ή πλαστικά κομμάτια αφήστε την ηλεκτρική σκούπα στην άκρη. Μικρά κομμάτια σκληρού πλαστικού μπορεί να σπάσουν όταν σκουπιστούν με ηλεκτρική σκούπα, αφήνοντας κομμάτια που θα κολλήσουν στο ρολό στο πέλμα της σκούπας ή θα φράξουν το εσωτερικό.

9. Συνδετήρες, πινέζες και άλλα μικροαναλώσιμα γραφείου
Τα τραύματα από τρυπήματα αφθονούν όταν μικρά, αιχμηρά αντικείμενα διασχίζουν τον εύκαμπτο σωλήνα και καταλήγουν στον κάδο της ηλεκτρικής σκούπας. Συλλέξτε μικρά αναλώσιμα γραφείου, όπως συνδετήρες ή πινέζες πριν σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα για να αποφύγετε ζημιά στο μηχάνημα.

10. Καφές
Τα υγρά κατακάθια του καφέ ανήκουν στην κατηγορία των υγρών αλλά δημιουργούν και επιπλέον προβλήματα. Το σκούπισμα τους μπορεί να φράξει τα μέρη της σκούπας, αφήνοντας πίσω οργανική ύλη που μπορεί να δημιουργήσει μούχλα αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλεύει επιπλέον με κίνδυνο να καεί.

11. Πριονίδια, γυψοσανίδες και άλλα δομικά συντρίμμια
Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα λεπτών σωματιδίων όπως πριονίδι, γυψοσανίδα και άλλα δομικά υπολείμματα σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει το κάψιμο του κινητήρα, τερματίζοντας ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής της σκούπας. Επιπλέον, αυτά τα λεπτά σωματίδια μπορεί να να απελευθερωθούν πίσω στον αέρα, καθιστώντας τον επικίνδυνο και για εσάς.

12. Χώμα και φυτικά υπολείμματα
Το χώμα και τα φυτικά υπολείμματα μπορεί να φράξουν την σκούπα και τα υγρά ή βρεγμένα φύλλα μπορεί να προκαλέσουν μούχλα στη σακούλα ή στο δοχείο, επομένως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια απλή σκούπα ή τα χέρια σας για να τα μαζέψετε.

13. Στάχτη
Οι στάχτες ανήκουν στην κατηγορία των λεπτών σωματιδίων και δεν πρέπει να σκουπίζονται με ηλεκτρική σκούπα.

14. Μακιγιάζ
Τα προϊόντα μακιγιάζ όπως το ρουζ, η πούδρα ή η σκιά ματιών εμπίπτουν στην κατηγορία των λεπτών σωματιδίων που δεν πρέπει να σκουπίζετε ποτέ και τα καλλυντικά όπως το κραγιόν ή το eyeliner μπορούν να λιώσουν, κολλώντας στα τοιχώματα της ηλεκτρικής σκούπας και προκαλώντας φραγμούς με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, το πολύχρωμο μακιγιάζ μπορεί να λερώσει την ηλεκτρική σκούπα και να απλώσει αυτούς τους λεκέδες σε οποιαδήποτε επιφάνεια επιχειρήσετε να καθαρίσετε στη συνέχεια.

15. Γκλίτερ
Μην σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα χυμένο glitter εκτός και αν θέλετε να γεμίσει το σπίτι σας με γκλίτερ για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όπως με τις λεπτές σκόνες μπορεί να απελευθερωθεί πίσω στον αέρα λερώνοντας όλο το σπίτι.

Follow Getlife.gr στο Google News

Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης των πετσετών μπάνιου και bonus ιδέες

8 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την χρήση των ορών προσώπου ώστε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από αυτούς.