4 είδη ασκήσεων για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς

Είναι γεγονός πως με την πάροδο της ηλικίας υπάρχει μια τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Στις γυναίκες αυτό οφείλεται στην πτώση των οιστρογόνων και την επιβράδυνση του μεταβολισμού που συνδέεται με την εμμηνόπαυση και την ηλικία. Στους άντρες συνδέεται με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που έχει να κάνει επίσης με την ηλικία.

Η αυξημένη περίμετρος της μέσης υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη τύπου 2. Όταν αυξάνεται το κοιλιακό λίπος αυξάνεται και το σπλαχνικό λίπος, το λίπος, δηλαδή, που βρίσκεται μέσα στα σπλάχνα. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθότι τα όργανα που βρίσκονται μέσα στην κοιλιά εκκρίνουν ορμόνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ποικίλες ανεπιθύμητες δράσεις στους διάφορους ιστούς του σώματος.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σίγουρα το Α και το Ω για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση. Ωστόσο είναι επίσης σημαντικό να βάλετε την άθληση στην ζωή σας. Αυτές οι 4 προτάσεις άθλησης, μαζί με ισορροπημένη διατροφή, θα σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος της κοιλιάς και να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες συνέπειες.

1 Κολύμπι

Ο ευκολότερος τρόπος να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά είναι η κολύμβηση. Η ελεύθερη κολύμβηση στην πισίνα ή την θάλασσα μπορεί να κάψει πάνω από 600 θερμίδες ανά ώρα για ένα άτομο με μέσο βάρος, και ακόμη περισσότερο για όσους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης για αυτό είναι ιδανική για άτομα με επιβαρυμένες αρθρώσεις και προβλήματα στη μέση καθώς λόγω του νερού δεν καταπονείται το σώμα.

2 Πιλάτες και γιόγκα

Το πιλάτες και η γιόγκα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το κοιλιακό λίπος. Αυτού του είδους η γυμναστική δεν καταπονεί τις αρθρώσεις, χτίζει μυϊκή μάζα και μπορεί να κάψει πάνω από 300 θερμίδες την ώρα. Επιπλέον συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, μειώνοντας τον κίνδυνο της αποθήκευσης λίπους στην κοιλιά λόγω του στρες.

3 Βάρη

Η άσκηση με αντιστάσεις αυξάνει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα κάνει καύσεις και καίει λίπος. Η προπόνηση με βάρη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να συσσώρευσης λίπους στην κοιλιά σε σύγκριση με τα άτομα που κάνουν μόνο αερόβια άσκηση.

4 Τρέξιμο

Η απόκτηση της καλής συνήθειας του να κάνετε jogging μερικές ημέρες την εβδομάδα είναι ότι πιο απλό και ανέξοδο μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Το να τρέχετε μόλις 15 χιλιόμετρα την εβδομάδα συνολικά, δηλαδή 2 χιλιόμετρα την ημέρα, μπορεί να μειώσει σημαντικά το λίπος της κοιλιάς σύμφωνα με μελέτες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πως να αφαιρέσετε τους κίτρινους λεκέδες του ιδρώτα από τα λευκά σας ρούχα με φυσικά υλικά

Υπέροχες ιδέες διακόσμησης με pampas grass