6+1 τρόποι για να απομακρύνετε λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια

Εάν έχετε κεραμικά πλακάκια στο σπίτι σας, οι λεκέδες σκουριάς είναι ένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και που φαίνεται δύσκολο να αφαιρεθεί. Ωστόσο, με τη βοήθεια αυτών των συμβουλών για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από τα πλακάκια, μπορείτε να κάνετε το πάτωμά σας να αστράφτει.

Υπάρχει μια ποικιλία προϊόντων που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από πλακάκια δαπέδου όπως το θαυματουργό WD-40. Αν όμως θέλετε κάτι πιο φυσικό για να αφαιρέσετε τους λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και μερικά απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένας από τους καλύτερους για χρήση σε οποιοδήποτε οικιακό πρόβλημα που σχετίζεται με τον καθαρισμό. Ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού πάνω από τον λεκέ σκουριάς και μετά από 10 λεπτά, χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τον τρίψετε. Θα αρχίσετε σιγά σιγά να βλέπετε τον λεκέ σκουριάς στο πλακάκι δαπέδου να εξαφανίζεται.

Ντομάτα

Το οξύ που υπάρχει σε μια ντομάτα είναι το καλύτερο για να αφαιρέσετε τον λεκέ σκουριάς από τα πλακάκια δαπέδου. Τρίψτε ένα φρέσκο ​​κομμάτι ντομάτας απευθείας πάνω στον λεκέ, προσθέστε λίγο αλάτι και βουρτσίστε το με κυκλικές κινήσεις με την οδοντόβουρτσα. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα είναι επίσης μια λύση. Αλείψτε λίγη οδοντική πάστα απευθείας πάνω από τον λεκέ σκουριάς και χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα, τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσετε, πλύνετε τα πλακάκια με λίγο νερό και σαπούνι.

Ξύδι

Μια άλλη λύση για να αφαιρέσετε λεκέδες σκουριάς από τα πλακάκια δαπέδου είναι με τη βοήθεια του ξιδιού. Το οξύ που υπάρχει στο ξύδι θα βοηθήσει να διαλυθεί ο λεκές, καθιστώντας έτσι ευκολότερο για σας να τον σκουπίσετε με ένα καθαρό, μαλακό πανί.

Αναψυκτικό τύπου κόλα

Όταν ο λεκές από σκουριά είναι φρέσκος σε αρχικό στάδιο μπορεί να αφαιρεθεί με την χρήση αναψυκτικού τύπου κόλας. Ρίξτε λίγο πάνω από τον λεκέ και τρίψτε τον με ένα πανί ή σφουγγάρι.

Κηροζήνη
Η κηροζίνη είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την αφαίρεση λεκέδων σκουριάς από πλακάκια δαπέδου. Έχει παρόμοια δράση με το ξύδι αλλά πολύ πιο ισχυρή. Όταν ρίχνετε κηροζίνη στον λεκέ, φροντίστε να μην τον αφήσετε να μείνει για περισσότερο από 10 λεπτά, καθώς αναδύει μια έντονη οσμή όταν χρησιμοποιείται.

Follow Getlife.gr στο Google News

Πώς να φτιάξετε γαλλικό καφέ χωρίς καφετιέρα

14 ασυνήθιστες χρήσεις του στοματικού διαλύματος