7 κακές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια σας

Η σωστή καθημερινή φροντίδα των δοντιών μας όπως βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος είναι πολύ σημαντική για την καλή υγεία των δοντιών. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα αρκετό. Πολλοί από εμάς έχουμε άλλες κακές συνήθειες που πιθανώς υπονομεύουν τα οφέλη του καθημερινού οδοντικού νήματος και βουρτσίσματος. Διατηρώντας τις καλές συνήθειες και εξαλείφοντας αυτές τις κακές, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι προστατεύετε το χαμόγελό σας και διατηρείτε το στόμα σας υγιές

7 κακές συνήθειες που μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια σας

1. Δεν πίνετε αρκετό νερό

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό κάθε μέρα, μπορεί να δημιουργήσετε πρόβλημα στα δόντια σας. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει στην ξηροστομία και η ξηροστομία μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα, απώλεια σμάλτου, ευαισθησία των δοντιών και άλλες καταστάσεις.

Για να διατηρήσετε τον οργανισμό σωστά ενυδατωμένο, φροντίστε να πίνετε νερό όλη την ημέρα. Μειώστε τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και τα αναψυκτικά και αντικαταστήστε τα με νερό για να διατηρήσετε τα δόντια σας υγιή.

2. Τρώτε τα νύχια σας

Η κακιά συνήθεια να τρώτε τα νύχια σας, εκτός από τα νύχια μπορεί να καταστρέψει και τα δόντια σας. Όταν δαγκώνετε τα νύχια σας, ασκείτε περιττή πίεση στο σαγόνι και φθείρετε το σμάλτο στα δόντια σας. Δοκιμάστε να απλώσετε ένα βερνίκι νυχιών με πικρή γεύση και προσπαθήστε για να μειώσετε τα συνολικά επίπεδα στρες.

3. Βουρτσίζετε πολύ έντονο

Ενώ το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας τους, το πολύ έντονο βούρτσισμα των δοντιών σας μπορεί να φθείρει το προστατευτικό στρώμα του σμάλτου, προάγοντας την τερηδόνα.

Σκεφτείτε το βούρτσισμα των δοντιών σας ως μασάζ για το στόμα σας! Χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις και μια οδοντόβουρτσα με απαλές τρίχες για να βεβαιωθείτε ότι οι συνήθειες βουρτσίσματος σας βοηθούν και δεν βλάπτουν.

4. Μασάτε παγάκια πάγου

Το να μασάτε τον πάγο στο ποτό σας μπορεί να φαίνεται σαν μια αβλαβής συνήθεια, αλλά οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομακτικές για τα δόντια. Ο πάγος είναι πολύ σκληρός, στην πραγματικότητα μπορεί να θραύσει τα δόντια και να σπάσει σφραγίσματα. Άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μάσησης πάγου περιλαμβάνουν πόνο στη γνάθο και ευαισθησία στα δόντια. Αποφύγετε να μασάτε πάγο όσο το δυνατόν περισσότερο για να προστατεύσετε τα δόντια σας.

5. Κάπνισμα

Εκτός από άλλες επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως ο καρκίνος του στόματος και οι αναπνευστικές παθήσεις, το κάπνισμα είναι κακό και για τα δόντια σας. Το κάπνισμα εκτός από επίμονους επιφανειακούς λεκέδες και κακή αναπνοή, αυξάνει την ποσότητα της πλάκας και των βακτηρίων στα δόντια οδηγώντας συχνά σε ασθένειες των ούλων και ακόμη και σε απώλεια δοντιών.

6. Χρησιμοποιείτε τα δόντια σας ως εργαλεία

Σίγουρα όλοι σχεδόν έχουμε χρησιμοποιήσει τα δόντια μας κάποια στιγμή για να ανοίξουμε κάτι. Αλλά η συχνή χρήση των δοντιών σας ως εργαλεία μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε φαγωμένα δόντια, σπασμένα σφραγίσματα ακόμη και τραυματισμούς στο στόμα.

7. Δεν βουρτσίζετε αρκετά

Οι ειδικοί συνιστούν να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα για 2 ολόκληρα λεπτά κάθε φορά. Το βούρτσισμα για 2 λεπτά αφαιρεί περισσότερη πλάκα και δίνει στο φθόριο στην οδοντόκρεμα σας αρκετό χρόνο για να κάνει τη δουλειά του.

Follow Getlife.gr στο Google News

Φριζάρουν τα μαλλιά σας; Μάθετε γιατί συμβαίνει και πώς να το αντιμετωπίσετε.

8 χρήσεις της κατάψυξης που δεν πάει ο νους σας!