Menu

7 λάθη στην αποθήκευση των ρούχων στην ντουλάπα που μπορεί να κάνετε

Young woman putting clothes into wardrobe at home

Αν η ντουλάπα σας είναι έτοιμη για να σκάσει ή έχετε παρατηρήσει ότι μερικά από τα αγαπημένα σας ρούχα δεν αποθηκεύονται όπως θα έπρεπε, δεν είστε οι μόνοι. Η οργάνωση της ντουλάπας είναι μια δουλειά που αξίζει να κάνετε, αλλά υπάρχουν μερικά κοινά λάθη αποθήκευσης ρούχων που όχι μόνο τα κάνουν να καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο αλλά μπορεί επίσης να καταστρέψουν τα ρούχα σας.

Από το να κρεμάτε ρούχα σε λάθος τύπο κρεμάστρας, μέχρι τη μη χρήση των κάτω μερών της ντουλάπας, διαβάστε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη αποθήκευσης που πρέπει να αποφύγετε και πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο.

1. Κρεμάτε τα πάντα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την αποθήκευση των ρούχων τους είναι να κρεμούν ότι κατέχουν. Αν ωστόσο το κάνετε αυτό, θα γεμίσει η ντουλάπα πολύ γρήγορα. Ιδανικά θα πρέπει να έχετε χώρο με ράγα για κρέμασμα ρούχων καθώς και ράφια. Για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο που έχετε, θα πρέπει να διπλώνετε χοντρά ρούχα, όπως τζιν, πουλόβερ και φούτερ για εξοικονόμηση χώρου. Σε περίπτωση που η ντουλάπα σας δεν έχει ράφια, υπάρχουν κρεμαστές θήκες στις οποίες μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ρούχα.

2. Χρησιμοποιείτε λάθος κρεμάστρες

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν κρεμάτε τόσο τα πιο βαριά όσο και τα πιο ευαίσθητα αντικείμενά σας – διατρέχετε τον κίνδυνο να καταστρέψετε τόσο το σχήμα όσο και το ίδιο το ύφασμα με τη λάθος κρεμάστρα. Για παράδειγμα, δεν πρέπεινα χρησιμοποιείτε μια παραδοσιακή, λεπτή κρεμάστρα για να κρεμάτε τζάκετ ή μπουφάν. Τα πιο βαριά ή πιο ευαίσθητα κομμάτια απαιτούν στιβαρές κρεμάστρες για να τα βοηθήσουν να διατηρήσουν το σχήμα τους. Ή, θα μπορούσατε πάντα να διπλώσετε τα φούτερ και τα πουλόβερ σας.

3. Δεν αποθηκεύετε τα ρούχα εκτός εποχής

Ρεαλιστικά, δεν χρειαζόμαστε τα καλοκαιρινά μας φορέματα και σορτς στη μέση του χειμώνα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το ότι δεν χρειάζεστε χειμωνιάτικα παλτό ή βαριά πλεκτά κατά τους ζεστούς μήνες. Το να μαζέψετε τα ρούχα εκτός εποχής σε τσάντες αποθήκευσης ή ακόμα και σε μια άδεια βαλίτσα μπορεί να ελευθερώσει αμέσως χώρο για τα ρούχα που όντως φοράτε.

4. Έλλειψη οργάνωσης

Εάν δεν υπάρχει σύστημα στην ντουλάπα σας, είναι πιθανό να ψάχνετε με τις ώρες για να βρείτε ρούχα τη στιγμή που τα θέλετε. Δεν είναι απαραίτητο να οργανώσετε τα πάντα ανά χρώμα, κάντε κάτι απλό όπως το να έχετε τα τζιν και τα παντελόνια σας σε ένα συγκεκριμένο τμήμα, τις μπλούζες και τα τοπ σε άλλο κ.ο.κ.

5. Δεν χρησιμοποιείτε το κάτω μισό της ντουλάπας

Όσον αφορά την αποθήκευση, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο, και αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε το κάτω μισό της ντουλάπας σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Μπορείτε να προσθέσετε μερικά ράφια ή ένα σετ συρταριών που θα μεταμορφώσει αμέσως τον χώρο. Αυτός ο χώρος είναι επίσης ιδιαίτερα βολικός για την αποθήκευση διπλωμένων ρούχων.

6. Προσοχή στην αποθήκευση σε σακούλες με κενό αέρος

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή όταν πακετάρετε ρούχα που δεν φοράτε συχνά σε σακούλες με κενό αέρος καθώς μπορεί να καταστρέψει το σχήμα ορισμένων ρούχων. Εάν αποθηκεύετε συχνά ρούχα κλεισμένα αεροστεγώς σε τσάντα αποθήκευσης θυμηθείτε να τα βγάλετε μετά από έξι μήνες. Οτιδήποτε αεροστεγώς κλεισμένο πέραν των έξι μηνών, κινδυνεύει να υποστεί μόνιμες βλάβες, όπως πτυχές και ρυτίδες, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, τα ρούχα από ευαίσθητα υλικά όπως μετάξι ή κασμίρι καταστρέφονται μόνιμα από την συμπίεση.

7. Δεν ξεσκαρτάρετε τακτικά την ντουλάπα σας

Εάν αυτή τη στιγμή δυσκολεύεστε να βρείτε χώρο, σκεφτείτε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που κάνατε ένα γερό ξεκαθάρισμα. Γενικά, αν δεν έχετε φορέσει κάτι τον τελευταίο χρόνο, είναι σχετικά απίθανο να το ξαναφορέσετε. Μπορείτε είτε να πουλήσετε τα ανεπιθύμητα αντικείμενά σας στο Διαδίκτυο, σε ιστότοπους και εφαρμογές, είτε μπορείτε να τα δωρίσετε. Να είστε σίγουροι πως θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας όταν έχετε πραγματικά επαρκή χώρο για να το κάνετε.

Exit mobile version