Χοιρινό με ελιές και θυμάρι

ΣΙΓΟΒΡΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ, ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

Περίληψη συνταγης
Χρόνος 1 1⁄2 ώρες
Δυσκολία συνταγης Μέτριες

Συστατικά συνταγης

Ποσ. Υλικά συνταγης
1 Kg χοιρινο κρεας (Σπάλα, σε μερίδες)
1 φλυτζάνι ελαιολαδο
1⁄4 Kg Ελιές τσακιστές
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί (ξηρό)
1 τεμ. μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 τεμ. πράσο (σε ροδέλες)
1 κουτ.γλυκου Θυμάρι τριμμένο
1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε λίγο νερό)
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής συνταγης

Σωτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση 2 λεπτά και προσθετουμε τον πελτε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάσιε το κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρέουμε για μία ώρα περίπου, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.
Λίγο πρίν το τέλος προσθέτουμε τισ ελιές και το θυμάρι και σιγοβράζουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πατάτεσ τηγανητές ή ρύζι.
Πίνουμε από το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στη συνταγή.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Follow Getlife.gr στο Google News

Κατάψυξη: μην βάλετε ποτέ αυτά τα τρόφιμα

Λευκό πουκάμισο Zara: 4 τρόποι να το φορέσετε με το αγαπημένο σας τζιν