8 στάσεις ύπνου και τι λένε για την προσωπικότητά σας

Τι λέει για εσάς η στάση του ύπνου σας; Νέα έρευνα μόλις αποκάλυψε τι αποκαλύπτουν οι συνήθειές της θέσης ύπνου για την προσωπικότητά σας. Οι θέσεις ύπνου είναι πολλά περισσότερα από το να ξαπλώνουμε ανάσκελα, μπρούμυτα και στα πλάγια. Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα στο πλάι, ενώ άλλοι προτιμούν να απλώνονται στο κρεβάτι. Ο τρόπος που κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να αποκαλύψει πολλά για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, οπότε ρίξτε μια ματιά σε 8 δημοφιλείς στάσεις ύπνου παρακάτω.

1. Αλεξιπτωτιστής

Η θέση του αλεξιπτωτιστή είναι όταν κοιμάστε μπρούμυτα με το κεφάλι σας στη μία πλευρά και τα χέρια σας τυλιγμένα γύρω από το μαξιλάρι σας. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ένας αλεξιπτωτιστής έχει έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και δεν φοβάται την περιπέτεια. Η Helena Mead από την ερευνητική ομάδα εξηγεί: «Συνήθως είναι ακριβείς, αλλά αυτό μερικές φορές μπορεί να φανεί παράτολμο. Τείνουν να είναι ριψοκίνδυνοι και φαίνονται ελεύθεροι, αλλά οι άνθρωποι που κοιμούνται σε αυτή την στάση μπορεί να είναι ανήσυχοι και να θέλουν να έχουν τον έλεγχο μιας κατάστασης».

2. Stargazer

Η θέση αυτή είναι παρόμοια με το πώς θα κοιτούσατε τα αστέρια: έχετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι σας ή ακουμπάτε πάνω τους ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα. Είναι συχνά μια δημοφιλής θέση για άτομα που παίρνουν έναν γρήγορο ύπνο. Όσο για την προσωπικότητα; «Αυτοί οι τύποι ατόμων που κοιμούνται έτσι είναι πιο θετικοί και εξυπηρετικοί. Έχουν μια χαλαρή, θετική προοπτική, όπως και οι άνθρωποι που κοιμούνται στο πλάι. Θα κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τους φίλους και την οικογένειά τους και είναι εξαιρετικά πιστοί σε αυτούς που τους αγαπούν», λέει η Helena.

3. Αστερίας

Η θέση του αστερία απλώνεται στο κρεβάτι, όπως και το ίδιο το πλάσμα της θάλασσας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σταθερή θέση, αλλά συνήθως βρίσκεστε ανάσκελα, τεντώνοντας τα χέρια και τα πόδια σας προς τα έξω. «Αυτοί που προτιμούν την συγκεκριμένη στάση ύπνου είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους φίλους τους. Είναι εξωστρεφείς και θετικοί αλλά δεν θέλουν να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι πιο ανέμελοι και τείνουν να ακολουθούν το ρεύμα. Είναι υπέροχοι άνθρωποι για να είστε κοντά τους, είναι αρεστοί και φυσικοί ηγέτες», εξηγεί η Helena.

4. Αγκαλιάζουν το μαξιλάρι

Σας παίρνει ο ύπνος με τα χέρια τυλιγμένα γύρω από το μαξιλάρι σας; Αν ναι, τότε σας αρέσει να νιώθετε άνετα. Εκτός από το να νοιάζεστε για τις προσωπικές σχέσεις, είστε πιο προσανατολισμένοι στην οικογένεια από τους άλλους. Η Helena προσθέτει: «Οι προσωπικοί δεσμοί στη ζωή τους είναι συχνά τα πιο σημαντικά πράγματα για αυτούς. Είναι πολύ πιστοί στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους, τους φίλους και την οικογένειά τους».

5. Θέση εμβρύου

Η θέση του εμβρύου είναι η πιο κοινή στάση ύπνου. Έρευνα διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, το 41% των ανθρώπων κοιμούνται σε εμβρυϊκή θέση δηλαδή, στο πλάι με τα πόδια σας κουλουριασμένα από κάτω – αντικατοπτρίζοντας ένα μωρό στη μήτρα. «Αυτή η θέση έχει μερικά διαφορετικά χαρακτηριστικά», λέει η Helena. «Τους αρέσει η αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει η θέση καθώς κοιμούνται. Γενικά είναι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι. Κάποιες φορές αν και ευαίσθητοι μπορεί να επιδεικνύουν μια σκληρότητα. Μπορεί να μοιάζουν ντροπαλοί, αλλά είναι πιο ευγενικοί και ευχάριστοι από τους άλλους».

6. Μπρούμυτα

Ενώ οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμυτα έχουν τολμηρές προσωπικότητες και είναι συχνά πιο κοινωνικοί από τους άλλους, δεν είναι τόσο σίγουροι εσωτερικά. Η Helena λέει: «Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα δεν δέχονται καλά την κριτική και δεν ξεπερνούν τα προβλήματα τόσο εύκολα όσο κάποιοι άλλοι. Δεν χειρίζονται καλά τις αγχωτικές καταστάσεις καθώς τείνουν να μην είναι αυτό που λέμε χοντρόπετσοι ».

7. Η αγκαλιά

Παρόμοια με τη θέση του εμβρύου, η αγκαλιά περιλαμβάνει τον ύπνο σε εμβρυϊκή θέση κρατώντας ένα επιπλέον μαξιλάρι. Αν κοιμάστε έτσι, τότε βρίσκετε ηρεμία και χαλάρωση κρατώντας σφιχτά ένα μαξιλάρι. «Αυτό είναι σημάδι μιας στοργικής αγκαλιάς. Σε αυτούς τους ανθρώπους αρέσει να αισθάνονται ασφαλείς, ζεστοί και προστατευμένοι, αλλά μπορούν επίσης να είναι δυνατοί», λέει η Helena. «Αυτοί οι άνθρωποι εκτιμούν τις δυνατές και μακροχρόνιες φιλίες, είναι κοντά στην οικογένειά τους και φροντίζουν τους συντρόφους τους. Αυτή η θέση συνδέεται επίσης με την ονειροπόληση. Τους αρέσει να ονειροπολούν, να σκέφτονται νέες δυνατότητες και είναι καλοί στο να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα ».

8. Στο πλάι με τεντωμένα χέρια

Η συγκεκριμένη θέση ύπνου είναι πλαϊνή με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα. Οι άνθρωποι αυτοί «είναι λιγότερο ευκολόπιστοι, ωστόσο, τείνουν να χρειάζονται πολύ χρόνο για να αποφασίσουν. Από τη στιγμή που έχουν τη νοοτροπία τους, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Μπορούν επίσης να είναι πιο κυνικοί», λέει η Helena.

Follow Getlife.gr στο Google News

7 λάθη στην αποθήκευση των ρούχων στην ντουλάπα που μπορεί να κάνετε

5 μεγάλες τάσεις ευημερίας για το 2023