4 τάσεις στα έπιπλα που κυριαρχούν το 2023 σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι τάσεις στα έπιπλα το 2023 είναι ένα μείγμα νοσταλγίας και μοντέρνας αισθητικής. Τα τελευταία χρόνια ήταν κομβικά για πολλούς ανθρώπους που θέλουν να δώσουν στυλ στον προσωπικό τους χώρο. Με τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι λόγω της παρατεταμένης πανδημίας, οι προοπτικές για το στυλ, την λειτουργικότητα και την αισθητική του προσωπικού τους χώρου έχουν αλλάξει.

Σύμφωνα με το Forbes, οι άνθρωποι θέλουν να δημιουργούν χώρους σε ήρεμο στυλ με ανοιχτά χρώματα, απαλά υφάσματα και άνετα έπιπλα. Από βιώσιμα έπιπλα έως βιοφιλικά στυλ, το 2023 θα συνδυάσει τις σύγχρονες τάσεις επίπλων και το vintage στυλ.

Δείτε 4 δημοφιλείς τάσεις επίπλων για να βελτιώσετε το στυλ του προσωπικού σας χώρου.

1. Κυρτά έπιπλα

Το καμπύλο στυλ επίπλων είναι μια δημοφιλής τάση σχεδιασμού που διαθέτει απαλές, καμπύλες άκρες και στρογγυλεμένα σχήματα σε σύγκριση με καθαρές γραμμές σε μοντέρνα σχέδια. Προσφέρει ρευστό και φυσικό σχεδιασμό επίπλων σε σύγκριση με τις ευθείες γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα των συμβατικών σχεδίων.

Αυτού του τύπου ο σχεδιασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά στοιχεία στους εσωτερικούς σας χώρους, όπως καναπέδες, καρέκλες, τραπέζια και φωτιστικά. Τα καμπύλα στυλ επίπλων είναι δημοφιλή καθώς αντικατοπτρίζουν τη φυσική αισθητική.

Απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψωνίζετε για καμπύλα έπιπλα:

Μετρήστε τον χώρο που σκοπεύετε να τοποθετήσετε τα κυρτά έπιπλα. Βοηθά στον προσδιορισμό του μεγέθους και του σχήματος των επίπλων που θα ταιριάζουν τέλεια στον χώρο σας.
Σκεφτείτε το στυλ του δωματίου στο οποίο θα τοποθετήσετε τα κυρτά έπιπλα. Επιλέξτε ένα στυλ που συμπληρώνει την υπάρχουσα διακόσμηση και χρωματικό συνδυασμό.
Δώστε προσοχή στο επίπεδο άνεσης του κομματιού. Καθίστε πάνω του για να δοκιμάσετε την άνεσή του και να βεβαιωθείτε ότι παρέχει άφθονη υποστήριξη.
Επιλέξτε ένα υλικό που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, το δέρμα είναι ανθεκτικό και καθαρίζεται εύκολα, ενώ το ύφασμα είναι πιο απαλό και διατίθεται σε μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων.

2. Βελτιστοποιήστε το χώρο σας με έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων είναι μια σύγχρονη τάση επίπλων που εξυπηρετεί περισσότερους από έναν σκοπούς. Αυτά τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί για να είναι ευέλικτα, ευέλικτα και λειτουργικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχέδια επίπλων πολλαπλών χρήσεων για καναπέδες-κρεβάτια, σκαμπό με κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους, αρθρωτές μονάδες ραφιών που μπορούν να διαμορφωθούν εκ νέου σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη ή πτυσσόμενα τραπέζια που μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων δείχνουν υπέροχα και μοντέρνα σε μικρά διαμερίσματα και άλλους συμπαγείς χώρους διαβίωσης, όπου η μεγιστοποίηση της λειτουργικότητας και του χώρου είναι κρίσιμης σημασίας. Είναι μια εξαιρετική λύση για άτομα που θέλουν να βελτιστοποιήσουν τους χώρους διαβίωσής τους χωρίς συμβιβασμούς στο στυλ και την άνεση.

Βασικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε,

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε για να κάνετε τα έπιπλα. Σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί και για τις δραστηριότητες για τις οποίες θα χρησιμοποιηθεί. Αναζητήστε έπιπλα που μπορούν να εκτελέσουν πολλαπλές λειτουργίες για να μεγιστοποιήσετε τη χρησιμότητά τους.
Αναζητήστε έπιπλα από υλικά υψηλής ποιότητας που θα διαρκέσουν για χρόνια. Ελέγξτε την κατασκευή του επίπλου για να βεβαιωθείτε ότι είναι στιβαρό και ανθεκτικό.
Τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων διατίθενται σε διάφορα σχέδια και στυλ. Επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει με τη διακόσμηση και το προσωπικό σας στυλ.

3. Φέρτε πίσω την Vintage Αισθητική

Τα vintage έπιπλα είναι ένα κλασικό στυλ που συμβολίζει την κουλτούρα και τη δεξιοτεχνία μιας συγκεκριμένης περιόδου της ιστορίας, όπως το Art Nouveau του 20ού αιώνα, τα μοντέρνα έπιπλα του μέσου αιώνα, τα νεοκλασικά έπιπλα του 19ου αιώνα ή τα βικτοριανά έπιπλα. Αυτά τα κομμάτια είναι συνήθως καλοφτιαγμένα, έχουν μοναδικά σχέδια και μπορεί να είναι κατασκευασμένα από κλασικά υλικά, όπως μασίφ ξύλο ή ορείχαλκο.

Τα vintage έπιπλα είναι δημοφιλή καθώς προσφέρουν μια αίσθηση νοσταλγίας και ιστορίας, επιτρέποντας στους ανθρώπους να συνδεθούν με το παρελθόν. Είναι επίσης πιο βιώσιμη επιλογή γιατί μειώνει την ανάγκη αγοράς νέων επίπλων που να συμβαδίζει με τις μεταβαλλόμενες κάθε εποχή τάσεις κατασκευής επίπλων.

Συνολικά, τα vintage έπιπλα έχουν γίνει μια τάση στυλ, επειδή προσφέρουν έναν μοναδικό και βιώσιμο τρόπο για να προσθέσετε χαρακτήρα και βάθος σε έναν χώρο.

Βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψωνίζετε:

Αναζητήστε έπιπλα που είναι γνήσια vintage και όχι μοντέρνα ρεπλίκα. Ελέγξτε για τυχόν σημάδια φθοράς που υποδηλώνουν την ηλικία των επίπλων.
Τα vintage έπιπλα μπορεί να είναι εύθραυστα, επομένως είναι απαραίτητο να ελέγξετε για τυχόν ζημιές ή φθορά. Βεβαιωθείτε ότι οποιαδήποτε ζημιά είναι επισκευάσιμη.
Τα vintage έπιπλα κατασκευάστηκαν από έμπειρους τεχνίτες χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. Αναζητήστε έπιπλα που είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο και έχουν στιβαρή κατασκευή.
Μάθετε το ιστορικό των επίπλων, αν είναι δυνατόν. Η γνώση της προέλευσης των επίπλων μπορεί να προσθέσει στην αξία του και να δώσει πληροφορίες για την ιστορία του.

4. Επιλέξτε μοντέρνα thrifted έπιπλα με vintage σχέδια

Το thrifting ως στάση ζωής έχει μπει για τα καλά στη ζωή ειδικά των νέων ανθρώπων. Τα Thrifted έπιπλα είναι ένας συνδυασμός vintage στυλ επίπλων και μοντέρνων σχεδίων. Αυτή η τάση έχει αποκτήσει δημοτικότητα καθώς οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο τη βιωσιμότητα και τη μείωση των απορριμμάτων. Τα φθηνά κομμάτια μπορούν να κυμαίνονται από κομοδίνα και πολυθρόνες αντίκες μέχρι ρετρό φωτιστικά. Μερικά κοινά χαρακτηριστικά για αυτούς που επιλέγουν το thrifting περιλαμβάνουν, έναν εκλεκτικό συνδυασμό στυλ, εστίαση στη βιωσιμότητα και την επιθυμία να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο και μοναδικό σπίτι.

Βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψωνίζετε thrifted έπιπλα:

Αυτά τα έπιπλα μπορεί να έχουν φθορά. Πριν αγοράσετε, εξετάστε προσεκτικά τα έπιπλα για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση.
Το μασίφ ξύλο και οι ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας είναι καλοί δείκτες ποιότητας επίπλων.
Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα που θα επιλέξετε ταιριάζουν στον χώρο σας. Κάντε μετρήσεις του χώρου σας και φέρτε τις μαζί σας όταν ψωνίζετε.
Πριν φέρετε τα έπιπλα στο σπίτι, καθαρίστε τα καλά και απολυμάνετε τα.

Follow Getlife.gr στο Google News

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20+ ιδέες για να μετατρέψετε παλιά λάστιχα σε υπέροχες ζαρτινιέρες

Δούκισσα Νομικού: Σαν γοργόνα με υπέροχη αέρινη δημιουργία της Celia Kritharioti, στο γάμο του αδερφού της με την Άννα Πρέλεβιτς