“Να έχεις αυτοπεποίθηση, πίστη στον εαυτό σου και όλα θα γίνουν” συμβουλεύεις καθημερινά τα αγαπημένα σου πρόσωπα, προσπαθώντας να τους τονώσεις το ηθικό για να επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ παράλληλα εσύ είσαι αυτός που χωρίς λόγο και αιτία θα αρνηθείς τον εαυτό σου, θα νιώσεις αδύναμος και χωρίς καμιά ελπίδα.

Άραγε πόσο δύσκολο είναι να είσαι αυθεντικός σε μια κοινωνία γεμάτη υποκριτές και δήθεν; Εγώ θα σου απαντήσω πολύ! Όχι γιατί θέλω να κάνω την έξυπνη, αλλά γιατί ξέρω πως και εσύ είσαι ένας από αυτούς που κάποια στιγμή της ζωής τους πίστεψαν πως το να είναι ο εαυτός τους δεν “ταιριάζει” με τα πρότυπα της κοινωνίας.

Πως το να συμπεριφέρεσαι με τον τρόπο που σε χαρακτηρίζει, το να μιλάς για πράγματα που σε ενδιαφέρουν και πολύ περισσότερο το να ασχολείσαι με αυτά, δε σε βοηθούν ιδιαίτερα ώστε να γίνεις αρεστός στους γύρω σου. Σωστά; Λάθος, λοιπόν! Είναι λάθος να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι για εσένα, αν θα αρέσεις αρκετά στους άλλους, έτσι ώστε να σου δώσουν σημασία. Κάτι που πολύ συχνά ξεχνάμε είναι ότι τα παιδικά μας χρόνια έχουν περάσει, δεν προσπαθούμε πια να κάνουμε φιλίες με τους πάντες απλά για να έχουμε κάποιον να παίζουμε παρέα.

Δε γίνεται κάθε φορά να “ζητιανεύεις” για προσοχή, να ελπίζεις πως αν κάνεις και εσύ τα ίδια πράγματα με τους φίλους σου τότε θα ταιριάζετε απόλυτα και θα είστε για μια ζωή μαζί. Σε αυτή την περίπτωση, θα σου πρότεινα να βγεις από το συννεφάκι που ορίζεις για ζωή και να κάνεις επιτέλους αυτό που θέλεις. Τι και αν κάποιοι πιστέψουν πως δεν ταιριάζετε πια; Τι και αν στην τελική μείνεις μόνος σου; Καλύτερα να έχεις λίγους ανθρώπους κοντά σου, αλλά να είσαι αληθινός, παρά με πολλούς και υποκριτής! Γίνε επιτέλους ο εαυτός σου, αυτός που πάντα ήθελες να είσαι και σταμάτα να υποκρίνεσαι απλά για να είσαι και εσύ “της μοδός”.

Ποτέ δε θα είναι αρεστό το να είμαστε αυτοί που θέλουμε. Πάντα ο άλλος θα διαφωνήσει ως ένα βαθμό μαζί σου σε κάποια θέματα. Σε νοιάζει; Δε θα έπρεπε! Δεν είμαστε ρομπότ κατασκευασμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, για να έχουμε ίδια ενδιαφέροντα, ιδανικά, απόψεις ή κοινή καθημερινότητα. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν είμαι εγώ η πρώτη που μιλά για τη διαφορετικότητα. Τόσοι άνθρωποι έχουν θυσιαστεί, με σκοπό να υπάρχει αυτό το δικαίωμα. Και πιστέψτε με δε βγήκαν χαμένοι. Γιατί οι μικρές διαφορές είναι αυτές που εντυπωσιάζουν περισσότερο. Το ξέρω πως καθημερινά μας κατατρώει ο φόβος μήπως δεν αρέσουμε, μήπως δεν είμαστε αρκετά εντυπωσιακοί για κάποιο άτομο. Όμως, δε γνωρίζουμε πως αυτό ακριβώς που προκαλεί αυτό τον φόβο δεν είναι τίποτα λιγότερο από την αυτοπεποίθηση, την ίδια την πίστη στον εαυτό μας. Πορεύσου με αυτό, λοιπόν! Χαμογέλα, γι’ αυτά που έχεις, γι’ αυτά που θα έρθουν, γιατί απλά μπορείς. Γιατί με ένα χαμόγελο μπορείς να επηρεάσεις όχι μόνο εσένα τον ίδιο αλλά και τους γύρω σου.

Γιατί με τη θετική σκέψη μπορείς να φτάσεις πολύ μακρυά, τόσο που ούτε εσύ μπορούσες να φανταστείς. Και φυσικά όλα αυτά θα γίνουν αν πιστέψεις στον εαυτό σου, στη δύναμη που έχεις μέσα σου. Όπως είπε και ο Oscar Wilde κάποτε “το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ζωή”.

Γιατί ο συγκεκριμένος έρωτας μόνο θετικά πράγματα μπορεί να σου χαρίσει. Πέρνα καλά με τον εαυτό σου, γιατί αυτός θα σου στέκεται πάντα. Θα σε φροντίζει και θα σε αγαπάει ό,τι και αν γίνει.

Γιατί όλα εκεί ξεκινούν και καταλήγουν: στον εαυτό σου και στην πολυπόθητη αυτοπεποίθηση. Αν δεν πιστέψεις όμως στον εαυτό σου πώς περιμένεις να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση και στους γύρω σου; Γιατί το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι μαγεία. Και αν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Πίστεψε στην μαγεία του εαυτού σου λοιπόν! Χωρίς αναστολές και επιφυλάξεις. Πίστεψε αληθινά! Τι περιμένεις;

Γράφει η Κωνσταντίνα Αναστογιάννη,
επισκέπτρια της σελίδας.

Print Friendly, PDF & Email

Κάντε το σχόλιό σας

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί