Menu

Αντιμετωπίστε τους μύκητες στα νύχια με 5 φυσικούς τρόπους

Η εμφάνιση μυκήτων στα νύχια οφείλεται συνήθως στην υγρασία που δημιουργείται σε θερμό περιβάλλον για αυτό και είναι συνηθέστερη στα πόδια αντί στα χέρια. Ο μύκητας κάνει την εμφάνιση του ως μία μικρή, λευκή ή κιτρινωπή κηλίδα στην άκρη του νυχιού. Όσο εξαπλώνεται το νύχι μπορεί να γίνει πιο παχύ και εύθραυστο, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβετε την κατάλληλη αγωγή.

Αν οι μύκητες νυχιών δεν είναι σε βαριά μορφή και είναι σε αρχικό στάδιο, υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι να τους αντιμετωπίσει κανείς. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάποια από τις παρακάτω φυσικές συνταγές για ταχύτερη αντιμετώπιση.

5 φυσικές συνταγές που μπορείτε να εφαρμόσεις για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μαγειρική σόδα και ξύδι

Η μαγειρική σόδα δεν έχει αντιμυκητισιακή δράση, όμως προλαμβάνει την εξάπλωση του μύκητα. Το ξύδι βοηθά στην αντιμετώπιση του μύκητα χωρίς να επηρεάζει δραστικά το Ph του δέρματος. Θα χρειαστείτε νερό, 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Βάλτε τα πόδια σας σε μία λεκάνη για περίπου 15 λεπτά και μετά σκουπίστε τα καλά με μία πετσέτα.

Έλαιο καρύδας

Τα λιπαρά οξέα του ελαίου καρύδας έχουν φυσική αντιμυκητισιακή δράση, καθώς καταστρέφουν το στρώμα λιπιδίων από το οποίο αποτελείται η μεμβράνη του μύκητα συμβάλλοντας στη σταδιακή καταστροφή του μικροοργανισμού. Επαλείψτε μια μικρή ποσότητα από το έλαιο στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνετε δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός του λεμονιού έχει αντιβακτηριδιακή δράση και αποτελεί μία πολύ δυνατή θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών. Απλώστε τοπικά το χυμό λεμονιού στο νύχι και αφήστε το να απορροφηθεί τελείως από αυτό. Επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα φυσικό απολυμαντικό με αντιμυκητισιακή και αντιβακτηριδιακή δράση. Αναμείξτε μία κουταλιά του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου με μισή κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και με ένα κομμάτι βαμβάκι αλείψτε το νύχι, πιέζοντας ελαφρώς. Επαναλαμβάνετε πρωί και βράδυ.

Έλαιο μέντας

Ένα αρκετά αποτελεσματικό γιατροσόφι για τους μύκητες είναι το μείγμα μέντας με πούδρα (ταλκ) και σταγόνες μέντας, το οποίο μπορεί να εφαρμοσθεί τοπικά στην προβληματική περιοχή. Η μέντα έχει αντιβακτηριακή και αναζωογονητική δράση και θα δείτε άμεση δράση στην όψη των νυχιών.

Leave a Reply

Exit mobile version