Έξυπνες ιδέες για οικονομική ανακαίνιση σπιτιού

Μήπως βαριέστε εύκολα τα ίδια και τα ίδια και είστε άνθρωποι των αλλαγών και των δράσεων; Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το σπίτι μας. Υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε ένα νέο έργο ανακαίνισης σπιτιού ή δωματίου.

Όταν φυσικά λέμε ανακαίνιση δεν εννοούμε γκρέμισμα τοίχων ή άλλα έργα πολιτικού μηχανικού. Εννοούμε μικρές (ή μεγαλύτερες) επεμβάσεις στον χώρο μας, στα πλαίσια του προϋπολογισμού μας που θα δώσουν άλλον αέρα στο σπίτι και θα μας φτιάξουν την διάθεση. Δείτε δέες για μια κομψή και φθηνή αναβάθμιση σπιτιού

Αναδιάταξη επίπλων, προσθήκη ραφιών.

Η πιο απλή και ανέξοδη αλλαγή. Αναδιατάξτε απλώς τα έπιπλα στο σαλόνι σας, στο παιδικό δωμάτιο, στο υπνοδωμάτιο σας και γενικά σε όποιον χώρο έχετε βαρεθεί. Θα δώσει άμεσα νέα πνοή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ράφια σε έναν άδειο τοίχο που θα λειτουργήσουν και ως στοιχείο διακόσμησης.

Βάψιμο τοίχων

Η αλλαγή χρώματος είναι η πιο συχνή αναβάθμιση σπιτιού. Βάψτε έναν ή και όλους τους τοίχους του δωματίου που θέλετε να ανακαινίσετε ή τοποθετήστε ταπετσαρία. Μπορείτε να προσθέσετε πλαίσια από ξύλινα πηχάκια σε διάφορες διαστάσεις τα οποία θα βάψετε επίσης στο ίδιο ή σε διαφορετικό χρώμα για να δημιουργηθεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Βάψτε τα ντουλάπια στην κουζίνα και στο μπάνιο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι κουζίνες είναι συχνά το πιο ακριβό δωμάτιο για ανακαίνιση. Ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τον χώρο μαγειρέματος σας είναι να βάψετε τα υπάρχοντα ντουλάπια. Η επιλογή να βάψετε ντουλάπια αντί να τα αντικαταστήσετε όλα μαζί θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, χρήματα και άγχος. Η προσθήκη φρέσκιας μπογιάς σε έπιπλα νιπτήρα ή ράφια μπάνιου θα έχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα, στον ίδιο προϋπολογισμό.

Αλλαγή μεταλλικού υλικού

Τα είδη κιγκαλερίας και οι βρύσες είναι το κόσμημα του σπιτιού. Η αναβάθμιση υλικού στην κουζίνα και σε όλο το σπίτι εγγυάται ότι θα σας προσφέρει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Από τις βρύσες στην κουζίνα και στο μπάνιο, τα χερούλια στα συρτάρια της κουζίνας σας μέχρι το πόμολο της πόρτας στην κρεβατοκάμαρά σας, είναι ένας εύκολος τρόπος να δώσετε μια νότα πολυτέλειας στο σπίτι χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Προσθέστε γείσο
Προσθέστε στην ένωση τοίχου-ταβανιού τύπου γύψινη διακόσμηση από νέας γενιάς υλικά όπως αφρός πολυστυρενίου με επίστρωση σκληρού σοβά το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε και μόνοι σας. Η διακόσμηση αυτή προσθέτει γοητεία και αξία σε ένα σπίτι και έχει επανέλθει δυναμικά. Μπορείτε να προσθέσετε γείσο σε ένα απλό παράθυρο ή πόρτα και θα αλλάξει αμέσως όψη.

 

Follow Getlife.gr στο Google News

Δείτε τι μπορούν να κάνουν αυτές οι 10 τροφές κατά της γήρανσης

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο και καρδιαγγειακά νοσήματα