Έξυπνα ρολόγια: 4 οφέλη για την υγεία της καρδιάς που δεν γνωρίζατε

Female hand with smartwatch and health application icons nearby.

Η τεχνολογία που φοριέται (wearable technology) όπως είναι τα έξυπνα ρολόγια, έχει καταστήσει δυνατό να πάρετε την υγεία σας κυριολεκτικά στα χέρια σας.

Τα τελευταία χρόνια, τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της καρδιάς απασχολούν όλο και περισσότερο ακόμα και νεότερες ηλικιακές ομάδες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σχεδόν 17,9 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων. Επομένως, υπάρχει ανάγκη να ελέγχετε συνεχώς τις καρδιακές παθήσεις, κάτι που έχει γίνει πολύ σημαντικό. Με την πρόοδο της τεχνολογίας στον ιατρικό τομέα, έχουν προκύψει πολλές νέες τάσεις για την προώθηση της χρήσης φορητής τεχνολογίας για την παρακολούθηση της υγείας της καρδιάς.

Με τη βοήθεια φορητών συσκευών οι άνθρωποι δεν απαιτείται πλέον να αγοράζουν διαφορετικές συσκευές για να καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα γλυκόζης, την ενέργεια που δαπανούν και την κατανάλωση θερμίδων. Όλα αυτά είναι πλέον άμεσα διαθέσιμα μέσω έξυπνων ρολογιών προηγμένης τεχνολογίας, καθιστώντας την υγειονομική περίθαλψη πιο άμεση.

Στους καιρούς των έξυπνων ρολογιών, τα οφέλη της τεχνολογίας φορητών συσκευών δεν μπορούν να αγνοηθούν. Αυτά είναι πιο χρήσιμα σε ασθενείς που έχουν ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς που σχετίζονται με την καρδιά, γνωστές και ως αρρυθμίες. Αυτές οι συσκευές, μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τακτικές εξετάσεις, μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση της υγείας πολλών ανθρώπων.

Δείτε πώς μπορούν να βοηθήσουν τα έξυπνα ρολόγια στην υγεία της καρδιάς

1. Η φορητή τεχνολογία μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε προσωρινές ανωμαλίες του καρδιακού παλμού

Μερικές φορές, οι αρρυθμίες είναι παροδικές και εξαφανίζονται πριν το άτομο καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως, ο αντίκτυπος ενός αργού ή γρήγορου καρδιακού παλμού μπορεί να κάνει ένα άτομο να χάσει τις αισθήσεις του χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά του συνέβη. Σε τέτοια σενάρια, μια φορητή συσκευή μπορεί να καταγράψει δεδομένα και να βοηθήσει στην ακριβή διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

2. Παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης και παλμών

Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλονται σε τακτικό έλεγχο υγείας είναι ακόμη μικρός. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ζουν με αδιάγνωστες παθήσεις για χρόνια πριν τους χτυπήσει ο αντίκτυπος της νόσου. Ένα σύστημα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους αδιάγνωστους υπερτασικούς ασθενείς να εντοπίσουν ανωμαλίες και να λάβουν διάγνωση.

3. Ανίχνευση απειλητικών για τη ζωή αρρυθμιών

Ανωμαλίες όπως κοιλιακή ταχυκαρδία (γρήγορος καρδιακός παλμός), κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακή μαρμαρυγή και πρόωροι κοιλιακοί παλμοί (PVC) μπορούν να ανιχνευθούν και να αντιμετωπιστούν έγκαιρα με τη βοήθεια φορητών συσκευών. Τα δεδομένα που καταγράφονται από αυτές τις συσκευές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την άμεση αποστολή πληροφοριών σε έναν γιατρό, τη διάγνωση και κατάρτιση σχεδίου δράσης.

4. Παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας με φορητές συσκευές

Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση της συνολικής υγείας και φυσικής κατάστασης στη ζωή ενός ατόμου παρακολουθώντας τις καθημερινές του σωματικές δραστηριότητες. Μπορούν επίσης να παρέχουν υπενθυμίσεις και προειδοποιήσεις σύμφωνα με τους στόχους που έχουν θέσει οι άνθρωποι.

Follow Getlife.gr στο Google News

5 σούπερ ασκήσεις εσωτερικού χώρου για την απώλεια λίπους στην κοιλιά

Συμβουλές ύπνου: 6 βήματα για καλύτερο ύπνο