9 πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Τα αεροπορικά ταξίδια για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς είναι μια πραγματικότητα για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Αφού πρώτα κάνετε κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε και να κάνετε το ταξίδι σας πιο άνετο.

1. Μην παίρνετε μαζί σας πολλά πράγματα

Όσο και αν θέλετε να πάρετε πολλά ρούχα για κάθε πιθανή περίσταση, είναι πολύ κουραστικό να κουβαλάτε πολλές αποσκευές. Αν συνυπολογίσετε τις χρεώσεις και την πιθανότητα να υπερβείτε το όριο βάρους της αποσκευής μπορεί να αποδειχθεί και ασύμφορο. Είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να φορεθούν όλα αυτά τα ρούχα και μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα ψωνίσετε σου εκεί που θα είστε, οπότε καλό είναι να αφήσετε και λίγο χώρο στη βαλίτσα για ψώνια!

2. Φορέστε άνετα ρούχα στο ταξίδι

Ωραίο το στυλ, αλλά όταν πρόκειται για πολύωρα ταξίδια, πρωταρχικό μέλημα πρέπει να είναι η άνεση. Αποφύγετε το “φορτωμένο” ντύσιμο, τα στενά ρούχα και τα άβολα παπούτσια. Είναι καλύτερα να φοράτε παπούτσια που βγαίνουν εύκολα στον έλεχγο. Τα άνετα ρούχα θα κάνουν πιο απολαυστική και άνετη την πτήση σου. Μην ξεχνάτε να πάρετε στην καμπίνα μαζί σας και ένα απλό μπουφάν, ζακέτα ή φούτερ για τα μεγάλα ταξίδια που κάνει ψύχρα μέσα στη καμπίνα του αεροπλάνου εξαιτίας του κλιματισμού.

3. Φορέστε άνετα παπούτσια
Προσπαθήστε να φοράτε άνετα παπούτσια ώστε να βγαίνουν εύκολα στον έλεγχο επιβίβασης, αλλά και μέσα στη καμπίνα του αεροσκάφους να είναι άνετα για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και επιπλέον τα πόδια πρήζονται ειδικά στα πολύωρα ταξίδια.

4. Κάντε κράτηση θέσης όταν αγοράζετε τα εισιτήριο

Ταυτόχρονα με το online κλείσιμο των εισιτηρίων για το ταξίδι σας, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τη θέση που θέλετε. Έτσι μπορείτε να διαλέξετε τις καλύτερες θέσεις – συνήθως αυτές που έχουν πολύ χώρο μπροστά για τα πόδια και η θέση να έχει δυνατότηα κλίσης. Tip: καλό είναι να αποφύγετε τις θέσεις που βρίσκονται κοντά στις τουαλέτες γιατί μυρίζει έντονα και έχει πολύ κινητικότητα από τους επιβάτες που την χρησιμοποιούν.

5. Σηκωθείτε να περπατήσετε

Μην ξεχνάτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να σηκώνεστε να περπατήσετε καθώς βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Το περπάτημα κάθε μισή ώρα βοηθάει το κυκλοφορικό μας και δεν πρήζονται τα πόδια από τη κακή κυκλοφορία του αίματος.

6. Χρησιμοποιείστε ωτοασπίδες ή ακουστικά

Αν είστε τύποι που σας αρέσει να κοιμάστε σε ένα θορυβώδες αεροπλάνο, οι ωτοασπίδες θα σας λύσουν τα χέρια. Ο ύπνος είναι κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάτε ειδικότερα εάν πρόκειται για ένα πολύωρο ταξίδι. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι καλών ακουστικών που μειώνουν τον εξωτερικό θόρυβο για να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική αλλά και για να μην ακούτε τι γίνεται γύρω σας.

7. Μην καταναλώνετε καφέ

Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να κοιμηθείτε αν πιείτε καφέ κατά τη διάρκεια της πτήσης. Αν πρέπει οπωσδήποτε να πιείτε κάτι προτιμήστε νερό ή κάποιο χυμό.

8. Προτιμήστε την χειραποσκευή

Σε κοντινά και ολιγοήμερα ταξίδια αν είναι δυνατόν προτιμήστε μόνο την χειραποσκευή καθώς το να ταξιδεύει κάποιος μόνο με χειραποσκευή έχει τα πλεονεκτήματά του. Δεν χρειάζεται να φτάσετε πολύ νωρίς για το check in και άρα να σταθείτε στην ουρά. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τη βαλίτσα όταν φτάσετε στον προορισμό σας χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χαθεί η βαλίτσα σας!

9. Βεβαιωθείτε ότι δεν αφήσατε κάτι πίσω σας

Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αφήσει τίποτα πίσω κάθε φορά που σηκώνεστε. Στην καφετέρια ή στο μπαρ του αεροδρομίου και κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση από το αεροπλάνο έχετε πάντα το νου σας να μην ξεχάσετε κάτι, καθώς εκ των υστέρων θα είναι δύσκολο να βρεθεί το αντικείμενο.

Follow Getlife.gr στο Google News

15 χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν πάει ο νους σας.

5 φυσικές λύσεις για να εξαφανίσετε το πουρί από την λεκάνη της τουαλέτας