Menu

Feng shui: βασικές αρχές για υπέροχο ύπνο

Πως να σχεδιάσετε την κρεβατοκάμαρά σας σύμφωνα με τις αρχές του feng shui

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού σας για ηρεμία και χαλάρωση. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσετε την ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου σας ως θετική και ζωντανή. Επιπλέον, το χρώμα πρέπει να είναι απαλό και ουδέτερο, να προκαλεί μια ζωντανή και φιλική ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με τη θεωρία του Φενγκ Σούι, ένα υπνοδωμάτιο είναι κάτι περισσότερο από ένα δωμάτιο στο οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε αντικείμενα διακόσμησης. Τα αντικείμενα που τοποθετείτε στην κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να έχουν νόημα και να τηρούν τις αρχές του Φενγκ Σούι

Η τοποθέτηση των αντικειμένων στην κρεβατοκάμαρα είναι σημαντική. Σε γενικές γραμμές, το κρεβάτι σας πρέπει να είναι τοποθετημένο έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να δει την πόρτα ωστόσο, δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την πόρτα. Βασισμένο στον σχεδιασμό του υπνοδωματίου Feng Shui, η τοποθέτηση του κρεβατιού στη μέση του δωματίου δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και αποτελεί την ενσάρκωση της ηρεμίας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το κρεβάτι δεν βρίσκεται σε θέση που τα πόδια να δείχνουν προς την πόρτα όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος καθώς σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ο ύπνος σε αυτή τη θέση είναι άτυχος.

Συμβουλές για κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα θετικό πεδίο δόνησης για την κρεβατοκάμαρά σας:

Το κρεβάτι πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο του δωματίου.
Για ένα υπνοδωμάτιο Feng Shui, ένα king-size στρώμα και κρεβάτι είναι ιδανικά.
Αποφύγετε να τοποθετείτε καθρέφτες στη γραμμή όρασης του κρεβατιού.
Για το ταβάνι του υπνοδωματίου, επιλέξτε ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα.
Περιορίστε τον αριθμό των ηλεκτρικών συσκευών.
Χρησιμοποιείτε μόνο λαμπτήρες χαμηλής ισχύος.
Όποτε δεν χρησιμοποιείται, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα ντουλάπια είναι κλειστά.
Δεν συνιστάται η τοποθέτηση ραφιών με βιβλία. Μπορείτε, ωστόσο, να κρατήσετε βιβλία που διαβάζετε αυτήν τη στιγμή στην κρεβατοκάμαρά σας.
Επιλέξτε βιολογικές και βιώσιμες περιβαλλοντικά μαξιλαροθήκες.
Διατηρήστε τουλάχιστον ένα τραπέζι δίπλα στο κρεβάτι σας.

Οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν στην διάταξη.

Καταργήστε τα περιττά αντικείμενα

Το τέλειο υπνοδωμάτιο πρέπει να εκπέμπει γαλήνη και αναψυχή, στοργή και αναζωογόνηση και υπακούει στην αρχή less is more. Για να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας το επιθυμητό χαρούμενο μέρος, μειώστε τα αντικείμενα που συνδέονται με τη διακόσμηση του δωματίου σας. Επιπλέον, αφαιρέστε τυχόν περιττά βιβλία, εφημερίδες ή κορνίζες φωτογραφιών.

Τοποθέτηση καθρέφτη

Φροντίστε να διατηρείτε την κρεβατοκάμαρα χωρίς αντανακλάσεις επειδή η ακατάλληλη τοποθέτηση του καθρέφτη προκαλεί ανήσυχο ύπνο. Συνιστάται λοιπόν να κρατάτε τους καθρέφτες εκτός του χώρου του υπνοδωματίου ή σε μία μόνο γωνία του δωματίου. Μην τους τοποθετείτε ακριβώς απέναντι από το κρεβάτι.

Ομοιόμορφη διακόσμηση

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η τοποθέτηση των πραγμάτων σε δυάδες ενθαρρύνει μια αίσθηση αρμονίας και στοργικής ενέργειας στην περιοχή του υπνοδωματίου. Αυτό συνεπάγεται δύο πανομοιότυπα φωτιστικά, δύο καλύμματα μαξιλαριού, δύο καθίσματα και πολλά άλλα. Γενικά φροντίστε να υπάρχει συμμετρία στον χώρο.

Πρασινάδα

Το να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας οικολογικό και υγιεινό είναι δεδομένο. Όλοι γνωρίζουν ότι τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν την αγάπη, τη συμπόνια και την καλοσύνη. Έτσι, η τοποθέτηση λουλουδιών στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να είναι επωφελής και να δημιουργήσει μια θετική ατμόσφαιρα. Επιπλέον, η νοτιοδυτική περιοχή του σπιτιού σας θεωρείται ότι είναι το ιδανικό σημείο για την τοποθέτηση ζωντανών λουλουδιών. Τα φυτά και τα φρέσκα λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα συνδέονται με τη ζωή και την ανάπτυξη στο Φενγκ Σούι, οπότε κρατήστε τα στην κρεβατοκάμαρά σας. Εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε φυσικά φυτά, σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε τεχνητά φυτά με βάση το μετάξι. Βεβαιωθείτε ότι τα λουλούδια και τα φυτά είναι καλά περιποιημένα για να αποκαταστήσετε τη χαρούμενη ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να εξαλείψετε τυχόν νεκρά φυτά και λουλούδια γιατί μπορούν να προσελκύσουν αρνητική ενέργεια.

Ηλεκτρικές συσκευές

Αφαιρέστε τυχόν ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να τραβήξουν την προσοχή σας, όπως ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Η διατήρηση τέτοιων συσκευών τριγύρω μπορεί να προκαλέσει θόρυβο. Επιπλέον, η θέση τέτοιων συσκευών δημιουργεί ένα κενό και σύμφωνα με ορισμένες έννοιες του Φενγκ Σούι, είναι σαν μια ανοιχτή προσφορά για ένα τρίτο άτομο στη σύνδεσή σας.

Δυνατά κεφαλάρια

Όταν πηγαίνετε για ύπνο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, ο εγκέφαλός σας ψάχνει πραγματικά την σωστή υποστήριξη. Με βάση το φενγκ σούι, το καλύτερο πλαίσιο κρεβατιού θα ήταν κατασκευασμένο από ισχυρό parawood (μαλαισιανή βελανιδιά). Το κεφαλάρι θα πρέπει να ακουμπάει στον τοίχο.

Do’s and Dont’s για την κρεβατοκάμαρα Feng Shui

Κατά το σχεδιασμό της κρεβατοκάμαρας:

Κρατήστε ένα κεφαλάρι κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρά σας για να συμβολίζει τη δύναμη και τη σταθερότητά σας. Βεβαιωθείτε ότι η κεφαλή του κρεβατιού είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο, χωρίς κενά ή ράβδους.

Για το Feng Shui της κρεβατοκάμαρας, χρησιμοποιήστε απαλό και ουδέτερο φωτισμό. Επιπλέον, προσπαθήστε να επιτρέψετε στο φυσικό φως να εισέλθει από τα τζάμια των παραθύρων σας.

Κρεμάστε φωτογραφίες και έργα τέχνης με σκηνές γαλήνιας δράσης, παρακινητικά αποσπάσματα και ουσία, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες και τα έργα τέχνης δεν περιλαμβάνουν τέχνη του νερού.

Κρατήστε τις πόρτες κλειστές το βράδυ. Επιπλέον, θα πρέπει να βρίσκονται κοντά στα συρτάρια και τις πόρτες της ντουλάπας.

Μην κρατάτε βιβλία στην κρεβατοκάμαρά σας γιατί μπορούν να μετατρέψουν το χαλαρό καταφύγιό σας σε καθημερινή διασκέδαση.

Δεν προτείνονται τεράστιες ποσότητες φυτών και λουλουδιών. Τα λουλούδια και τα φυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον στο σπίτι και την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά προσέξτε γιατί η υπερβολική αφθονία σε κάτι, είτε πρόκειται για πηγή ενέργειας είτε για ανθρώπους, είναι αρνητική.

Αφήστε τα gadget σας έξω από την κρεβατοκάμαρά σας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτές τις μέρες να αποσυνδεθούμε από το εικονικό περιβάλλον και να επανασυνδεθούμε με το πραγματικό, επειδή οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κολλημένοι στις οθόνες μας. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι για τα υπνοδωμάτια, η διατήρηση των ηλεκτρικών στο δωμάτιο έχει αρνητικό αντίκτυπο στους ενοίκους. Αντί να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας για να ελευθερωθείτε, προσπαθήστε να μιλήσετε, να χαλαρώσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το άτομο που έχει πραγματικά σημασία.

Exit mobile version