19 άπαιχτα tips για να πίνετε περισσότερο νερό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πόσιμο νερό είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία και ευεξία μας. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων από το σώμα μας. Βοηθά την πέψη μας και την σωστή λειτουργία του εντέρου. Το πόσιμο νερό αποτρέπει την αφυδάτωση και μας βοηθά να δείχνουμε επίσης καλύτερα. Το νερό έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην απώλεια βάρους και βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος που με τη σειρά του μειώνει τα σημάδια γήρανσης.

Οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε τουλάχιστον ενάμισι λίτρο νερό καθημερινά και αρκετά περισσότερο αν ασκούμαστε. Ωστόσο δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά τον χειμώνα. Πώς μπορούμε να παίρνουμε αρκετό κάθε μέρα; Ακολουθούν 19 ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταναλώνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού για τον οργανισμό σας. Επιλέξτε όποιες από αυτές σας ταιριάζουν.

► Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να πιει αναψυκτικό μέχρι να πιείτε δύο έως τέσσερα ποτήρια νερό. Τελικά θα διαπιστώσετε ότι δεν θα λαχταράτε τόσο πολύ το αναψυκτικό..

► Πίνετε ένα ποτήρι νερό σε κάθε μεταβατικό σημείο της ημέρας: όταν σηκώνεστε για πρώτη φορά, λίγο πριν φύγετε από το σπίτι, όταν κάθεστε να δουλέψετε κ.λπ.

► Έχετε ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό γεμάτο στο γραφείο σας και βάλτε στόχο να το πιείτε μέσα στη μέρα.

► Κάποιοι άνθρωποι παρακινούνται από το πρόγραμμα. Φτιάξτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα και σημειώστε κάθε φορά που πίνετε ένα ποτήρι. Αν το κρατήσετε για 30 ημέρες και θα έχετε κάνει το πόσιμο νερό μέρος της ρουτίνας σας.

► Πίνετε ένα ποτήρι κάθε μια ώρα για όσο διάστημα βρίσκεστε στη δουλειά ή στο σχολείο. Όταν ολοκληρωθεί η εργάσιμη/σχολική ημέρα, καλύπτεται η ποσόστωση νερού.

► Καταψύξτε τα αποφλοιωμένα κομμάτια λεμονιών, λάιμ και πορτοκαλιών και χρησιμοποιήστε τα αντί για παγάκια – είναι αναζωογονητικό, αλλάζει την γεύση και σας βοηθά να πάρετε και βιταμίνες.

► Μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα, πιείτε ένα ποτήρι νερό για να αναπληρώσετε τα υγρά σας.

► Βάλτε στόχο να πίνετε την συγκεκριμένη ποσότητα νερού την ημέρα και μετά γράψτε το μαζί με τους λόγους του γιατί πρέπει. Το να θυμάστε το κίνητρό σας θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε όταν ο ενθουσιασμός εξασθενεί.

► Κάθε φορά που περνάτε δίπλα από μια βρύση, πίνετε μια ή δύο γουλιές.

► Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό νερό. Προσθέστε λίγο λεμόνι ή λίγα φύλλα δυόσμου και θα έχετε ένα σούπερ δροσιστικό ποτό.

► Γεμίστε ένα μεγάλο φλιτζάνι με θρυμματισμένο πάγο ή παγάκια και τρώτε τα (σαν καραμέλα!) όλη την ημέρα.

► Βάλτε ένα στοίχημα με έναν συνάδελφο για να δείτε ποιος μπορεί να πιει περισσότερο νερό στη διάρκεια της ημέρας.

► Όταν πίνετε χυμό (μήλο, σταφύλι ή πορτοκάλι) γεμίστε το μισό ποτήρι με νερό ή πάγο και φροντίστε να το καταναλώσετε όλο.

► Κρατήστε ένα μεγάλο φλιτζάνι γεμάτο πάγο στο γραφείο σας και συνεχίστε να το ξαναγεμίζετε με νερό. Το κλειδί είναι να πίνετε με ένα καλαμάκι – πίνετε μεγαλύτερες γουλιές και πίνετε περισσότερα τη φορά.

► Αν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά παίξτε με τον εαυτό σας το εξής παιχνίδι: όταν τρώτε κάτι που περιέχει πχ 10 γραμμάρια λίπος, πίνετε 200 ml νερό.

► Πίνετε δύο γεμάτα ποτήρια σε κάθε γεύμα, ένα πριν και ένα μετά. Επίσης, πίνετε ένα ποτήρι πριν από κάθε σνακ για να μην τρώτε τόσο πολύ.

► Βάλτε υπενθυμίσεις στο τηλέφωνο ή στο ημερολόγιό σας για να πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παραδόξως, αυτό με βοηθά πολύ. Μπορεί να ακούγεται κουτό, αλλά είναι πολύ πιθανό να ξεχνάτε να πίνετε νερό.

► Αντί για νερό μπορείτε να πιείτε εναλλακτικά ένα ωραίο ζεστό φλιτζάνι τσάι.

► Έχετε πάντα κοντά σας ένα μπουκάλι νερό ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, πλένετε ρούχα, φτιάχνετε δείπνο κ.λπ. και πίνετε τακτικά μικρές γουλιές μέχρι να το τελειώσετε.

Follow Getlife.gr στο Google News

8 ιδιοφυή κόλπα που θα κάνουν το ξεσκόνισμα …παιχνιδάκι

Πώς να ξεφορτωθείτε τα βιβλία που μαζεύουν σκόνη και να βάλετε σε τάξη την βιβλιοθήκη σας.