9 απίσευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κινητό τηλέφωνο.

Τα smartphones έχουν γίνει πλέον η προέκταση του χεριού μας καθώς έχουν αντικαταστήσει αντικαταστήσει τόσες συσκευές στη ζωή μας. Εκτός από τα social media και τις εφαρμογές με σκοπό την διασκέδαση υπάρχει και ένα πλήθος έξυπνων και χρηστικών εφαρμογών που κάνει την ζωή μας ευκολότερη.

Δείτε κάποιες έξυπνες εφαρμογές, για να ξεπεράσετε κάποια καθημερινά προβλήματα και να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη.

Μετρήστε μια απόσταση

Θέλετε να μετρήσετε μια απόσταση αλλά δεν έχετε μέτρο ή ένα αντικείμενο, αλλά φαίνεται να είναι αδύνατο λόγω του μεγέθους του. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν χάρη στην ικανότητά να μετράνε σχεδόν τα πάντα μέσω της φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας. Εκτελέστε το πρόγραμμα, τοποθετήστε την κάμερα στο αντικείμενο και περιμένετε το αποτέλεσμα.

Τηλεκοντρόλ για όλες τις τηλεοράσεις

Πρόκειται για εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ή το tablet σας ως τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης για την τηλεόρασή σας. Μετατρέψτε το Android τηλέφωνο σας σε super TV Controller. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ποτέ μήπως να χάσετε το τηλεχειριστήριό σας ή εξαντλήσετε την μπαταρία.

Ελέγξτε το κινητό σας χωρίς να το αγγίζετε

Η ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε ένα τηλέφωνο χωρίς να το αγγίζετε, καθιστά αυτή τις εφαρμογές ελέγχου χειρονομίας αναντικατάστατες σε πολλές περιπτώσεις. Μπορείτε να εκκινήσετε συσκευές αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο ή να απαντήσετε σε κλήσεις με ένα νεύμα από το χέρι σας, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα λερώσετε την οθόνη σας ή κάνοντας ταυτόχρονα κάτι άλλο.

Επόμενο λεωφορείο

Η εφαρμογές αυτού του είδους έχουν καταγράψει με GPS τους χρόνους και τις διαδρομές των λεωφορείων της Αττικής και έτσι το πρόγραμμα μπορεί να προβλέψει -με αποδεκτή απόκλιση- πότε θα έρθει το επόμενο στη συγκεκριμένη στάση που στέκεστε. Και μόλις επιβιβαστείτε, εμφανίζει την κάθε φορά επόμενη στάση ακολουθώντας τη διαδρομή σας. Έχει καταχωρημένο το πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων όλων των ΜΜΜ με δυνατότητα αναζήτησης.

Οδηγήστε με ασφάλεια

Όταν οδηγείτε μπορείτε να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε όπως ταχύτητα οδήγησης και χάρτη με δυνατότητα GPS στην οθόνη σας. Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη του τηλεφώνου σας είναι αρκετά φωτεινή ώστε να βλέπετε καθαρά ή ενεργοποιήστε τον ήχο.

Βρείτε εύκολα το χαμένο κινητό σας

Cerberus: αποτελεσματικός τρόπος να ξαναβρείτε το κλεμμένο ή χαμένο τηλέφωνό σας. Το πρόγραμμα καταγράφει την τοποθεσία της συσκευής, μαζί με ιστορικό, και έτσι μπορείτε να δείτε από τον υπολογιστή σας ακριβώς πού βρίσκεται. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία τον κλέφτη (το πρόγραμμα τραβά αυτόματα εικόνα στην τρίτη αποτυχημένη απόπειρα εισαγωγής PIN), να ανοίξετε το μικρόφωνο και να ακούσετε τι λέει, ή να κάνετε να ηχήσει συναγερμός. Κλειδώνετε τη συσκευή εξ’ αποστάσεως ή διαγράφετε εντελώς το περιεχόμενό της.

Πολυεργαλείο Swiss Army Knife

Ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από μια χρηστική καθημερινή εφαρμογή. Το λέει και το όνομά της. Φακός, μετατροπέας μονάδων, χρονόμετρο, πυξίδα, αλφάδι με «φυσαλίδα», αριθμομηχανή, μεγεθυντικός φακός, καθρέφτης, χάρακας.

Κάντε καλύτερες επιλογές

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε που να πάτε ή τι να κάνετε; Δυσκολεύεστε στην λήψη αποφάσεων; Για να εξοικονομήσετε χρόνο και να κάνετε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων λίγο πιο εύκολη, ονομάστε τις επιλογές σας, ορίστε τα χαρακτηριστικά και αφήστε την εφαρμογή Decision Crafting να προτείνει την καλύτερη επιλογή αμέσως.

Μείνετε ασφαλής

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν αισθάνεστε ασφαλείς να περπατάτε μόνη στον δρόμο ή να πάρετε μόνη ταξί το βράδυ, η εφαρμογή bsafe μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να αντιμετωπίσετε κάθε πιθανό κίνδυνο. Στέλνει μήνυμα SOS στις επαφές έκτακτης ανάγκης, καταγράφει βίντεο και ήχο, μπορεί να παρακολουθήσει τη θέση GPS σας και θα ρυθμίσει ένα χρονοδιακόπτη που θα στείλει αυτόματα έναν συναγερμό σε φίλους, αν δεν τον απενεργοποιήσετε εγκαίρως. Μπορεί ακόμη και να σας γλυτώσει από ένα ραντεβού, που τελικά μετανιώσατε, με μια ψεύτικη κλήση.

Follow Getlife.gr στο Google News

Χαλιά: οι καλύτερες ιδέες για να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας

Καν΄το όπως ο Άκης Πετρετζίκης. Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής. Δείτε τα βίντεο.