5 σούπερ ασκήσεις εσωτερικού χώρου για την απώλεια λίπους στην κοιλιά

Σε πολλούς ανθρώπους το πάνω μέρος του σώματος τείνει να έχει τη μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους. Ως αποτέλεσμα, η πλειονότητα ξεκινά με την αναζήτηση μεθόδων για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά. Ωστόσο, γίνεται πιο δύσκολο να διατηρήσετε μια καθημερινή ρουτίνα γυμναστικής ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εξάλλου, το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο μπορεί να μην φαίνεται το πιο εύκολο πράγμα όταν κάνει κρύο έξω. Ακόμα κι αν ξέρετε ότι πρέπει κανείς δεν θέλει πραγματικά να βγει έξω κατά την διάρκεια του κρύου για να ασκηθεί.

Η προπόνηση σε εσωτερικούς χώρους είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε μια προπόνηση σε εξωτερικό χώρο. Ίσως σας είναι πιο εύκολο να διατηρήσετε το πρόγραμμα άσκησης σας. Ενώ το γυμναστήριο παρέχει έναν ειδικό χώρο για προπόνηση, οι προπονήσεις στο σπίτι είναι πιο ευέλικτες και μερικές φορές πιο αποτελεσματικές. Όλα εξαρτώνται από το πόσο αποτελεσματικά χρησιμοποιείτε το χρόνο και τον εξοπλισμό σας για να πετύχετε τους στόχους σας.

Πριν περάσουμε σε μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις εσωτερικού χώρου που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος στην κοιλιά , να ξεκαθαρίσουμε ότι η μείωση καθαρά τοπικού λίπους είναι μύθος. Δεν μπορείτε να χάσετε βάρος από ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας. Η άσκηση για την απώλεια λίπους μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης, στην αύξηση του μεταβολισμού και στη συνολική μείωση του λίπους. Αν αυτό το λίπος έχει συσσωρευτεί κυρίως στην κοιλιά είναι προφανές ότι από εκεί θα χαθεί. Επομένως, κρατήστε το στόχο σας ξεκάθαρο.

1. Σχοινάκι

Το σχοινάκι μπορεί να σας εμπνεύσει να ασκηθείτε όταν δεν αισθάνεστε κίνητρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ξεκινήστε πηδώντας με σχοινί κάθε μέρα για 5 λεπτά στην αρχή. Αυξήστε το σε 10, 15 και τέλος 20 λεπτά την ημέρα σταδιακά. Το σχοινάκι στο σπίτι είναι μια εξαιρετική άσκηση για να κάψετε θερμίδες και να μειώσετε το βάρος. Δεδομένου ότι δουλεύει σχεδόν όλους τους μυς του σώματός σας, αποτελεί στην πραγματικότητα μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγάλη απώλεια βάρους. Επομένως, ενσωματώστε το σχοινάκι στη ρουτίνα προπόνησής σας στο σπίτι.

2. Burpees

Τα burpees είναι ο απόλυτος καυστήρας λίπους και θερμίδων. Όχι μόνο, στοχεύει ολόκληρο το σώμα σας και όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της δύναμης ή της αντοχής στο σώμα σας. Στην πραγματικότητα, είναι πιο αποτελεσματικό από το να τρέχεις έξω. Αυτή η άσκηση μπορεί να γίνει στο πάτωμα με ευκολία και μόνο 15-20 λεπτά για να δείτε αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους. Είναι μια εξαιρετική προπόνηση cardio που τονώνει και δυναμώνει επίσης τους μυς.

3. Mountain climbers

Θα πρέπει να συμπεριλάβετε mountain climbers στη ρουτίνα γυμναστικής σας εάν θέλετε επίπεδη κοιλιά. Σκεφτείτε το πάτωμα σαν ένα βουνό, πάρτε μια στάση σανίδας και τρέξτε με τα χέρια σας ευθεία μπροστά σας στο πάτωμα. Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, αυτό αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και καίει θερμίδες. Αυτή η άσκηση στοχεύει τους ώμους, τα χέρια, το στήθος και τα πόδια σας εκτός από τους κοιλιακούς σας. Με αυτήν την προπόνηση, ξεκινήστε αργά και στη συνέχεια επιταχύνετε λίγο τον ρυθμό για να δυναμώσετε τον κορμό σας, να αναπτύξετε το πάνω μέρος του σώματός σας και ακόμη και να ενισχύσετε την ευελιξία σας.

4. Άλμα squats

Ο πιο δημοφιλής τύπος squat για απώλεια βάρους είναι το jumping squat. Αυτό συμβαίνει γιατί εξυπηρετεί τον διττό μας σκοπό. Βοηθά πρώτες στην αύξηση της δύναμης και της αντοχής. Επιπλέον, προάγει την απώλεια βάρους. Πρέπει να μπείτε σε μια θέση μισού squat με τα πόδια σας ανοιχτά στο πλάτος των ώμων για να ολοκληρώσετε αυτήν την προπόνηση. Βεβαιωθείτε ότι οι γλουτοί σας είναι έξω και η πλάτη σας είναι ίσια. Στη συνέχεια, πηδήξτε σε μικρή απόσταση πριν προσγειωθείτε ξανά στη θέση του squat. Έτσι, αντί να βγαίνετε έξω με το κρύο, κάντε άλματα squats στο σπίτι.

5. Ανέβασμα σκάλας

Είναι η πιο συνιστώμενη συμβουλή για όλους όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Και γιατί όχι. Με το ανέβασμα σκαλοπατιών βελτιώνεται η ευλυγισία, ο συντονισμός και η ισορροπία του σώματος. Και όσοι ανεβαίνουν τακτικά σκάλες, καίνε θερμίδες όσο κανένας άλλος. Συνολικά, είναι μια υπέροχη άσκηση για να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς γι’ αυτό επιλέξτε να μην χρησιμοποιείτε πλέον το ασανσέρ αλλά τις σκάλες.

Follow Getlife.gr στο Google News

ombre pink nails: 32 υπέροχες ιδέες μανικιούρ που θα ξεχωρίσει

Έξυπνα ρολόγια: 4 οφέλη για την υγεία της καρδιάς που δεν γνωρίζατε