Δείτε τα ρεκόρ Γκίνες που μπορούν να σπάσουν στον Μαραθώνιο του Λονδίνου 2022

Ο Οκτώβριος πλησιάζει γρήγορα και, μαζί του, το βρετανικό αγώνισμα τρεξίματος της χρονιάς – ο Μαραθώνιος του Λονδίνου TCS. Το Guinness World Records συνεχίζει τη συνεργασία του με το TCS London Marathon για τη φετινή διοργάνωση στις 2 Οκτωβρίου 2022 και μια ομάδα κριτών θα είναι σε ετοιμότητα για να επιβεβαιώσει τους επιτυχημένους δρομείς ως επίσημους κατόχους τίτλων GWR. Για 15η συνεχή χρονιά οι υποψήφιοι για μια θέση στα ρεκόρ Guinness θα φορέσουν τα πιο δημιουργικά κοστούμια τους, τα πιο γρήγορα παπούτσια τρεξίματος και θα προετοιμαστούν να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού για να κάνουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής τους.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα ρεκόρ που επιχειρούνται στον επερχόμενο Μαραθώνιο του TCS London.Η επιτυχία θα χαρίσει σε αυτούς τους μαραθωνοδρόμους έναν επίσημο τίτλο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, καθώς και μια πολυπόθητη θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες 2024 που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023

Ο Γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος Ντυμένος σαν Μπουκάλι

Ο Aaron Duffet είναι 34 ετών, ζει στο Λονδίνο και έχει τρέξει σε 18 συνολικά μαραθώνιους. Εργάζεται στις πωλήσεις για την μάρκα μη αλκοολούχων ποτών Lucky Saint και η καθημερινή του δουλειά ενέπνευσε τη φορεσιά του: ένα μπουκάλι μπύρας Lucky Saint, με την αναγνωρίσιμη μπλε ετικέτα του.

Το να συμμετέχει ντυμένος ως μη αλκοολούχα, vegan μπύρα, θα του επιτρέψει να κατακτήσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ ενώ τρέχει για έναν σκοπό που τον ενδιαφέρει: να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας. Ο φετινός προσωπικός καλύτερος χρόνος του Aaron είναι 2h:48m και στοχεύει να σπάσει τον πολυπόθητο τίτλο ρεκόρ μετά από μήνες προπόνησης και προετοιμασίας.

Ο πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος ντυμένος νοσοκομειακός ασθενής (άνδρας)

Ο Μαραθώνιος του Λονδίνου TCS θα απέχει πολύ από τον πρώτο του αγώνα τρέξιματος, αλλά για τον YouTuber Donato Esposito, 61 ετών, αυτός ο αγώνας μπορεί να είναι ξεχωριστός. Αν και έχει ολοκληρώσει 13 μαραθωνίους στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγο, ο YouTuber υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούλιο για να αφαιρέσει τη χοληδόχο κύστη του. Ανάρρωνε ενώ προπονούνταν και η εμπειρία ενέπνευσε το κοστούμι του: μια νοσοκομειακή στολή ασθενούς.

Ο Donato, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται στο YouTube με το όνομα λογαριασμού GURU RUNS, ελπίζει ότι η προσπάθειά του να σπάσει το ρεκόρ Guinness θα εμπνεύσει άλλους που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στη ζωή. Τρέχει επίσης και να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει για την φιλανθρωπική οργάνωση DementiaUK αφού η θεία του, η οποία έπασχε από άνοια πέθανε λίγο μετά τον περσινό μαραθώνιο του Λονδίνου. Ο Donato τη σκεφτόταν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και, φέτος, αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη της βοηθώντας τον ειδικό φιλανθρωπικό οργανισμό νοσηλευτών άνοιας.

Ο πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος ντυμένος σαν τρισδιάστατο παπούτσι

Εάν κάποιοι δρομείς βασίζονται στο καλύτερο παπούτσι τρεξίματος για να περάσουν τη γραμμή τερματισμού, κάποιοι άλλοι γίνονται το παπούτσι! Ο Paul Addicott μετρώντας 94 μαραθώνιους, 10 υπερμαραθωνίους και πέντε Ironmans είναι μακροχρόνιος θαυμαστής των ρεκόρ Γκίνες. Συνήθιζε να βρει τα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο όταν ήταν παιδί, και τώρα το όνειρό του να είναι μέρος του βιβλίου μπορεί να γίνει πραγματικότητα καθώς επιχειρεί το ρεκόρ για τον ταχύτερο μαραθώνιο ντυμένος σαν τρισδιάστατο παπούτσι. Το τρέχον ρεκόρ είναι 3 ώρες 54 λεπτά και καταρρίφθηκε από τον Paul Bennett (Ηνωμένο Βασίλειο) στον Μαραθώνιο του Λονδίνου Virgin Money το 2019.

Ο Paul Addicott εργάζεται ως επικεφαλής των υπηρεσιών ποινικής δικαιοσύνης στον φιλανθρωπικό τομέα, υποστηρίζοντας άτομα που αποφυλακίζονται και συγκεντρώνει χρήματα για την Έρευνα για τον Καρκίνο. Η εκστρατεία του ξεκίνησε μετά την απώλεια ενός συναδέλφου και φίλου του από καρκίνο.

Η πιο γρήγορος μαραθωνοδρόμος ντυμένος γραφική ύλη(γυναίκα)

Η δασκάλα τέχνης Belinda Neild, γεννημένη στο Salford, ξεκίνησε να τρέχει το 2011. Είναι η τρέχουσα κάτοχος του ρεκόρ για τον τίτλο του ταχύτερου μαραθωνίου ντυμένη ως γραφική ύλη, έχοντας σημειώσει το ρεκόρ στον Μαραθώνιο του 2019 ντυμένη σαν κόκκινος μαρκαδόρος. Τώρα, προσπαθεί να βελτιώσει το προηγούμενο επίτευγμά της και να διπλασιάσει την επιτυχία της.

Και τα δύο κοστούμια της είναι εμπνευσμένα από την καθημερινή της δουλειά ως δασκάλα τέχνης, αλλά, αρχικά, η Belinda άρχισε να προπονείται για να αντιμετωπίσει τη θλίψη της αφού έχασε πολλά μέλη της οικογένειάς της ανάμεσά τους και η μητέρα της, η οποία πέθανε από καρκίνο. Το τρέξιμο τη βοήθησε στο παρελθόν και, σήμερα, η Belinda στοχεύει να συνεχίσει αυτόν τον κύκλο θετικής ενέργειας υποστηρίζοντας το St Ann’s Hospice, τον οργανισμό που φρόντιζε τη μητέρα της.

Κατά τη διάρκεια των ετών και μέσω διαφορετικών αγώνων τρεξίματος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 16.000 £ για το St Ann’s Hospice, ενώ έχει συγκεντρώσει συνολικά 22.000 £ για διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και στοχεύει να συνεχίσει να το κάνει.

Follow Getlife.gr στο Google News

Μην πετάτε το νερό των βρασμένων μακαρονιών. Δείτε 9 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

15 χρήσεις του αλουμινόχαρτου που δεν πάει ο νους σας.