5 πράγματα που δεν πρέπει με τίποτα να κάνετε στην τηλεόρασή σας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αγοράσει επίπεδες τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας για να απολαμβάνουμε τις αγαπημένες ταινίες και σειρές. Είναι σημαντικό λοιπόν να τις διατηρούμε καθαρές για την καλύτερη εμπειρία θέασης. Αν ωστόσο, χρησιμοποιήσετε λανθασμένες μεθόδους καθαρισμού μπορείτε εύκολα να βλάψετε ανεπανόρθωτα αυτή την ακριβή συσκευή οικιακής ψυχαγωγίας.

Όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πώς να καθαρίζουμε σωστά μια τηλεόραση, είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε τι πρέπει να αποφύγουμε και ποιες λάθος συμβουλές καθαρισμού πρέπει να αγνοήσουμε.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε όταν καθαρίζετε την τηλεόρασή σας.

1. Αποφύγετε τα σκληρά χημικά καθαριστικά

Τα προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο για γυάλινες επιφάνειες είναι ακατάλληλα για την τηλεόραση καθώς θα κάνουν πάντα περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτά τα χημικά καθαριστικά περιέχουν συνήθως συστατικά όπως οινόπνευμα, αμμωνία και βενζόλιο που αφαιρούν την αντιθαμβωτική επίστρωση της τηλεόρασής σας.

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό που διατίθεται στην αγορά, επιλέξτε ένα χωρίς αυτά τα χημικά ή οποιοδήποτε είδος λειαντικού.

2. Αποφύγετε το λάθος πανί

Μία από τις καλύτερες συμβουλές καθαρισμού που θα σας προσφέρει οποιοσδήποτε ειδικός είναι να επενδύσετε σε καλής ποιότητας πανιά μικροϊνών.

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να καταστρέψετε την τηλεόρασή σας όταν την καθαρίζετε είναι χρησιμοποιώντας ένα πανί τύπου βετεξ, χαρτοπετσέτα ή ακόμα και το μανίκι σας αντί για πιο μαλακό υλικό. Ακόμη και τα πιο απαλά υλικά μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες γρατσουνιές στην οθόνη της τηλεόρασής σας και μπορεί επίσης να συμβάλουν στην αφαίρεση της αντιθαμβωτικής επίστρωσης της οθόνης. Χρησιμοποιείστε μόνο πανιά από μικροΐνες που δεν αφήνουν σκόνη καθώς είναι πιο ασφαλή.

3. Φροντίστε να στεγνώσετε την οθόνη σας

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη κατά τον καθαρισμό μιας τηλεόρασης είναι να αφήνετε υπολείμματα νερού και υγρασία στην οθόνη. Η χρήση ενός διαλύματος καθαρισμού πρέπει να είναι πάντα η τελευταία λύση και πρέπει πάντα να ψεκάζετε το πανί και ποτέ την τηλεόραση.

4. Αποφύγετε τη χρήση πίεσης

Το σκούπισμα της τηλεόρασής σας δεν είναι το ίδιο με τον καθαρισμό μιας κανονικής επιφάνειας ή τον καθαρισμό των παραθύρων. Η προσθήκη πίεσης σε μια οθόνη τηλεόρασης είναι ένα από τα μεγαλύτερα απαγορευτικά, με ακόμη και τη μικρότερη πίεση να καταστρέφει εύκολα τα pixel. Να θυμάστε ότι η οθόνη της τηλεόρασής σας δεν είναι το ίδιο με το τηλέφωνό σας με οθόνη αφής, δεν αντέχει στην πίεση.

5. Μην ξεχνάτε τις θύρες

Το να ξεχάσετε να καθαρίσετε το πίσω μέρος της τηλεόρασής σας και τις θύρες είναι ένας άλλος τρόπος για να προκαλέσετε ζημιά στην τηλεόραση. Αν αφήσετε τη σκόνη να μαζεύεται στις θύρες μπορεί να τις εμποδίσει να λειτουργούν σωστά με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τελικά την τηλεόρασή σας άχρηστη.

Follow Getlife.gr στο Google News

Δείτε τι θα συμβεί αν περπατάτε μισή ώρα κάθε μέρα.

ΕΡΕΥΝΑ – Το ήξερες; Πόσες ώρες μπορεί να κοιμηθεί συνεχόμενα ένας άνθρωπος