5 δημοφιλή πράγματα που αγοράζετε αλλά χρησιμοποιείτε σπάνια

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγοράζουμε και μοιάζουν να είναι καλή ιδέα – αλλά μόλις βρεθούν πραγματικά στο σπίτι μας, τα χρησιμοποιούμε πολύ λιγότερο από όσο νομίζουμε. Αντί να γίνουν μέρος της ρουτίνας μας, κάτι που χρησιμοποιείται τακτικά, παραμελούνται και ξεχνιούνται, εμφανίζονται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις. Ακόμα κι αν τα αγοράσατε σε εξαιρετική τιμή, εξακολουθεί να μην δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν τα χρησιμοποιείτε σχεδόν ποτέ και ότι συνεχίζουν να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο.

Η αγορά αντικειμένων που δεν έχουν πολλή χρήση είναι ένας εύκολος τρόπος για να συσσωρεύσετε ακαταστασία στο σπίτι σας. Όσο δύσκολο κι αν είναι να αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν τα χρησιμοποιήσατε πολύ, αυτά τα είδη αντικειμένων είναι ιδανικοί υποψήφιοι για να τα ξεφορτωθείτε με την πρώτη ευκαιρία.

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα πράγματα που αγοράζουν οι άνθρωποι και στη συνέχεια χρησιμοποιούν σπάνια; Διαβάστε παρακάτω 5 κατηγορίες τέτοιων πραγμάτων με την ελπίδα να σας βοηθήσει να είστε πιο προσεκτικοί και όχι τόσο παρορμητικοί με τις αγορές σας, ώστε να αποφύγετε να αγοράσετε πράγματα που αργότερα θα μετανιώσετε.

1. Εξοπλισμός άσκησης στο σπίτι .

Το πρώτο από τα πράγματα που αγοράζουν οι άνθρωποι και σπάνια χρησιμοποιούν είναι ο εξοπλισμός άσκησης. Είναι σύνηθες ότι όταν φτάνει η νέα χρονιά ή πλησιάζει το καλοκαίρι, οι στόχοι υγείας και φυσικής κατάστασης μπαίνουν αυτόματα σε προτεραιότητα.

Αρκετοί άνθρωποι αγοράζουν έναν διάδρομο, ελλειπτικό μηχάνημα ή στατικό ποδήλατο. Ωστόσο, συνήθως μετά από ένα ή δύο μήνες, οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τον ενθουσιασμό μας. Το κίνητρό μας για να γυμναζόμαστε συνεχώς μας εγκαταλείπει καθώς οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Και τελικά ο ακριβός εξοπλισμός γυμναστικής στον οποίο επενδύσαμε γίνεται ένα ακόμη πράγμα στον χώρο μας, καταλαμβάνοντας περιττό χώρο.

Η άσκηση είναι σημαντική, αλλά πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Εάν ο εξοπλισμός δεν είναι κατάλληλος για εσάς, ξεφορτωθείτε τον και βρείτε κάτι εναλλακτικό όπως οι βόλτες και οι πεζοπορίες.

2. Συσκευές συγκεκριμένης χρήσης.

Οι συσκευές συγκεκριμένης χρήσης ακούγονται σαν να είναι χρήσιμες, αλλά είναι ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους για την ακαταστασία. Πολλές από αυτές μπορούν να βρεθούν στην κουζίνα. Υπάρχουν για παράδειγμα ειδικές συσκευές για βάφλες και ντόνατς, αρτοπαρασκευαστές, αποχυμωτές, κατσαρόλες για φοντί, τεμαχιστές μήλων, μηχανές παρασκευής λουκουμάδων, μηχανές παγωτού, φριτέζες αέρος και πάει λέγοντας.

Αυτές οι συσκευές συγκεκριμένης χρήσης πλασάρονται ως απαραίτητες και χρήσιμες, αλλά πραγματικά καταλαμβάνουν πάρα πολύ πολύτιμο χώρο στον πάγκο ή στο ντουλάπι σας και χρησιμοποιούνται σπάνια – αν όχι ποτέ.

Την επόμενη φορά που θα κοιτάξετε την κουζίνα σας και θα αναρωτηθείτε γιατί φαίνεται τόσο γεμάτη, μετρήστε τον αριθμό των συσκευών που έχετε αγοράσει. Οι πιθανότητες είναι ότι θα μπορείτε να εντοπίσετε τους ενόχους και να ελευθερώσετε λίγο χώρο στον πάγκο αρκετά γρήγορα.

3. Συσκευές καθαρισμού.

Αν ρίξετε μια ματιά στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα είδη από σφουγγαρίστρες, ηλεκτρικές σκούπες, ειδικά καθαριστικά και διάφορα gadget που ισχυρίζονται ότι κάνουν τον καθαρισμό παιχνιδάκι. Υπάρχουν όντως κάποια εργαλεία καθαρισμού που σας βοηθάνε να εξοικονομήσετε χρόνο αλλά, υπάρχουν επίσης πολλά από αυτά που δεν κάνουν αυτά που υπόσχονται τόσο καλά με αποτέλεσμα να παροπλίζονται και να πιάνουν απλά χώρο στο σπίτι σας.

4. Ειδικά συστατικά και βιβλία μαγειρικής.

Με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τάσεις της διατροφής δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε διάφορα ειδικά φαγητά και βιβλία μαγειρικής. Ίσως νομίζατε ότι αγοράζατε προμήθειες για τον νέο τρόπο διατροφής σας, αλλά αν αυτό δεν λειτούργησε για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να κρατάτε ασυνήθιστα συστατικά ή βιβλία μαγειρικής τα οποία δεν θα χρησιμοποιήσετε ξανά. Δείτε αν μπορείτε να βρείτε κάποιον άλλο που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Και στο εξής, χρησιμοποιήστε διαδικτυακές συνταγές μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι ένας τρόπος διατροφής με τον οποίο είστε σίγουροι ότι θα τηρήσετε.

5. Προγραμματιστές, organizers και ημερολόγια.

Πόσο συχνά ξεκινήσατε μια νέα χρονιά με τις καλύτερες προθέσεις να χρησιμοποιήσετε επιτέλους αυτό το ειδικό τετράδιο οργάνωσης και προγραμματισμού; Ή ίσως ελπίζατε να ξεκινήσετε να κρατάτε ημερολόγιο και ποτέ δεν συνέβη; Αυτά είναι πολύ κοινά είδη που αγοράζονται στην αρχή κάθε χρονιάς με τη σκέψη ότι οι νέες συνήθειες θα έρθουν για να μείνουν.

Ωστόσο, ένα παραδοσιακό organizer δεν είναι κατάλληλο για όλους, ειδικά αν το έχετε αγοράσει σε επανάληψη για να διαπιστώσετε ότι το είχατε χρησιμοποιήσει μόνο για έναν μήνα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε μια εναλλακτική εκτυπώσιμη επιλογή ή να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό ημερολόγιο, όπως το ημερολόγιο Google για να παρακολουθείτε τα σημαντικά ραντεβού σας και να σημειώνετε τις υποχρεώσεις σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

27 υπέροχες ιδέες επένδυσης τοίχου για την κουζίνα

mix and match: πως να συνδυάσετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια