Menu

5 έξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία

Αν θέλετε να σας μένουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη είτε για να κάνετε αποταμίευση είτε για να καταφέρετε να πάτε επιτέλους εκείνο το ταξίδι που ονειρεύεστε, τότε να είστε σίγουροι ότι μικρές κινήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Αυτό που πρέπει να γίνει για να κάνετε οικονομία είναι να μειώσετε τα έξοδα από διάφορα μικροπράγματα. Σας έχουμε 5 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα.

Μειώστε το λογαριασμό του ρεύματος

Μάλλον είναι το βασικό ζητούμενο για όλους μια και το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευτεί. Μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές καλές πρακτικές για εξοικονόμηση ρεύματος στο σπίτι όπως η χρήση LED λαμπτήρων ή το σβήσιμο των φώτων όταν δεν χρειάζονται. Μην αφήνετε τις συσκευές σε stand by λειτουργία αλλά κλείστε τις από το κουμπί. Τέλος, αν το σπίτι έχει θερμομόνωση δεν υπάρχουν απώλειες θερμότητας συνεπώς κάνετε οικονομία στην θέρμανση.

Περιορίστε τον καφέ απ’ έξω

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγέλνετε καφέ απέξω όταν είστε στο γραφείο ή όταν έχετε καλεσμένους. Αν είστε σε φάση που θέλετε να κάνετε οικονομία είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να περιορίσετε χωρίς σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή σας. Υπάρχουν πλέον ωραιότατες κάψουλες και τρόποι να φτιάξετε τον αγαπημένο σας καφέ αντί να τον παραγγείλετε απ’ έξω. Αν αθροίσετε το καθημερινό κόστος ενός ή δύο καφέδων, στο τέλος του μήνα εξοικονομείτε ένα σημαντικό ποσό.

Περιορίστε το φαγητό απ’ έξω

Στο πνεύμα της προηγούμενης συμβουλής και αυτή. Το να τρώτε συστηματικά απ’ έξω είναι ένας σίγουρος τρόπος να ξοδεύετε άσκοπα τα χρήματά σας. Αν λοιπόν στοχεύετε να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα πρέπει να περιορίσετε το delivery. Υπάρχουν απλές, γρήγορες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές και λύσεις. Αν δεν έχετε καθόλου χρόνο φτιάξτε μια ομελέτα, μακαρόνια, ψήστε μια μπριζόλα ή φτιάξτε μια ενισχυμένη σαλάτα. Μαγειρέψτε το Σαββατοκύριακο και καταψύξτε μερίδες για όλη την εβδομάδα.

Πηγαίνετε στην λαϊκή

Μην υποτιμάτε την λαϊκή αγορά. Στη λαϊκή βρίσκετε φρέσκα και νοστιμότατα φρούτα και λαχανικά σε πολύ καλύτερες τιμές από τον μανάβη ή το σούπερ μάρκετ. Καθιερώστε το. Πολλές λαϊκές αγορές γίνονται τα Σάββατα, οπότε βολεύει και τους εργαζόμενους.

Μην κάνετε παρορμητικές αγορές

Οι παρορμητικές αγορές είναι αυτές που μπορούν εύκολα να τινάξουν το σχέδιο εξοικονόμησης χρημάτων στον αέρα. Αν δείτε κάτι που σας αρέσει πολύ αλλά δεν είναι κάτι που το έχετε ανάγκη, μην το αγοράσετε αμέσως. Μπείτε στην διαδικασία να το σκεφτείτε μερικές μέρες προκειμένου να αποφασίσετε ψύχραιμα αν είναι κάτι που όντως το θέλετε ή αν είναι άλλη μια παρορμητική αγορά που θα μπορούσατε να αποφύγετε.

Exit mobile version