5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθείς από το σπίτι σου μετά από έναν χωρισμό

Ένα πράγμα για το οποίο κανείς δεν είναι προετοιμασμένος μετά το τέλος μιας πολυετούς σχέσης, είναι να συνηθίσει στο να ζει ξανά μόνος στο ίδιο διαμέρισμα που ζούσαν μαζί τα τελευταία χρόνια. Κανείς δεν μιλάει για αυτό το μέρος ενός χωρισμού: να κάνετε το σπίτι σας ξανά δικό σας όταν το έχετε μοιραστεί με άλλο άτομο για τόσο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι οι χωρισμοί είναι δύσκολοι και το να ξεφορτώνεστε πράγματα που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια τα οποία μοιράζεσαι μαζί με κάποιον άλλο μπορεί επίσης να είναι δύσκολο.

Για οποιονδήποτε βρίσκεται σε αυτή τη φάση του ξεκαθαρίσματος του σπιτιού του μετά από έναν χωρισμό, ακολουθούν πέντε πράγματα με τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε για να νιώσετε ξανά το σπίτι σας σαν δικό σας.

Ξεφορτωθείτε τα παλιά σας σεντόνια

Όταν έχετε μοιραστεί ένα κρεβάτι με κάποιον, το να αποκοιμηθείτε μαζί του είναι τόσο φυσικό. Και όταν ο σύντροφός σας λείπει, αποζητάτε τη μυρωδιά του στα σεντόνια σας. Λοιπόν, ξεφορτωθείτε τα. Βάλτε τα παλιά σας σεντόνια σε ένα κουτί δωρεών σαν δώρο για τον εαυτό μου. Πρώτον, θα κοιμάστε πολύ καλύτερα χωρίς να σκέφτεστε πώς είχατε μοιραστεί το άλλο μισό σεντόνι με κάποιον άλλο. Επιπλέον, δείτε το ως μια ευκαιρία να ανανεωθείτε και να πάρετε νέα σεντόνια για το δωμάτιό σας.

Αναδιοργανώστε το μπάνιο

Τα μπάνια μπορούν να είναι μια εύκολη υπενθύμιση για όλα όσα είχατε μοιραστεί με τον σύντροφό σας. Κάθε χώρο στο σπίτι σας πρέπει να τον νιώθετε πλέον λιγότερο σαν κοινόχρηστο και περισσότερο σαν ασφαλή. Ενδεχομένως όλα τα κοινόχρηστα αντικείμενα που μοιραστήκατε κάποτε να σας κάνουν να νιώθετε λύπη. Συνεπώς, οποιοδήποτε κοινόχρηστο αντικείμενο στο μπάνιο πρέπει να πάει στα σκουπίδια, ειδικά αν δεν είναι δικό σας. Ανανεώστε επίσης τις πετσέτες τις οποίες κάποτε μοιραστήκατε. Θα νιώσετε καλύτερα όταν κινείστε σε ένα μπάνιο χωρίς αντικείμενα να σας ξυπνούν αναμνήσεις.

Καθαρίστε τα συρτάρια της κουζίνας σας

Η κουζίνα μπορεί να έχει τις πιο “ζεστές” αναμνήσεις. Όμως τα αγαπημένα πιάτα ή φλιτζάνια του συντρόφου σας δεν σας εξυπηρετούν πλέον. Όλα τα μπαχαρικά στα ντουλάπια που χρησιμοποιήσατε για να φτιάξετε τα αγαπημένα γεύματα ο ένας για τον άλλο πρέπει να φύγουν. Μπορεί να σας φαίνεται άσχετο να χαρίσετε σερβίτσια, αλλά ότι μπορεί να σας ξυπνήσει αναμνήσεις και είχατε μοιραστεί με τον άλλο πρέπει να φύγει για να μπορέσετε να θεραπευτείτε.

Δώστε έπιπλα

Αν έχετε την δυνατότητα ξεφορτωθείτε εκείνον τον καναπέ που καθόσασταν αγκαλιά και βλέπατε τις αγαπημένες σας ταινίες. Κάποιος εκεί έξω τον χρειάζεται πολύ περισσότερο από εσάς τώρα και θα σας δώσει επιτέλους κίνητρο για να ανανεώσετε το σαλόνι σας. Όσον αφορά τα έπιπλα που αποφασίζετε να κρατήσετε, κάντε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα και ανανεώστε ότι μπορείτε όπως ριχτάρια ή διακοσμητικά μαξιλάρια, ώστε να μην υπάρχουν οπτικοί συνειρμοί με την παλιά σας ζωή.

Ασχοληθείτε με τα συναισθηματικά δώρα

Πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε, αλλά στο να ξεφορτωθείτε τα συναισθηματικά κομμάτια από το σπίτι σας ισχύει το όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά. Είναι μια ευκαιρία να απαλλαγείτε από όλα τα δώρα ή τα πράγματα που κρατήσατε από ευγένεια ή για συναισθηματικούς λόγους αλλά ποτέ δεν θελήσατε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε. Σκεφτείτε το σαν να θέλετε να δημιουργείτε περισσότερο χώρο στο σπίτι σας για τον εαυτό σας.

Όταν ολοκληρωθεί το ξεσκαρτάρισμα, αφιερώστε χρόνο για να φτιάξετε το μέρος. Θα νιώσετε σαν να κάνετε μια νέα αρχή όταν έχετε εκκαθαρίσει τις αναμνήσεις που κάποτε γέμιζαν κάθε δωμάτιο. Όσο δύσκολο κι αν είναι να προχωρήσετε μπροστά, το να νιώθετε ξανά το σπίτι σαν δικό σας είναι μια διαδικασία θεραπείας.

Follow Getlife.gr στο Google News

6 φυτά που σίγουρα ανήκουν στην κρεβατοκάμαρά σας

Οι 6 συχνότερες αιτίες που κιτρινίζουν τα φύλλα στα φυτά