Φοιτητικό σπίτι: tips για να δείχνει υπέροχο

Διακόσμηση με χαμηλό budget

Η φοιτητικό σας σπίτι σας είναι τόσα πολλά πράγματα – ένα μέρος για να χαλαρώσετε, ένα μέρος για να μελετήσετε, ένα μέρος για να κοινωνικοποιηθείτε. Είναι επίσης λευκός καμβάς, με κυριολεκτική έννοια που περιμένει εσάς για να τον ζωγραφίσετε με το γούστο και την προσωπικότητά σας. Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί, κυρίως οικονομικοί, στο τι μπορείτε να κάνετε στο δωμάτιό σας ωστόσο με φαντασία, ιδέες διακόσμησης όλα γίνονται ακόμα και με συγκεκριμένο budget. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε καλλιτεχνικά σχέδια είτε απλά να κρεμάσετε τις παλιές αφίσες σας, υπάρχουν οικονομικοί και εύκολοι τρόποι για να κάνετε το φοιτητικό σας δωμάτιο να δείχνει υπέροχο.

Τα φοιτητικά διαμερίσματα είναι συνήθως μικρά, γι ‘αυτό θα πρέπει να κινηθείτε έξυπνα με τα κατάλληλα έπιπλα, φωτισμό και χρώματα που θα το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο από ότι πραγματικά είναι. Αγοράστε έπιπλα μοντέρνα, σε λεπτές γραμμές-όχι ογκώδη, ή πολυμορφικά τα οποία θα σας εξοικονομήσουν χώρο. Τοποθετήστε στους τοίχους ασύμμετρα ράφια.

Πριν ωστόσο ξεκινήσετε να ζωγραφίσετε τοίχους και να ανοίξετε τρύπες, πρέπει να πάρετε την συναίνεση από τον ιδιοκτήτη. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ακολουθούν μερικές συμβουλες διακόσμησης φοιτητικού δωματίου.

1. Οργανώστε το γραφείο σας.
Υπάρχουν υπέροχα οικονομικά διακοσμητικά και υπέροχες ιδέες διακόσμησης για τον χώρο που θα περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας ή και της νύχτας σας αν προτιμάτε να διαβάζετε βράδυ. Δώστε το δικό σας προσωπικό στυλ και δημιουργείστε

2. Πάρτε όμορφα κλινοσκεπάσματα
Τα κομψά κλινοσκεπάσματα είναι μια εξαιρετική αρχή για να φωτίσετε το δωμάτιο και να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά. Είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλετε χρώμα και ενδιαφέροντα μοτίβα στο νέο σας δωμάτιο, ειδικά αν δεν μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

3. Αποκτήστε κουτιά αποθήκευσης και διαχωριστικά
Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο στο φοιτητικό σας σπίτι, θα θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας και να χρησιμοποιήσετε αποθηκευτικές λύσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιά από τα γνωστά σουηδικά καταστήματα για το επάνω ή το εσωτερικό της ντουλάπας σας ή όπου αλλού υπάρχει χώρος π.χ. κάτω από το κρεβάτι σας για να αποθηκεύσετε πράγματα χωρίς το δωμάτιό σας να δείχνει πολύ γεμάτο. Χρησιμοποιήστε επίσης διαχωριστικά συρταριών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο του συρταριού σας, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι.

4. Αγοράστε φωτιστικά για επιπλέον φως
Ένα φωτιστικό είναι απαραίτητο για να αναδείξετε το γούστο σας. Τα φωτιστικά δαπέδου και τα επιτραπέζια είναι ιδανικά για να εκπέμπουν μια πιο απαλή, πιο χαλαρωτική λάμψη από τα φώτα οροφής, τα οποία μερικές φορές εκπέμπουν ένα τραχύ λευκό φως. Ιδανικό για να χαλαρώνετε στο καταφύγιό σας. Έχετε επίσης στο μυαλό σας πως ένας πολύ καλός τρόπος για να ζωντανέψετε ένα σπίτι με γυμνούς τοίχους είναι τα φωτάκια σε σειρές.

5. Διακοσμήστε τους τοίχους
Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους, να κρεμάσετε διακοσμητικά ή διάφορους πίνακες, να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα τοίχου ή ακόμα και να πάρετε Washi tapes και να κάνετε σχέδια για να διακοσμήσετε τους τοίχους σας και να εξατομικεύσετε το δωμάτιό σας ή το σαλόνι σας.

6.Χρησιμοποιήστε καθρέφτες
Οι καθρέφτες έξυπνα τοποθετημένοι είναι ιδανικοί για να δημιουργήσετε ψευδαίσθηση του χώρου στο διαμέρισμά σας. Η τοποθέτηση μεγάλων καθρεφτών κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται μακρύτερα από ότι είναι. Μπορείτε επίσης να παίξετε με μικρούς καθρέφτες και να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα μοτίβα.

7.Πάρτε φυτά
Μια πινελιά πράσινου δεν σκότωσε ποτέ κανέναν, οπότε γιατί να μην υιοθετήσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου; Εάν δεν είστε πολύ καλοί στο να θυμάστε να ποτίζετε τα φυτά σας, σκεφτείτε τους κάκτους, την αλόη βέρα και την φτέρη, καθώς είναι σχετικά εύκολο να τα φροντίσετε. Δείτε και Διακόσμηση με φυτά εσωτερικού χώρου

Follow Getlife.gr στο Google News

Ρολόγια τοίχου: προτάσεις για διακόσμηση

Σπίτι: προσθέστε άρωμα πολυτέλειας χωρίς να ξοδευτείτε