Αναβαθμίστε την κρεβατοκάμαρά σας και δημιουργήστε την πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Σίγουρα η κρεβατοκάμαρά μας είναι ο χώρος εκείνος που είναι στην ουσία μόνο για εμάς, συνεπώς δεν τον βλέπουν οι επισκέπτες μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς αξίζουμε κάτι λιγότερο και πρέπει να κοιμόμαστε σε ένα δωμάτιο που έχει μόνο τα βασικά.

Αναβαθμίστε τον χώρο σας και δημιουργήστε μια υπέροχη χαλαρωτική ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

Κρεμάστε πίνακες

Βάλτε στον χώρο σας πίνακες και γενικότερα έργα τέχνης. Ένας όμορφος πίνακας στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και μερικά όμορφα διακοσμητικά στοιχεία θα αναβαθμίσουν σίγουρα τον χώρο σας. Αν θέλετε να δώσετε χαρακτήρα στην κρεβατοκάμαρα αποφύγετε τα οικογενειακά κάδρα και προτιμήστε αφηρημένη τέχνη ή πίνακες με έργα που σας εμπνέουν.

Δώστε σημασία στον φωτισμό

Ο απλός κεντρικός φωτισμός δεν είναι αρκετός στην κρεβατοκάματα. Χρησιμοποιήστε πάνω από μια πηγές φωτός, παίξτε με τον φωτισμό και δημιουργήστε ένα όμορφο σκηνικό. Προσθέστε όμορφα λαμπατέρ στα κομοδίνα ή απλίκες τοίχου που δημιουργούν απαλό φωτισμό. Βάλτε κρεμαστά φωτάκια και δημιουργήστε ονειρική ατμόσφαιρα ή ακόμα κρεμάστε έναν όμορφο πολυέλαιο και δώστε αριστοκρατικό αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας.

Εξαφανίστε την ακαταστασία

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να σας βοηθάει να χαλαρώνετε και να μην σας “πνίγει”. Φροντίστε τα έπιπλα να μην είναι πολύ ογκώδη για τον χώρο σας ή περιοριστείτε στα εντελώς απαραίτητα αν έχετε πολύ μικρό δωμάτιο. Γενικότερα φροντίστε τα πάντα να είναι τακτοποιημένα και αρμονικά στο μάτι.

Επενδύστε σε αποθηκευτικούς χώρους

Προτιμήστε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους όπως είναι τα κομοδίνα με συρτάρια, ή τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο από κάτω, ιδιαίτερα αν ο χώρος σας είναι μικρός.

Προτιμήστε χρώματα που χαλαρώνουν

Τα πολύ φωτεινά και έντονα χρώματα ειδικά όταν μπερδεύονται μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσουν αναστάτωση. Αντίθετα οι γήινες αποχρώσεις φέρνουν μεγαλύτερη ηρεμία στον χώρο. Μπορείτε ωστόσο να προσθέσετε διαφορετικές υφές για να δημιουργήσετε έναν πιο cozy φιλόξενο χώρο. Οι πλεκτές κουβερτούλες που είναι πολύ της μόδας τελευταία, δημιουργούν τέτοιου τύπου ατμόσφαιρα. Ενισχύστε αν θέλετε τη διακόσμηση με όμορφα φυτά.

Μην βάζετε πολλά μαξιλάρια

Ο σωστός αριθμός μαξιλαριών είναι 4 βασικά μαξιλάρια και 1 ή 2 διακοσμητικά. Τα πολλά μαξιλάρια δημιουργούν ακαταστασία στο μάτι. Προτιμήστε όμορφους και αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων και παίξτε με τις υφές.

Follow Getlife.gr στο Google News

Υπέροχες πρωτότυπες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με δίσκους σερβιρίσματος σε επίπεδα.

6 Tips για να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό χωρίς να ξοδεύετε χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος.