6 τρόποι για να προσθέσετε αξία στην κουζίνα σας

Καθημερινά ξοδεύουμε σημαντικό χρόνο στις κουζίνες μας κυρίως στα σύγχρονα σπίτια που οι κουζίνες είναι ενιαίες με το σαλόνι. Αν θέλετε να δώσετε μια νότα πολυτέλειας και να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας, η κουζίνα είναι σίγουρα ένας χώρος στον οποίο θα θέλετε να επενδύσετε μακροπρόθεσμα.

Από την αναβάθμιση πάγκων εργασίας έως τις εύχρηστες λύσεις αποθήκευσης υπάρχουν τρόποι που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη βελτίωση του χώρου σας και την προσθήκη αξίας και πολυτέλειας στην κουζίνα σας και τους οποίους θα πρέπει να λάβετε υπόψη ιδίως όταν σχεδιάζετε την κουζίνα.

Δείτε έξι τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε αξία στην κουζίνα.

1. Διαχρονικότητα

Δεν υπάρχει τίποτα κακό να αξιοποιήσετε τις πιο καυτές τάσεις της κουζίνας της χρονιάς, αλλά όταν σχεδιάζετε την κουζίνα σας, σκεφτείτε αν η τάση αυτή απευθύνεται στο στυλ σας και θα σας αρέσει και στο μέλλον προτού επενδύσετε σε ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Μια ουδέτερη χρωματική παλέτα, έχει σίγουρα ευρύτερη απήχηση και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να παραμένει δημοφιλής για τα επόμενα χρόνια. Γενικά το ουδέτερο ντουλάπι είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ταιριάζει με πολλά διαφορετικά στυλ σχεδίασης, επιτρέποντας στον χώρο να προσαρμοστεί εύκολα σε πιθανές μελλοντικές αλλαγές.

2. Λειτουργικές νησίδες

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει, η ύπαρξη ενός νησιού κουζίνας έχει μόνο πλεονεκτήματα. Δημιουργεί κατ΄αρχήν ένα κεντρικό σημείο και αποτελεί έναν κοινωνικό κόμβο για εργασία, μαγείρεμα, φαγητό και χαλάρωση. Όχι μόνο είναι οπτικά ελκυστικό, αλλά έχει πολλά λειτουργικά πλεονεκτήματα.

Από την προσθήκη επιπλέον χώρου στον πάγκο εργασίας έως την προσφορά επιπλέον καθισμάτων, ένα πολυλειτουργικό νησί έχει γίνει απαραίτητο χαρακτηριστικό για έναν λόγο: παρέχει μια απλή λύση στις ανάγκες κάθε κουζίνας». Το κόλπο είναι να προσθέσετε πρακτικότητα στη νησίδα, είτε με ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης, νεροχύτη ή ακόμα και επιπλέον ντουλάπι για να φιλοξενήσετε πρόσθετες συσκευές, καθώς και έναν ειδικό χώρο προετοιμασίας που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για εργασία και διασκέδαση.

3. Αποθήκευση

Μιλάμε πάντα για τη μεγιστοποίηση του αποθηκευτικού χώρου, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο σε μια κουζίνα – πρέπει πραγματικά να χρησιμοποιήσετε κάθε κομμάτι του διαθέσιμου χώρου. Για να αποθηκεύσετε μεταλλικά σκεύη όπως μαχαίρια, κουτάλες κτλ και να χρησιμοποιήσετε τον κατά τα άλλα άχρηστο χώρο μπορείτε να τοποθετήστε μαγνητικές λωρίδες ή ράγες στον τοίχο μεταξύ του πάγκου και των ντουλαπιών βάσης. Εναλλακτικά, προσθέστε μια σχάρα μπαχαρικών στο πίσω μέρος της πόρτας του ντουλαπιού σας και χρησιμοποιήστε καλάθια αποθήκευσης και δοχεία για να χρησιμοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο ειδικά σε μικρότερες κουζίνες. Γενικά, ότι μπορείτε να κάνετε στην κουζίνα σας για να βελτιώσετε την έξυπνη αποθήκευση θα προσθέσει αξία.

4. Φωτισμός

Το πιο σημαντικό στοιχείο στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ο καλός, πολυεπίπεδος φωτισμός και στην κουζίνα, ο σωστός φωτισμός θα σας επιτρέψει να επισημάνετε όλα τα καλύτερα χαρακτηριστικά, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργικότητα. Σκεφτείτε να προσθέσετε κρυφούς προβολείς κάτω από τα πάνω ντουλάπια σας για να κάνετε την προετοιμασία των γευμάτων πιο ασφαλή και ευκολότερη, ή εντυπωσιακά statement φώτα πάνω από την κεντρική νησίδα.

5. Επενδύστε σε έναν ανθεκτικό πάγκο

Laminate, μάρμαρο, γρανίτης, χαλαζίας, οι επιλογές είναι ατελείωτες όσον αφορά την επιλογή του τέλειου πάγκου κουζίνας. Είναι σημαντικό επενδύσετε σε κάποιο ανθεκτικό υλικό καθώς θα χρησιμοποιείτε τον πάγκο καθημερινά και θα τον καθαρίζετε τακτικά. Για παράδειγμα, ο πάγκος από χαλαζία είναι ανθεκτικός σε λεκέδες, θερμότητα και γρατσουνιές συνεπώς όχι μόνο φαίνεται οπτικά όμορφος, αλλά είναι ιδανικός για πολυάσχολους τρόπους ζωής και για όσους απολαμβάνουν τη διασκέδαση στο σπίτι.

6. Συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

Αναμφίβολα απαραίτητες για μια πρακτική και πιο αποτελεσματική κουζίνα, οι συσκευές υψηλής ποιότητας θα προσθέσουν μια αίσθηση κορυφαίας ποιότητας στο χώρο σας και είναι ιδανικές για την επίτευξη αυτής της πολυτελούς εμφάνισης της κουζίνας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Συμβουλές ύπνου: 6 βήματα για καλύτερο ύπνο

7 λάθη στην αποθήκευση των ρούχων στην ντουλάπα που μπορεί να κάνετε