8 ιδιοφυή κόλπα που θα κάνουν το ξεσκόνισμα …παιχνιδάκι

Είναι γεγονός πως η σκόνη συσσωρεύεται σε όλες τις γωνιές του σπιτιού μας και τα πράγματα μπορεί να βγουν πραγματικά εκτός ελέγχου μερικές φορές. Πόσο μάλιστα για τα άτομα που μπορεί να υποφέρουν από άσθμα ή να είναι αλλεργικά στη σκόνη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από τη σκόνη και να βεβαιωθείτε ότι δεν συσσωρεύεται κάτι που τις περισσότερες φορές δεν είναι τόσο δύσκολο.

Ωστόσο, ορισμένα από τα αντικείμενα στο σπίτι είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν από τα άλλα. Βρήκαμε για σας μερικές συμβουλές για το ξεσκόνισμα που μπορεί να είναι χρήσιμες. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε για μερικά ιδιοφυή κόλπα για να απαλλαγείτε από πολλή σκόνη στο σπίτι σας γρήγορα και αποτελεσματικά και είναι βέβαιο ότι θα μάθετε κάτι νέο.

1. Ξεσκονίστε εύκολα τα αμπαζούρ

Τα επιτραπέζια φωτιστικά ή αμπαζούρ είναι δύσκολο να ξεσκονιστεί, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από ειδικό ύφασμα. Χρησιμοποιήστε ένα αυτοκόλλητο ρολό αποχνουδωτή για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα χνούδια μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι πραγματικά σωτήριο.

2. Χρησιμοποιήστε φύλλα στεγνωτηρίου

Τα φύλλα στεγνωτηρίου έχουν μια φυσική αντιστατική ιδιότητα γεγονός που βοηθάει τόσο στην εύκολη απομάκρυνση της σκόνης όσο και στο να διατηρηθούν τα αντικείμενα χωρίς σκόνη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αφού τελειώσετε με τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο, μην πετάξετε τα φύλλα. Τα φύλλα στεγνωτηρίου λειτουργούν εξαιρετικά για το ξεσκόνισμα των ηλεκτρονικών και των φωτιστικών. Επιπλέον, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα φύλλα του στεγνωτηρίου σας για να καθαρίσετε τα ράφια και τα τραπέζια. Είναι εξαιρετικά στο να μαζεύουν όλη τη σκόνη. Ακόμα και αν δεν έχετε στεγνωτήριο αγοράστε φύλλα στεγνωτηρίου και θα μας θυμηθείτε!

3. Καθαρίστε τα σοβατεπί

Σίγουρα μπορείτε απλώς να πάρετε ένα πανί από μικροΐνες και να σκύψετε να καθαρίσετε τα σοβατεπί, ωστόσο είναι αρκετά κουραστικό. Έτσι, αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια στεγνή σφουγγαρίστρα. Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνή και απλά περάστε την πάνω από τα σκονισμένα σημεία. Δεν θα χρειαστεί να σκύβετε συνεχώς και τα σοβατεπί θα ξεσκονιστούν.

4. Καθαρίστε τα σκονισμένα κεριά

Μην πετάξετε τα σκισμένα καλσόν,καθαρίστε με αυτά. Τα καλσόν είναι συνήθως κατασκευασμένα από υλικό μικροϊνών και είναι απαλά γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τον καθαρισμό της σκόνης από τα κεριά σας. Θα μαζέψετε τυχόν βρωμιά και σκόνη χωρίς να καταστρέψετε τα κεριά σας.

5.Ξεσκονίστε εύκολα τα στόρια

Ο καθαρισμός των περσίδων σας μπορεί να είναι μια από τις πιο επίπονες εργασίες, ειδικά αν είναι μικρές. Μπορείτε να ξεσκονίσετε γρήγορα τα στόρια σας τυλίγοντας πανί μικροϊνών σε μια λαβίδα κουζίνας. Χρησιμοποιήστε τις λαβίδες ξεκινώντας από το ένα άκρο και προχωρώντας προς το άλλο για να καθαρίσετε ταυτόχρονα και το πάνω και το κάτω μέρος των περσίδων. Είναι πολύ εύκολο και πολύ αποτελεσματικό!

6. Αφαιρέστε την σκόνη από μικρές περιοχές

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη του ξεσκονίσματος είναι οι μικρές δυσπρόσιτες περιοχές. Ένα πινέλο λειτουργεί άψογα για να μπει σε αυτές τις μικρές γωνίες για να απαλλαγούμε από τη σκόνη και κάθε βρωμιά που έχει συσσωρευτεί εκεί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αφρώδη πινέλα για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς σας.

7. Χρησιμοποιήστε φίλτρα καφέ για να ξεσκονίσετε το ταμπλό του αυτοκινήτου σας

Το ταμπλό του αυτοκινήτου σας πιθανότατα σκονίζεται συνεχώς. Και ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να χρησιμοποιήσετε φίλτρα καφέ. Τα φίλτρα καφέ είναι εξαιρετικά στη συλλογή σκόνης, ειδικά όταν πρόκειται για επίπεδες επιφάνειες. Αν λοιπόν είστε λάτρης του γαλλικού καφέ είναι ευκαιρία να πάρετε ένα φίλτρο και να ξεσκονίσετε γρήγορα το αυτοκίνητό σας.

8. Ψεκάστε τα φυτά σας για να αφαιρέσετε τη σκόνη

Τα φυτά χρειάζονται νερό. Αυτό είναι γεγονός. Ένα άλλο γεγονός είναι επίσης πως τα φυτά τείνουν να συλλέγουν σκόνη πολύ γρήγορα. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη σκόνη είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Απλώς ψεκάστε τα φύλλα με νερό και όλη η σκόνη θα κατέβει στο χώμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ποτίζετε το φυτό σας και θα το καθαρίζετε ταυτόχρονα. Το καλό είναι ότι τα φύλλα θα είναι λίγο πιο γυαλιστερά.

Follow Getlife.gr στο Google News

8 χρήσεις της κατάψυξης που δεν πάει ο νους σας!

19 άπαιχτα tips για να πίνετε περισσότερο νερό