20 εξαιρετικές ιδέες διακόσμησης με παλιά CD.

Μην πετάτε τα παλιά σας CD. Ακόμα και αν δεν τα χρειάζεστε πια με την κλασική τους χρήση μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα διακοσμητικά κομμάτια με αυτά. Εδώ είναι μερικές ιδέες και ο τρόπος για να φτιάξετε μωσαϊκό από παλιά CD και να εντυπωσιάσετε.

Βήμα 1
Συγκεντρώστε όλα τα παλιά CD που δεν χρειάζεστε πια. Αν το project είναι μεγάλο ζητείστε ενισχύσεις από τους φίλους σας. Όταν επιλέγετε τα CD σας, προσπαθήστε να επιλέξετε CD που είναι λιγότερο γρατσουνισμένα, ωστόσο στο τέλος, όταν όλα τα κομμάτια μπουν μαζί αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν θα είναι τόσο εμφανείς στο σύνολο της κατασκευής.

Βήμα 2
Κόψτε τους δίσκους σε μικρά κομμάτια. Το πιο σημαντικό κομμάτι όταν κόβετε τα CD είναι να προσέξετεε να μην βλάψετε το ολογραφικό φιλμ που είναι το πιο εύθραυστο μέρος και επίσης αυτό που πρέπει να διατηρήσουμε γιατί το εφέ που βγάζουν είναι πραγματικά αυτό που κάνει την διαφορά σε ότι κατασκευάσετε. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κόψετε τα CD είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι κήπου ή οποπιοδήποτε δυνατό και κοφτερό ψαλίδι.

Βήμα 3
Επιλέξτε όποια επιφάνεια θέλετε να διακοσμήσετε και καλύψτε την με καλή κόλλα. Κολλήστε στη συνέχεια τα κομμάτια δημιουργώντας το σχέδιο που θέλετε.

Βήμα 4
Αφού στεγνώσει το μωσαϊκό, γεμίστε τα κενά ανάμεσα στα κομμάτια με αρμόστοκο πλακιδίων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρο ή μαύρο για έμφαση. Σε μικρότερα project ενδεχομένως να μην χρειάζεται καθόλου ειδικά αν τα κομμάτια έχουν κολληθεί πολύ κοντά μεταξύ τους.

Το μωσαϊκό είναι τέλειο για διακόσμηση τραπεζιών, ντουλαπιών ή δημιουργία πάνελ κτλ. Με την ίδια αρχή με την οποία μπορείτε να διακοσμήσετε ένα τραπέζι ή ένα ντουλάπι, μπορείτε να επικολλήσετε έναν ολόκληρο τοίχο. Ιδανικό για κουζίνα, μπάνιο ή μπαλκόνι. Θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα μόνο για κόλλα πλακιδίων και αρμόστοκο. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε κορνίζες, καθρέφτες, δίσκους, για να φτιάξετε μολυβοθήκες, κοσμήματα ακόμα και μια ντισκομπάλα.

Δείτε μερικές εξαιρετικές ιδέες και εμπνευστείτε.

Follow Getlife.gr στο Google News

life hacks: 18 πανέξυπνες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα συνδετικά κλιπ

Ήρθε η ώρα να ανανεώσετε τα κλινοσκεπάσματα. 9 οφέλη του ύπνου σε σατέν μαξιλαροθήκες