Δύσοσμες και μη απορροφητικές πετσέτες μπάνιου; Όχι πια με δύο απλά υλικά.

Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι οι πετσέτες του μπάνιου σας μυρίζουν κάπως περίεργα; Ή ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι πετσέτες σας δεν είναι τόσο απορροφητικές όσο στο παρελθόν. Ή μπορεί να έχετε προσέξει και τα δύο. Μην αγχώνεστε, υπάρχει μια πολύ απλή λύση και για τα δύο προβλήματα, επειδή και τα δύο προβλήματα έχουν την ίδια βασική αιτία: συσσώρευση απορρυπαντικού και μαλακτικού.

Επειδή οι πετσέτες μπάνιου είναι τόσο απορροφητικές, μερικές φορές τα πλυντήρια ρούχων δυσκολεύονται να ξεπλύνουν όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού. Τα υπολείμματα που μένουν πίσω συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν τελικά να προσελκύσουν ωίδιο (τύπο μούχλας) και ακόμη και να αδιαβροχοποιήσουν τις πετσέτες. Και κάπως έτσι καταλήγουν δύσοσμες και μη απορροφητικές. Αλλά όπως είπαμε πριν, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα και μπορείτε να το κάνετε με τρία απλά βήματα και δύο απλά υλικά.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα για να διαλύσει όλη τη συσσώρευση απορρυπαντικού που προκαλεί το πρόβλημα στις πετσέτες σας. Το ξύδι περιέχει οξικό οξύ, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των αποθεμάτων μετάλλων και στη διάλυση όλων των ειδών βρωμιάς. Και η μαγειρική σόδα είναι αλκαλικής φύσης, η οποία βοηθά στην εξουδετέρωση των οσμών ενώ διαλύει τη βρωμιά και το λίπος.

Η χρήση τους όπως περιγράφεται παρακάτω είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξαλείψετε πολλές πιθανές πηγές οσμής και συσσώρευσης όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

Βήμα 1 – Πλύσιμο με ξύδι

Τοποθετήστε τις πετσέτες στο πλυντήριό σας μαζί με 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Ξεκινήστε έναν κύκλο πλύσης με το πρόγραμμα του πιο ζεστού νερού που έχει το πλυντήριο.

Βήμα 2 – Πλύσιμο με μαγειρική σόδα

Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος πλύσης, αφήστε τις πετσέτες στο πλυντήριο. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα πάνω από τις πετσέτες και ξεκινήστε έναν δεύτερο κύκλο πλύσης με ζεστό νερό.

Βήμα 3 – Στεγνώστε εντελώς

Αφού τελειώσετε το δεύτερο πλύσιμο, φροντίστε να στεγνώσετε σχολαστικά τις πετσέτες σας. Μπορείτε να τις βάλετε στο στεγνωτήριο, να τις κρεμάσετε να στεγνώσουν φυσικά στον αέρα.

Βήμα 4 – Ελέγξτε τις πετσέτες

Εάν οι πετσέτες εξακολουθούν να μυρίζουν κάπως αφού κάνετε και τα τρία βήματα, επαναλάβετε τα βήματα για άλλη μια φορά. Προσοχή, αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως καθημερινή μέθοδος πλύσης.

Extra tips: μερικές συμβουλές για να διατηρείτε τις πετσέτες σας καθαρές και να μυρίζουν φρεσκάδα.

✅ Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες σας είναι εντελώς στεγνές πριν τις διπλώσετε και τις αποθηκεύσετε. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα υγρασίας μπορεί να κάνει τις πετσέτες να μυρίζουν περίεργα καθώς οι υγρές πετσέτες είναι ευάλωτες στην ανάπτυξη βακτηρίων.

✅ Αφού σκουπιστείτε μετά από μπάνιο ή ντους, φροντίστε να κρεμάσετε την πετσέτα σας για να στεγνώσει με τέτοιο τρόπο που να αερίζετε. Μην πετάτε τσαλακωμένη μια υγρή πετσέτα στο πάτωμα ή σε μία επιφάνεια για να στεγνώσει. Η συσσώρευση βακτηρίων επιδεινώνεται όταν μια υγρή πετσέτα δεν στεγνώνει εντελώς μεταξύ των χρήσεων.

✅ Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού. Το υπερβολικό απορρυπαντικό αφήνει πίσω του υπολείμματα στις πετσέτες, ειδικά σε πλυντήρια υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούν λιγότερο νερό.

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ μαλακτικό στις πετσέτες. Τα υπολείμματα του μαλακτικού θα κάνουν γρήγορα τις πετσέτες σας λιγότερο απορροφητικές. Αντίθετα, προσθέστε λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος ως φυσικό μαλακτικό υφασμάτων. Θα αφήσει τις πετσέτες σας απαλές, θα αποτρέψει τη συσσώρευση απορρυπαντικού και θα εξαλείψει τον στατικό ηλεκτρισμό.

Follow Getlife.gr στο Google News

Γκρέιπφρουτ: γνωρίστε την υπερτροφή. Τα οφέλη για την υγεία και οι κίνδυνοι.

6+1 τρόποι να προσθέσετε υγρασία στον ξηρό αέρα και να αποφύγετε τα προβλήματα υγείας