4 βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας

Η τακτική εκκαθάριση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για την οργάνωση της ντουλάπας σας. Δεν έχει νόημα να ξοδεύετε χρόνο, ενέργεια και χρήματα για την οργάνωση αντικειμένων που δεν φοράτε, δεν χρησιμοποιείτε και δεν αγαπάτε. Εκτός από τα ρούχα συμπεριλαμβάνονται και τα παπούτσια, τσάντες, πορτοφόλια και όλα τα αξεσουάρ ρούχων. Και μην ξεχνάτε όλα αυτά τα σουτιέν, τα εσώρουχα και τις κάλτσες! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πετάξετε και να δωρίσετε όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν σας κάνουν να νιώθετε υπέροχα όταν τα φοράτε. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα θα σας βοηθήσουν.

Γιατί όμως χρειάζεται να κάνετε εκκαθάριση στα ρούχα σας;

Έχοντας μια οργανωμένη ντουλάπα θα σας επιτρέψει να ντύνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας. Θα ξέρετε ότι όλα τα ρούχα που έχετε, θα δείχνουν υπέροχα πάνω σας και δεν θα χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα κάθε φορά δοκιμάζοντας πράγματα που είναι πολύ μικρά ή δεν σας ταιριάζουν. Γνωρίζοντας πού βρίσκονται τα πάντα, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε νέους συνδυασμούς mix amd match, να καταγράψετε τις ελλείψεις και θα κάνει το να ντυθείτε το πρωί πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο. Το να ντύνεσαι είναι πολύ πιο διασκεδαστικό όταν η ντουλάπα σου δεν είναι χάλια.

4 βήματα για να οργανώσετε την ντουλάπα σας.

1. Προετοιμασία.

Καθώς θα ξεσκαρτάρετε την ντουλάπα σας, θα ταξινομείτε τα πράγματά σας σε τέσσερις στοίβες – κρατήστε, επιδιορθώστε/μεταποιήστε, δωρίστε και πετάξτε. Ετοιμάστε μερικές τσάντες ή κουτιά για να μπορείτε να τοποθετείτε τα αντικείμενα σας στο κατάλληλο μέρος. Αυτό όχι μόνο κάνει τη διαδικασία πιο γρήγορη, αλλά βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση κάθε δεύτερης εικασίας που μπορεί να κάνετε. Μόλις πάρετε την απόφασή σας, δεν χρειάζεται να τη δείτε ξανά!

2. Αδειάστε τα όλα.

Πρέπει πραγματικά να βγάλετε τα πάντα από την ντουλάπα σας για να ξέρετε πραγματικά τι υπάρχει εκεί, οπότε το πρώτο βήμα είναι να τα αδειάσετε όλα. Φροντίστε να συμπεριλάβετε ρούχα που μπορεί να υπάρχουν και στο πλυντήριο και μην ξεχνάτε όλα τα αξεσουάρ σας. Εάν δεν έχετε τον χρόνο (ή απλώς αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένοι) για να κάνετε τα πάντα ταυτόχρονα, μπορείτε να εργαστείτε σε τμήματα, αλλά αυτό μπορεί μερικές φορές να κάνει πιο δύσκολο να αποκτήσετε την πλήρη εικόνα.

3. Δοκιμάστε τα πάντα.

Αυτό είναι λοιπόν το κρίσιμο σημείο όπου πρέπει πραγματικά να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Δοκιμάστε κάθε ρούχο, ρίξτε μια καλή ματιά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και αξιολογήστε τα πάντα! Εάν δεν είστε καλοί σε αυτό, δείτε αν κάποιος φίλος μπορεί να έρθει να σας πει την ειλικρινή του γνώμη. Όλα τα αντικείμενα που κρατάτε δεν πρέπει μόνο να ταιριάζουν, αλλά να έχουν κάποιο σκοπό και λειτουργία στη ζωή σας. Θέλετε να αισθάνεστε σίγουροι για τα ρούχα σας, γι’ αυτό φροντίστε να κρατάτε μόνο αυτό που αγαπάτε και θα φοράτε πραγματικά.
Διαβάστε επίσης: Οργάνωση ντουλάπας: πώς να κάνετε εκκαθάριση στην ντουλάπα σας.

4. Ταξινομήστε ανά είδος.

Καθώς δοκιμάζετε ρούχα, θα ταξινομείτε όλα τα αντικείμενά σας σε σωρούς – κρατήστε, επιδιορθώστε, πετάξτε και δωρίστε. Μπορεί επίσης να θέλετε να έχετε ένα άλλο σωρό για αντικείμενα που θέλετε να ρίξετε μια δεύτερη ματιά, αλλά προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε. Γενικά, αν κάτι σας αρέσει έτσι και έτσι ή δεν ξέρετε πότε θα χρειαστεί να το φορέσετε, δεν είναι κάτι που πρέπει να κρατήσετε.

Το ¨ΚΡΑΤΆΩ” είναι για τα ρούχα που χρησιμοποιείτε, χρειάζεστε και αγαπάτε.

Το “ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ” είναι για κάθε ρούχο που χρειάζεται στρίφωμα, επιδιόρθωση, προσθήκη κουμπιών, αλλαγή κ.λπ. Αυτά ΔΕΝ πρέπει να επιστρέφουν στη ντουλάπα σας μέχρι να επισκευαστούν. Δώστε στον εαυτό σας ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα για να το κάνετε αυτό και δωρίστε τα εάν δεν ολοκληρωθούν.

Το “ΠΕΤΑΩ” προορίζεται για αντικείμενα που έχουν φθαρεί πολύ, έχουν τρύπες ή είναι απλώς εκτός μόδας. Τοποθετήστε αντικείμενα απευθείας στη σακούλα απορριμμάτων σας καθώς προχωράτε.

Το “ΔΩΡΙΖΩ” είναι για όλα τα είδη που έχουν χρησιμοποιηθεί ελαφρά και είναι σε καλή κατάσταση. Και πάλι, προσπαθήστε να πάτε αυτά τα αντικείμενα απευθείας στον κάδο ανακύκλωσης ρούχων ή όπου έχετε επιλέξει, ώστε να μην τα κοιτάξετε ξανά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Ιδέες και προτάσεις για pet friendly διακόσμηση σπιτιού.

Ανανεώστε τον χώρο σας και τα έπιπλά σας με έθνικ και vintage πλακάκια. Πρωτότυπες ιδέες που θα λατρέψετε.