Menu

7 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε ξύδι στο πλύσιμο ρούχων

.Μία από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων του εμπορίου είναι πιθανώς στο ντουλάπι σας αυτή τη στιγμή: το ξύδι. Μπορείτε να πλύνετε τα ρούχα σας με αποσταγμένο, λευκό ξύδι καθώς και μηλόξυδο. Το ξύδι γενικά έχει μια σειρά από οφέλη, τόσο ως τροφή όσο και ως βοήθημα καθαρισμού. Επιπλέον, το ξύδι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το πλύσιμο των ρούχων σας με ξύδι θα αφήσει τα ρούχα σας άοσμα, να είστε σίγουροι πως δεν θα μυρίζουν σαν ξύδι. Επιπλέον, το λευκό ξύδι είναι σχετικά φθηνό, άχρωμο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε 7 χρήσεις και οφέλη του ξιδιού για το πλύσιμο των ρούχων σας.

Μαλακώνει τα ρούχα
Το απλό λευκό αποσταγμένο ξύδι με οξύτητα 5% είναι ένα φυσικό μαλακτικό υφασμάτων. Το οξύ βοηθά στην απομάκρυνση του απορρυπαντικού και της βρωμιάς που έχει μείνει προσκολλημένο στις ίνες του υφάσματος, κάτι που επιτρέπει στα ρούχα και τα λευκά είδη να βγαίνουν απαλά και καθαρά.

Τα μαλακτικά του εμπορίου λειτουργούν ακριβώς το αντίθετο. Έχουν σχεδιαστεί για να επικαλύπτουν τις ίνες, αφήνοντας πίσω τα αρωματικά τους υπολείμματα, τα οποία μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, καθιστώντας τα ρούχα σας μη απορροφητικά, γαριασμένα και οτιδήποτε άλλο εκτός από απαλό.

Διατηρεί το μαύρο χρώμα των ρούχων
Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο λευκό ξύδι στον τελικό κύκλο ξεβγάλματος θα αφαιρέσετε τα υπολείμματα σαπουνιού και απορρυπαντικού που κάνουν τα μαύρα ρούχα που πλένονται να φαίνονται θαμπά.

Είναι ασφαλές στη χρήση και φιλικό προς το περιβάλλον
Το αποσταγμένο λευκό ξύδι είναι ασφαλές για χρήση τόσο σε τυπικά όσο και σε πλυντήρια υψηλής απόδοσης.Το ξύδι είναι επίσης φιλικό προς το περιβάλλον. Η έρευνα δείχνει ότι οι σκληρές χημικές ουσίες σε ορισμένα απορρυπαντικά πλυντηρίου είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ξύδι και άλλα περιβαλλοντικά ασφαλή απορρυπαντικά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν θα καταλήξει να δηλητηριάσει την άγρια ζωή ή να βλάψει τα φυτά.

Λευκαίνει, φωτίζει
Το οξικό οξύ στο αποσταγμένο λευκό ξύδι δεν θα βλάψει τα υφάσματα που πλένονται επειδή είναι τόσο ήπιο, ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να διαλύει τα αλκάλια που αφήνουν η σκόνη ή το υγρό απορρυπαντικό. Προσθέτοντας μισό φλιτζάνι ξύδι στο τελικό ξέβγαλμα θα έχετε πιο φωτεινά και καθαρά χρώματα. Προσθέστε το αποσταγμένο λευκό ξύδι στη θήκη μαλακτικού.

Μειώνει την οσμή
Οι βρεγμένες πετσέτες που αφήνονται σε ένα προστατευτικό ή ξεχασμένες στο πλυντήριο μπορεί να παράγουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά μούχλας. Για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα και για να μυρίζουν όμορφα και φρέσκα αυτές οι πετσέτες, κάντε το εξής: Γεμίστε το πλυντήριο με ζεστό νερό, προσθέστε δύο φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξύδι και εκτελέστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης χωρίς απορρυπαντικό. Εκτελέστε έναν δεύτερο πλήρη κύκλο με προσθήκη απορρυπαντικού.

Απελευθερώνει χνούδι, τρίχες κατοικίδιων ζώων
Μισό φλιτζάνι λευκό αποσταγμένο ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε τα χνούδια και τις τρίχες κατοικίδιων ζώων να κολλήσουν στα ρούχα. Το ξύδι θα βοηθήσει τις ίνες του υφάσματος να χαλαρώσουν και να «απελευθερώσουν» τα μαλλιά. Για τον ίδιο λόγο, βοηθά να απαλλαγείτε από το υπερβολικό χνούδι εάν πλύνετε κατά λάθος κάτι σκούρο με κάτι που παράγει χνούδι, όπως πετσέτες.

Απολυμαίνει το πλυντήριο
Ένα καθαρό πλυντήριο ισούται με πιο καθαρά ρούχα. Στους σωλήνες του πλυντηρίου σας μπορεί να συσσωρευτούν υπολείμματα σαπουνιού και μεταλλικά στοιχεία, περιορίζοντας τη ροή και την απόδοση του νερού. Τέσσερις φορές το χρόνο, αφαιρέστε τα υπολείμματα σαπουνιού και καθαρίστε τους σωλήνες εκτελώντας έναν πλήρη κύκλο πλύσης με το πλυντήριο άδειο χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και 2 φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξύδι.

Συμπερασματικά
Η χρήση φθηνού λευκού ξιδιού στα ρούχα είναι έξυπνη γιατί θα λευκάνει, θα φωτίσει, θα μειώσει την οσμή και θα μαλακώσει τα ρούχα χωρίς σκληρές χημικές ουσίες.

Exit mobile version