Χαλιά: οι καλύτερες ιδέες για να μεταμορφώσετε το σαλόνι σας

Tα χαλιά διαθέτουν πολλά χρήσιμα πρακτικά χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικοί μονωτές, απορροφούν τον θόρυβο μειώνοντας τη μεταφορά του ήχου στους κάτω ορόφους. Είναι απαλά και άνετα κάτω από τα πόδια.

Αν και η συντριπτική πλειονότητα από εμάς εξακολουθούμε να επιλέγουμε ουδέτερο χαλί, οι χρωματικοί συνδυασμοί αλλάζουν με την εποχή. Οι παραδοσιακοί μπεζ τόνοι αντικαθίστανται από γκρι, γκρι-μπεζ και απαλές ροζ αποχρώσεις, ενώ το έντονο χρώμα χρησιμοποιείται τώρα με τον ίδιο τρόπο όπως η ταπετσαρία.

Τα χαλιά είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε δωμάτιο, μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα σε μια κατά τα άλλα άτονη διάταξη σαλονιού. Πλέον υπάρχουν και αρκετά οικονομικές επιλογές χαλιών κατασκευασμένα από εναλλακτικά υλικά εκτός του μαλλιού, με τεράστια ποικιλία χρωμάτων, σχεδίων και υφής. Αλλάζοντας το χαλί μπορείτε να μεταμορφώσετε τον χώρο σας.

1. Επιλέξτε άφθονο χρώμα ή statement χαλιά

Τα χαλιά μπορούν να προσθέσουν χρώμα, μοτίβο και ενδιαφέρον στο σαλόνι. Με ένα εντυπωσιακό statement χαλί, τα υπόλοιπα έπιπλά σας μπορεί να είναι αρκετά απλά και μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα από το χαλί σε μαξιλάρια, κουρτίνες ή άλλα εξαρτήματα και αξεσουάρ. Δοκιμάστε να βάλετε ένα κλασικό χαλί με μοντέρνα έπιπλα ή το αντίστροφο – ένας συνδυασμός συχνά λειτουργεί πολύ καλά και δίνει ενδιαφέρον στην διακόσμηση.

Κρατήστε το απλό

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να προσθέσετε ένα συντονιστικό ή ουδέτερο χαλί για να ολοκληρώσετε το δωμάτιο, επιλέγοντας ίσως μια φιλόξενη υφή ή μεταξένιο φινίρισμα για μια πρόσθετη νότα πολυτέλειας. Για παράδειγμα ένα κρεμ χαλί σαλονιού προσθέτει λεπτομέρειες υφής και ζεστασιά κάτω από τα πόδια σε ένα ουδέτερο σαλόνι.

Παίξτε με ρίγες ή γεωμετρικά σχέδια

Οι ρίγες φέρνουν τάξη και δομή σε έναν χώρο και έχουν την ικανότητα να ανακατευθύνουν το μάτι. Όταν ενσωματώνονται σε ένα εσωτερικό σχέδιο, εισάγουν μια δόση διακριτικής κομψότητας. Ένα ριγέ χαλί σε ένα κατά τα άλλα απλό φόντο είναι ένα ισχυρό εργαλείο στην εσωτερική αρχιτεκτονική – έχει ως αποτέλεσμα να ανακατευθύνει το βλέμμα και να αναδιαμορφώνει έναν χώρο. Μια έξυπνη λωρίδα – είτε φαρδιά είτε στενή – είναι ένα κλασικό μοτίβο που θα επιμηκύνει οπτικά και θα διευρύνει ένα δωμάτιο, όπως ακριβώς κάνουν οι σανίδες δαπέδου. Παρόμοιο αποτέλεσμα έχουν και τα επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχέδια.

Follow Getlife.gr στο Google News

Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές.

9 απίσευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το κινητό τηλέφωνο.