Φτιάξτε το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί

Σήμερα σας έχουμε μια εκπληκτική diy οικογενειακή δραστηριότητα. Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί. Είναι μια πανεύκολη ιδέα αλλά το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Βάλτε τα παιδιά σας στο παιχνίδι και περάστε ένα υπέροχο οικογενειακό απόγευμα. Δημιουργήστε ακόμα και ένα ολόκληρο δάσος από δέντρα διαφορετικών διαστάσεων για να το τοποθετήσετε πάνω σε ένα ράφι. Πόσο όμορφο θα ήταν αυτό;

Υλικά που χρειάζονται για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί:

Κάποιο είδος βάσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πήλινο γλαστράκι με λίγο αφρώδες υλικό μέσα. Αφήστε το πήλινο δοχείο σκέτο ή διακοσμήστε με μπογιά, ύφασμα ή άλλα υλικά.

Ένα σουβλάκι από μπαμπού
Χρησιμοποιήστε το για τον κορμό του δέντρου σας, οπότε υπολογίστε πόσο ψηλό το θέλετε.

Κόλλα χειροτεχνίας.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν την χρειάζεστε καθόλου, αλλά ενδεχομένως να την χρειαστείτε για να κρατήσετε τον αφρό ή το σουβλάκι στη θέση τους. Δεν χρησιμοποίησα τίποτα άλλο εκτός από το αστέρι στην κορυφή του δέντρου. Μπορείτε απλώς να ανοίξετε μια τρύπα στο πάνω και στο κάτω μέρος του αστεριού και να το περάσετε στο σουβλάκι αν προτιμάτε.

Ένα εργαλείο τρυπήματος χαρτιού.
Το χρησιμοποιείτε για να ανοίξετε τρύπα στο κέντρο των χαρτιών για να περάσει το ξυλάκι, Και πάλι μπορεί να μην το χρειάζεστε καθώς είναι πιο απλό να το τρυπήσετε με το ίδιο το ξυλάκι.

Χαρτί.

Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτιού σε αυτό το δέντρο προέρχεται από μία στοίβα χαρτιού που μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα ή βιβλιοπωλεία που πουλάνε είδη χειροτεχνίας. Μπορείτε να βάλετε ότι είδους χαρτί ή χαρτόνι θέλετε ανάλογα με το ύφος και τα χρώματα που θέλετε να έχει το δέντρο σας πχ χαρτί scrapbooking, παρτιτούρες, σελίδες από παλιά βιβλία, χαρτί κατασκευής, ή ακόμα και εφημερίδες, περιοδικά ή φυλλάδια που έχετε ανακυκλώσει. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μικρό κομμάτι από πολύ πιο χοντρό χαρτί ή χαρτόνι για να το χρησιμοποιήσετε για το αστέρι στην κορυφή.

Ψαλίδι ή χαρτοκόπτη.

Δοκιμάστε αν θέλετε ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσετε ψαλίδια χειροτεχνίας που κόβουν σε ζιγκ-ζαγκ ή άλλα σχήματα.

Οδηγίες κατασκευής
1. Για να ξεκινήσετε, κόψτε κομμάτια από τον αφρώδες υλικό και πιέστε τα αρκετά σφιχτά μέσα στο γλαστράκι. Χρησιμοποιήστε κόλλα αν πιστεύετε ότι χρειάζεται.

2. Κολλήστε το σουβλάκι στον αφρό στο κέντρο της βάσης. Εάν νιώθετε ότι το σουβλάκι δεν είναι σταθερό αλλά ταλαντεύεται, προσθέστε λίγη κόλλα για να το σταθεροποιήσετε.

3. Κόψτε όλα τα κομμάτια χαρτιού σε τετράγωνα διαφορετικών διαστάσεων. Περάστε ένα ένα τα χαρτιά από στο σουβλάκι Ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε προσαρμόστε τα μεγέθη και την ποσότητα των τετραγώνων καθώς προχωράτε. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε περίπου 6 κομμάτια χαρτιού ίδιου μεγέθους για κάθε στρώμα του δέντρου. Αυτό διαφέρει ωστόσο ανάλογα με το μέγεθος του σουβλιού που χρησιμοποιείτε, τον τύπο χαρτιού που χρησιμοποιείτε και την εμφάνιση που προτιμάτε. Μπορείτε να κόψετε τα χαρτιά και σε άλλα σχήματα πχ στρογγυλά διαφορετικών διαστάσεων, ή αστέρια και να δημιουργήσετε διαφορετικά κάθε φορά δέντρα.

4. Φτιάξτε ένα αστέρι διπλής όψης με χαρτόνι και κολλήστε το στην κορυφή του δέντρου σας.

Το δεντράκι σας είναι έτοιμο και οι παραλλαγές είναι ατέλειωτες. Δείτε κάποιες ιδέες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Βάλτε χρώμα στο σαλόνι σας. 28 καταπληκτικές ιδέες σε κόκκινο και γκρι

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Δείτε τα πιο παράξενα χριστουγεννιάτικα δέντρα.