9 απίστευτες χρήσεις για το οδοντικό νήμα

Είμαστε σίγουροι πως όλοι έχετε χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα για την υγιεινή των δοντιών. έχετε σκεφτεί όμως πως θα μπορούσε να έχει και άλλες χρήσεις που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στην καθημερινότητα;

Δείτε παρακάτω πώς αλλιώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το οδοντικό νήμα. 9 απίστευτες χρήσεις

1. Ανταλλακτικό κορδονιών

Αν βρεθείτε με φθαρμένο κορδόνι, το νήμα μπορεί να σας βοηθήσει. Αντικαταστήστε τη κομμένο κορδόνι με ένα οδοντικό νήμα για να δέσετε τα παπούτσια σας. Το στιβαρό νήμα θα κρατήσει το παπούτσι σας μέχρι να βρείτε ένα ζευγάρι ανταλλακτικά κορδόνια.

2. Ξεκολλήστε τα μπισκότα

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι νήμα για να ξεκολλήσετε τα μπισκότα από το ταψί μετά το ψήσιμο. Απλώς σύρετε το νήμα κάτω από τα μπισκότα και θα τα απελευθερώσει χωρίς να θρυμματίσει. Tip: Χρησιμοποιήστε νήμα χωρίς κερί και χωρίς γεύση για να αποτρέψετε και τη μεταφορά γεύσης στα μπισκότα σας.

3. Κοπή ή τεμαχισμός

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι νήμα σαν μαχαίρι για να κόψετε φρούτα, τυριά, βραστά αυγά, κέικ και πολλά άλλα. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα για να αφαιρέσετε το δέρμα από τα ψάρια. Κόψτε με νήμα μπαστούνια ζύμες σε κομμάτια όπως ρολά κανέλας πριν το ψήσιμο. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε χωρίς να τα σπάσετε.

4. Ανάψτε μια φωτιά

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κερωμένο νήμα για να ανάψετε φωτιά. Απλώς τυλίξτε λίγο κερωμένο νήμα γύρω από λίγο από το προσάναμμα σας, τοποθετήστε το στη φωτιά και ανάψτε το. Θα έχετε πυρκαγιά σε χρόνο μηδέν.

5. Σπάγγος κουζίνας

Ορισμένες συνταγές απαιτούν να τυλίγεται το φαγητό με σπάγκο κουζίνας πριν το μαγείρεμα. Εάν δεν έχετε σπάγκο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νήμα. Το νήμα χωρίς κερί και χωρίς γεύση θα λειτουργήσει καλύτερα και θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με τη χρήση σπάγγου. Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν θα καεί ούτε θα λιώσει κατά το μαγείρεμα.

6. Βρύση που στάζει

Έχετε μια βρύση που στάζει; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νήμα για να σταματήσετε τον ενοχλητικό θόρυβο της σταγόνας μέχρι να έχετε την ευκαιρία να την επισκευάσετε. Απλώς δέστε το ένα άκρο ενός κομματιού νήματος γύρω από το άκρο της βρύσης και, στη συνέχεια, οδηγήστε το άλλο άκρο στην αποχέτευση. Καθώς το νερό στάζει, θα κολλήσει στο νήμα και θα γλιστρήσει αθόρυβα στην αποχέτευση.

7. Υποστήριξη φυτών

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα για να υποστηρίξετε τα αναρριχώμενα φυτά. Απλώς χρησιμοποιήστε ένα κοντό κομμάτι νήμα για να δέσετε το φυτό απαλά σε κάποιο είδος στιβαρής στήριξης, όπως μια πέργολα ή μια ξύλινη βέργα. Φροντίστε να δέσετε το νήμα χαλαρά για να αφήσετε χώρο για κίνηση και ανάπτυξη του φυτού.

8. Κλωστή ραπτικής

Χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι οδοντικό νήμα ως κλωστή για να στερεώσετε ένα κουμπί, να μπαλώσετε μια τρύπα ή για οποιαδήποτε άλλη εργασία ραψίματος. Το νήμα είναι πολύ πιο ανθεκτικό από την κανονική κλωστή, επομένως είναι ιδανικό για ενίσχυση ραφών που είναι επικίνδυνες να ανοίξουν.

9. Διορθώστε τα φριζαρισμένα μαλλιά

Τα φριζαρισμένα μαλλιά σας τρελαίνουν; Δοκιμάστε αυτό το κόλπο με το οδοντικό νήμα. Πάρτε ένα μακρύ κομμάτι κερωμένο οδοντικό νήμα και σύρετέ το προς τα κάτω στα μαλλιά σας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Το νήμα θα μεταφέρει ακριβώς αρκετό κερί στα μαλλιά σας για να τα διατηρήσει στη θέση τους και να μην φριζάρουν.

Follow Getlife.gr στο Google News

7 παραδοσιακές συμβουλές των γιαγιάδων που πραγματικά λειτουργούν

floral nails: 20 υπέροχες ιδέες για φλοράλ μανικιούρ που πρέπει να κάνετε