Αγορά σουτιέν: το μέγεθος μετράει.

Πώς να επιλέξετε το σωστό νούμερο σουτιέν

Γνωρίζατε ότι περίπου 4 στις 5 γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν; Οι περισσότερες από εμάς συμβιβαζόμαστε με ένα μέγεθος που μας προτείνει ο πωλητής με αποτέλεσμα η γκαρνταρόμπα μας να έχει έναν ατελείωτο σωρό σουτιέν ίσως και διαφορετικών μεγεθών, αλλά παρόλα αυτά, κανένα δεν φαίνεται να ταιριάζει τέλεια.

Το να φοράμε σουτιέν είναι καθημερινότητα για τις περισσότερες από εμάς και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ακριβές μέγεθος του σουτιέν μας, αυτό που ταιριάζει καλά και εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μάθουμε πώς να μετράμε το μέγεθος του σουτιέν με τον σωστό τρόπο.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι το σώμα μας τείνει να παρουσιάζει διακυμάνσεις και να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να ελέγχουμε κάθε τόσο για να βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε αυτό με την καλύτερη εφαρμογή Το να φοράμε ένα καλό σουτιέν ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και αναδεικνύει την γυναικεία πλευρά μας και αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια παραγωγική μέρα στη δουλειά, μια υπέροχη βραδινή έξοδο και πολλά άλλα.

Οδηγός βήμα προς βήμα για να μετρήσετε το μέγεθος του σουτιέν σας
Το μέγεθος σουτιέν αποτελείται από 2 διαφορετικά σύμβολα: Πρώτα βάζουμε τον αριθμό (σε ίντσες ανά δύο 34-36-38 κτλ ή σε εκατοστά ανά πέντε 70 – 75 – 80 -85 -90 -95 -100 κτλ), ο οποίος δείχνει την περιφέρεια της πλάτης μας. Στη συνέχεια βάζουμε ένα γράμμα με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. Α, Β, C, D, D/D ή E, F, G, H κτλ), το οποίο δείχνει το μέγεθος του στήθους μας και ονομάζεται διεθνώς cup.

Πώς να μετρήσετε το μέγεθος της περιφέρειας της πλάτης σας.

Βήμα 1: Βγάλτε τα ρούχα σας και σταθείτε ίσια. Φορέστε απλά σουτιέν χωρίς επένδυση.
Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μετρήσετε γύρω γύρω την πλάτη σας ακριβώς κάτω από το μπούστο σας, εκεί που συνήθως κάθεται το σουτιέν σας.
Βήμα 3: Βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα κινείται σε μια σταθερή γραμμή. Θα πρέπει να την αισθάνεστε άνετα και όχι σφιχτή.
Βήμα 4: Βρείτε τη μέτρησή σας σε ίντσες ή σε εκατοστά ανάλογα με το τί μέγεθος χρησιμοποιεί η εταιρεία από την οποία αγοράζετε το σουτιέν σας. Αν βγει ένας ζυγός αριθμός σε ίντσες αυτό είναι το μέγεθός σας. Εάν είναι μονός αριθμό, στρογγυλοποιήστε τον στις πλησιέστερες ζυγές ίντσες για να μάθετε το μέγεθός σας. Μετατρέψτε σε εκατοστά πολλαπλασιάζοντας τις ίντσες με το 2,54. Αν μετρήσετε από την αρχή σε εκατοστά κάντε την στρογγυλοποίηση στην πλησιέστερη πεντάδα και μετατρέψτε σε ίντσες διαιρώντας με 2,54.
Βήμα 5: Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε το μέγεθος της cup σας!

Πώς να μετρήσετε το μέγεθος της cup σας

Βήμα 1: Συνεχίστε να φοράτε το ίδιο σουτιέν και μετρήστε γύρω από το πιο γεμάτο μέρος του μπούστου.
Βήμα 2: Πάντα να βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα είναι ομοιόμορφη στο στήθος σας, αλλά ποτέ μην μετράτε πολύ σφιχτά. Να αφήνετε πάντα λίγο χώρο αναπνοής.
Βήμα 3: Στη συνέχεια, αφαιρέστε το μέγεθος της πλάτης σας από τη μέτρηση του στήθους σας. Η διαφορά χαρακτηρίζει το μέγεθος της cup με τη μορφή ενός γράμματος
Βήμα 4: Εάν το μέγεθος της cup σας είναι 36 ίντσες και το μέγεθος της πλάτης σας είναι 34 ίντσες, θα έχετε διαφορά 2 ίντσες. Αυτό σημαίνει ότι έχει μέγεθος cup Β. Και το σωστό νούμερο σουτιέν σας είναι 36Β. Αν έχετε διαφορά 3 ίντσες είστε στο μέγεθος C κτλ.

Γιατί είναι σημαντικό να φοράτε το σωστό νούμερο σουτιέν

Το να φοράτε σουτιέν με κακή εφαρμογή μπορεί να εμποδίσει απλά πράγματα στην καθημερινότητά σας και μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

1. Σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατες
Ένα καλό σουτιέν σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατες και δίνει στο σώμα σας αυτή την σχεδόν τέλεια σιλουέτα, κάνοντάς σας να φανείτε τονισμένοι και ανυψωμένοι. Για τις γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος, η επιλογή του σωστού σουτιέν με ανύψωση και πλάγια στήριξη είναι ακόμα πιο σημαντική.

2. Βοηθάει στην αυτοπεποίθηση σας
Ένα καλό σουτιέν αναδεικνύει το περίγραμμα του στήθους σας. Νιώθετε πιο άνετα με όλα τα ρούχα που επιλέγετε να φορέσετε οποιαδήποτε μέρα.

3. Βοηθά στην αντιμετώπιση της καταπόνησης των ώμων και του λαιμού
Εκτός από το ότι σας προσφέρει άνεση και ενισχύει την εμφάνισή σας, ένα καλό σουτιέν βοηθά στην ανακούφιση από την καταπόνηση των ώμων ή του λαιμού που εξαιτίας της λάθος εφαρμογής.

4. Ανασηκώνει το στήθος σας
Το σωστό σουτιέν ανασηκώνει το στήθος σας από κάτω και σας παρέχει την απαραίτητη στήριξη που βοηθάει το στήθος να αντιστέκεται στην βαρύτητα. Εκτός από αυτό, διατηρεί επίσης τα νεύρα και τους ιστούς του λαιμού σας υγιείς.

Follow Getlife.gr στο Google News

Κρεμμύδι: δεν φαντάζεστε τα οφέλη για την υγεία

Skin care: Φτιάξτε 2 DIY κρέμες νυχτός για να περιποιηθείτε το δέρμα σας πριν κοιμηθείτε