Menu

15 υγιεινά σνακ που πραγματικά θα θέλετε να φάτε

Η επιλογή να τρώτε υγιεινά σνακ συμβάλλει στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και είναι μια έξυπνη επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε γενικότερα την υγεία σας. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών όπως το κάπνισμα και η υψηλή χοληστερόλη. Ωστόσο, η κακή διατροφή και η παχυσαρκία είναι επίσης παράγοντες κινδύνου. Το να κάνουμε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής.

Παρακάτω, θα βρείτε 15 απλά και νόστιμα υγιεινά σνακ. Όχι μόνο αυτά τα νόστιμα σνακ περιέχουν 200 θερμίδες ή λιγότερες, αλλά είναι αρκετά γρήγορα και εύκολα ώστε να καταπνίξουν κάθε επιθυμία για ανθυγιεινό τσιμπολόγημα.

1. Ανανάς & Καρύδα
Πασπαλίστε 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη (ινδοκάρυδο) πάνω από 1 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους. (175 θερμίδες)

2. Χούμους με λαχανικά
Σερβίρετε 1/2 φλιτζάνι baby καρότα, 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι και 1/2 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες με 1/4 φλιτζάνι χούμους για dip. (150 θερμίδες)

3. Φράουλες βουτηγμένες στο γιαούρτι
Βάλτε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες και 1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι χωρίς λιπαρά και μετά τοποθετήστε το στο ψυγείο να παγώσει. Προσθέστε φύλλα μέντας στο σερβίρισμα. (115 θερμίδες)

 

4. Φέτες μήλου και βούτυρο αμυγδάλου
Κόψτε σε φέτες 1 μέτριο μήλο και σερβίρετε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου για dip ή επικάλυψη ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. (170 θερμίδες)

5. Κεράσια και σοκολάτα
Πασπαλίστε 1/4 φλιτζάνι τσιπς μαύρης σοκολάτας πάνω από 1 φλιτζάνι φρέσκα κεράσια. (200 θερμίδες)

6. Μίνι Φρουτοσαλάτα
Σε ένα μπολ, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες, 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα, φέτες από 1/2 μέτριο μήλο. Περιχύστε το με 1 κουταλιά της σούπας ωμό μέλι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε να ενωθούν. (170 θερμίδες)

7. Μπανάνα με βούτυρο αμυγδάλου και granola
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου σε 1 μπανάνα και, στη συνέχεια, πασπαλίστε 1/2 κουταλιά της σούπας granola από πάνω. (200 θερμίδες)

8. Μίνι χωριάτικη σαλάτα
Σε ένα μπολ, προσθέστε 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα σε φέτες, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι, 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και 2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού από πάνω. (190 θερμίδες)

9. Βερίκοκο και κάσιους
Σερβίρετε 1 βερίκοκο μαζί με 30 γραμμάρια κάσιους. (200 θερμίδες)

10. Μπουκιές σαλάτα κοτόπουλου
Ψιλοκόψτε στήθος βραστό ή ψητό κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon. Ανακατέψτε και σερβίρετε με 1 φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες. (170 θερμίδες)

11. Σαλάτα
Σερβίρετε 1 βραστό αυγό, 1/2 φλιτζάνι baby καρότα, 1/2 φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες και 1/2 φλιτζάνι νερόβραστα φρέσκα πράσινα φασολάκια με 4 κουταλιές της σούπας τζατζίκι (ή γιαούρτι αν δεν θέλετε τη μυρωδιά του σκόρδου). (200 θερμίδες)

12. Μίνι καρπουζοσαλάτα
Συμπληρώστε 1 φλιτζάνι καρπούζι σε κύβους με 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα και 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο και απολαύστε το. (150 θερμίδες)

13. Ψωμί με βούτυρο αμυγδάλου και μέλι
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αμυγδάλου και 1/2 κουταλιά της σούπας ωμό μέλι σε 1 κομμάτι ψωμί ολικής αλέσεως. Διπλώστε στη μέση και φάτε! (190 θερμίδες)

14. Wraps μαρουλιού
Φτιάξτε wraps μαρουλιού χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια μαρούλι iceberg, 60 γραμ γαλοπούλα σε φέτες, 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν. Τυλίξτε τα και απολαύστε. (160 θερμίδες)

15. Τυρί και σταφύλια
Σερβίρετε 1 μπαστουνάκι από το αγαπημένο σας τυρί μαζί με 1 φλιτζάνι σταφύλι. (140 θερμίδες)

Leave a Reply

Exit mobile version