4 ενδεικτικά σημάδια πως το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και ένα τεστ

Ο κλιματισμός, ο καιρός, η έλλειψη ύπνου, η έλλειψη επαρκούς κατανάλωσης νερού, τα πολύωρα ζεστά ντους, τα σκληρά προϊόντα περιποίησης και η παράκαμψη μιας ήπιας ρουτίνας περιποίησης μπορούν όλα να συμβάλλουν στην αφυδάτωση του δέρματος. Το αφυδατωμένο δέρμα σημαίνει πολύ απλά ότι υπάρχει έλλειψη περιεκτικότητας σε νερό.

Το δέρμα του καθενός είναι μοναδικό, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να παρατηρείτε και να ακούτε το δέρμα σας. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να έχετε και τα τέσσερα αυτά σημάδια. Μόνο ένα μπορεί να σημαίνει αφυδάτωση. Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι τέσσερα ενδεικτικά σημάδια ότι έχετε αφυδατωμένο δέρμα:

1. Θαμπό δέρμα

Το αφυδατωμένο δέρμα συνήθως φαίνεται θαμπό, έχει μηδενική λάμψη και μπορεί ακόμη και να φαίνεται στο χρώμα της τέφρας εάν έχετε πιο σκούρες αποχρώσεις του δέρματος. Ως αποτέλεσμα της αφυδάτωσης μπορεί να έχετε συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα συμφόρηση και θαμπό δέρμα.

2. Λεπτές γραμμές

Το αφυδατωμένο δέρμα τείνει να εμφανίζει επιταχυνόμενα σημάδια γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές εμφανίζονται ως ένα δίκτυο τριγωνικών, μικροσκοπικών γραμμών.

3. Φαγούρα

Η απώλεια υγρασίας από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος το κάνει σφιχτό και δίνει την αίσθηση φαγούρας. Αυτό συχνά συνδέεται με το ξεφλούδισμα του δέρματος.

4. Αυξημένη ευαισθησία

Μία από τις μεγαλύτερες συνέπειες του αφυδατωμένου δέρματος είναι η αύξηση της ευαισθησίας. Όταν ο φραγμός υγρασίας του δέρματός σας διαταράσσεται, το δέρμα δεν μπορεί να προστατευτεί σωστά από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες.

Τεστ τσιμπήματος δέρματος

Το τεστ τσιμπήματος δέρματος χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ελαστικότητας του δέρματος ή της ικανότητάς του να τεντώνεται και να επανέρχεται. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της αφυδάτωσης. Το τεστ δερματικού τσιμπήματος είναι ασφαλές και δεν βλάπτει τον εαυτό σας, αλλά δεν είναι η πιο ακριβής μέθοδος.

Βήμα βήμα πώς να κάνετε το τεστ.

✅Τσιμπήστε το δέρμα στο πίσω μέρος του κάτω βραχίονα ή στην κοιλιά σας με τον δείκτη και τον αντίχειρα σας.

✅Κρατήστε το δέρμα για μερικά δευτερόλεπτα και αφήστε το.

✅Παρατηρήστε πόσο γρήγορα το δέρμα σας επιστρέφει στο κανονικό του σχήμα. Εάν το δέρμα επανέρχεται γρήγορα στο φυσιολογικό, είναι σημάδι ότι είστε ενυδατωμένοι. Αν διαρκέσει περισσότερο, μπορεί να είστε αφυδατωμένοι.

Follow Getlife.gr στο Google News

8 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την χρήση των ορών προσώπου ώστε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από αυτούς.

Nail art: αυτές είναι οι τάσεις στο ανοιξιάτικο μανικιούρ