gallery wall: Πώς να οργανώσετε έναν τοίχο συλλογής φωτογραφιών με 8 εύκολα βήματα

Μια γκαλερί ή ένας τοίχος φωτογραφιών είναι ένας τοίχος που προβάλλει μια συστηματικά οργανωμένη συλλογή εικόνων, αφισών, εκτυπώσεων, έργων τέχνης ή άλλων μορφών δημιουργικής εκδήλωσης. Η οργάνωση ενός τοίχου γκαλερί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα στο σπίτι σας, να αναδείξετε την προσωπικότητά σας και να δημιουργήσετε ένα σημείο εστίασης σε ένα δωμάτιο.

Διαβάστε σε αυτό το άρθρο αναλυτικές οδηγίες βήμα προς βήμα για να δημιουργήσετε τον δικό σας gallery wall.

1. Αναζητήστε έμπνευση

Το πρώτο βήμα για την οργάνωση ενός τοίχου γκαλερί είναι η αναζήτηση έμπνευσης. Δείτε τις παρακάτω συμβουλές:

Ερευνήστε ιδέες για τοίχους γκαλερί: Περιηγηθείτε σε περιοδικά και ιστότοπους όπως το Pinterest για να βρείτε την προτιμώμενη διάταξη φωτογραφιών, το σημείο και τον τοίχο για τη συναρμολόγηση ενός τοίχου γκαλερί
Επιλέξτε το θέμα: Αποφασίστε για το θέμα ή την ιστορία που θέλετε να πείτε με τον τοίχο της γκαλερί σας. Για παράδειγμα, για να επισημάνετε τις βασικές στιγμές της συζυγικής σας σχέσης, μπορείτε να εμφανίσετε ένα φωτογραφικό χρονοδιάγραμμα
Δημιουργήστε μια λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων: Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε για μια συγκεκριμένη ιδέα γκαλερί, σημειώστε πολλά σχέδια που σας αρέσουν και δημιουργήστε μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά για κάθε σχέδιο. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να βάψετε τον τοίχο πριν κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας, αλλά το βάψιμο απαιτεί περισσότερο χρόνο και είναι πιο ακριβό.
Εμπλέξτε τους φίλους και την οικογένειά σας ώστε να μπορείτε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη από έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας.
Χρησιμοποιήστε λογισμικό σχεδιασμού διαδικτυακών γκαλερί: Η χρήση λογισμικού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε και υπάρχουν πολλές δωρεάν διαδικτυακές εφαρμογές που προσφέρουν πρότυπα για τη δημιουργία τοίχων γκαλερί, όπως το Canva.

2. Επιλέξτε το σωστό σημείο

Η επιλογή του τέλειου τοίχου για τον τοίχο της γκαλερί σας είναι ζωτικής σημασίας γιατί θα καθορίσει τη διάταξη της εικόνας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

Το δωμάτιο: Σύμφωνα με τις οδηγίες του Φενγκ Σούι, θα πρέπει να εμφανίσετε τις οικογενειακές σας φωτογραφίες στον νοτιοδυτικό τοίχο σε εκείνο το δωμάτιο όπου η οικογένειά σας είναι πιο ευτυχισμένη. Αυτό μπορεί να είναι το σαλόνι, η τραπεζαρία ή η κουζίνα. Εάν δεν σας αρέσει ιδιαίτερα το Φενγκ Σούι, μπορείτε επίσης να επιδείξετε έναν οικογενειακό τοίχο φωτογραφιών στο διάδρομο, πάνω από τη σκάλα ή το τζάκι, πίσω από τον καναπέ, δίπλα στην μπροστινή πόρτα ή στην κρεβατοκάμαρα.
Φωτισμός: Ο τοίχος της γκαλερί σας πρέπει να έχει άφθονο φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως θα πρέπει να επιλέξετε έναν τοίχο ανάλογα. Ταυτόχρονα, οι εικόνες δεν πρέπει να εκτίθενται απευθείας στο φως του ήλιου, καθώς θα καταστραφούν με τον καιρό. Όσον αφορά τον τεχνητό φωτισμό, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε φώτα εικόνας χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED, αλογόνου ή λαμπτήρες πυρακτώσεως.
Απομακρύνετε τυχόν εμπόδια: Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την πρόσβαση στον τοίχο, όπως ένα φωτιστικό δαπέδου ή ένα μεγάλο φυτό, επομένως να είστε έτοιμοι να αναδιατάξετε τα πράγματα στο δωμάτιό σας. Όταν μπαίνετε στο δωμάτιο, η πόρτα δεν πρέπει να προσκρούει στις κορνίζες.
Προσέχετε τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια: Ιδανικά, η γκαλερί σας θα πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών, έτσι ώστε η μέση να είναι 145 εκατοστά πάνω από το πάτωμα. Κανονικά, τα μικρά παιδιά ή τα κατοικίδια δεν θα πρέπει να μπορούν να φτάσουν τις κορνίζες σε αυτό το ύψος, αλλά θα πρέπει να το ελέγξετε ξανά. Εάν δεν μπορείτε να εξαλείψετε τον κίνδυνο να τραυματίσετε κατά λάθος κάποιον τραβώντας βαριά πλαίσια, είναι καλύτερο να επανεξετάσετε τη θέση του τοίχου της γκαλερί.

3. Ελέγξτε το υλικό του τοίχου

Η επαλήθευση του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένος ο τοίχος, (τούβλο, γυψοσανίδα) βοηθά να καταλάβουμε την ιδανική μέθοδο ανάρτησης για φωτογραφίες, ειδικά όταν πρόκειται για βαριά κάδρα.

4. Προετοιμάστε τις εικόνες

Η επιλογή των εικόνων που θα ανέβουν είναι το πιο σημαντικό και διασκεδαστικό μέρος της οργάνωσης ενός τοίχου γκαλερί με φωτογραφίες. Αν και είναι διασκεδαστικό να αναθεωρείτε τις πιο πολύτιμες αναμνήσεις σας, θυμηθείτε τους ακόλουθους απλούς κανόνες που θα σας βοηθήσουν να απλοποιήσετε ολόκληρη τη διαδικασία και να δημιουργήσετε έναν συνεκτικό τοίχο γκαλερί με φωτογραφίες.

Επιλέξτε τον τύπο φωτογραφιών: Μπορεί να έχετε μια εντυπωσιακή συλλογή από φωτογραφίες που είναι ασπρόμαυρες, έγχρωμες, στιγμιαίες ή εκτυπωμένες, αλλά δεν θα φαίνονται καλά ομαδοποιημένες. Για να επιτύχετε ένα συνεκτικό σχέδιο για τον τοίχο της γκαλερί σας, προσπαθήστε να επιμείνετε σε μια μορφή: μόνο ασπρόμαυρο ή μόνο έγχρωμο, μόνο στιγμιότυπα ή μόνο εκτυπώσεις. Και αν θέλετε να παραμορφώσετε λίγο τους κανόνες και να συμπεριλάβετε εικόνες από όλες τις μορφές, μπορείτε να σκανάρετε τις φωτογραφίες σας, να κάνετε όλες τις εικόνες πχ ασπρόμαυρες και να τις εκτυπώσετε.

Αποφασίστε για ένα θέμα γκαλερί: Η τυχαία επιλογή εικόνων είναι διασκεδαστική και αυθόρμητη, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη για τοίχο γκαλερί. Ωστόσο, η επιλογή ενός θέματος θα σας βοηθήσει να πείτε την ιστορία των φωτογραφιών που εμφανίζονται. Θα κρατήσει επίσης οργανωμένο τον τοίχο της γκαλερί σας, καθώς το θέμα περιορίζει το εύρος των εικόνων προς επιλογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιδείξετε τα ορόσημα της οικογένειάς σας, ένα οικογενειακό δέντρο με παλιές φωτογραφίες, κατοικίδια, έργα τέχνης, φωτογραφίες Instagram ή ακόμα και μια οικογενειακή φωτογράφηση.

Επιλέξτε τις εικόνες: Αφού έχετε ένα σχέδιο για το πώς θέλετε να μοιάζει ο τοίχος της γκαλερί σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τις πραγματικές φωτογραφίες. Ο απλούστερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να δείτε όλες τις φωτογραφίες και να αφήσετε στην άκρη τις αγαπημένες σας. Εάν δημιουργείτε έναν τοίχο οικογενειακής γκαλερί, ζητήστε από τα άλλα μέλη της οικογένειας να διαλέξετε μαζί τις καλύτερες οικογενειακές φωτογραφίες ή κάθε μέλος να διαλέξει ένα ή περισσότερα από τα αγαπημένα του.

5. Αποφασίστε για τη διάταξη των φωτογραφιών

Ο τρόπος με τον οποίο προβάλλετε τις φωτογραφίες σας στον τοίχο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο διαθέσιμος χώρος στον τοίχο, το θέμα της γκαλερί και αν θέλετε μια ολοκληρωμένη συλλογή ή γκαλερί σε εξέλιξη. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε για τη διάταξη των φωτογραφιών ευκολότερα:

Σχήμα της συλλογής εικόνων: Μπορείτε να εμφανίσετε τη συλλογή φωτογραφιών σε διάφορα σχήματα, όπως πλέγμα, πυραμίδα, διαμάντι, καρδιά ή εξάγωνο. Ή μπορείτε να κάνετε μια διάταξη φωτογραφιών από την αρχή, χωρίς να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες.
Κορνίζες: Υπάρχουν πολλές επιλογές για κορνίζες. Για να αποκτήσετε ένα συνεκτικό σχέδιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν μόνο τύπο πλαισίου το οποίο θα πρέπει να ταιριάζει με το θέμα της γκαλερί.
Σχήμα των κορνίζων: Οι κορνίζες είναι συνήθως ορθογώνιες, αλλά μπορούν επίσης να είναι κυκλικές, εξαγωνικές ή άλλα σχήματα. Εάν προτιμάτε έναν εκλεκτικό τοίχο γκαλερί, μπορείτε να επιλέξετε πολλά σχήματα. Από την άλλη πλευρά, οι αντίκες κορνίζες έχουν μοναδικά σχήματα, επομένως δεν πρέπει να τις συνδυάζετε με άλλα σχήματα κορνίζων.

Μέγεθος κορνίζων: Οι κορνίζες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, που κυμαίνονται από 4 x 6 ίντσες (10 x 15 cm) έως 20 x 24 in (50 x 60 cm). Εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε το ιδανικό μέγεθος για να αναδείξετε τις εικόνες σας. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για μια γκαλερί τύπου πλέγματος, όλες οι κορνίζες μπορούν να έχουν το ίδιο μέγεθος. Αλλά αν θέλετε ένα σημείο εστίασης, θα πρέπει να κρεμάσετε μια μεγάλη κορνίζα στη μέση και να προσθέσετε μικρότερα καρέ γύρω της.
Χρώμα των κορνίζων: Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρώματα για κορνίζες, με το μαύρο και το άσπρο να είναι τα πιο συνηθισμένα. Για να έχετε ένα συνεκτικό σχέδιο τοίχου γκαλερί, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα μόνο χρώμα για όλες. Αλλά αν θέλετε ο τοίχος της γκαλερί σας να γίνει το επίκεντρο του δωματίου, τα πολλαπλά χρώματα κορνίζων μπορεί να είναι πιο κατάλληλα.
Χώρος στη γκαλερί ή πλαίσια για αποφθέγματα: Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να γράφουν κάτι στον τοίχο της γκαλερί, το οποίο μπορεί να είναι εμπνευσμένο, συναισθηματικό, ενδυναμωτικό ή άλλο. Για παράδειγμα, ένας τοίχος οικογενειακής γκαλερί μπορεί να έχει ένα μικρό τμήμα που λέει “Μαζί, κάνουμε μια οικογένεια” ή ένα άλλο οικογενειακό απόσπασμα. Αν θέλετε να έχετε γραμμένο κείμενο στον τοίχο της γκαλερί σας, φροντίστε να αφήσετε χώρο, είτε θα είναι αυτοκόλλητο είτε θα έχει δικό του πλαίσιο.

6. Κάντε μετρήσεις

Μόλις έχετε μια σαφή εικόνα στο μυαλό σας για το πώς θα μοιάζει ο τοίχος της γκαλερί σας, ήρθε η ώρα να μετρήσετε τα πάντα.
Ξεκινήστε μετρώντας τον τοίχο: Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι, σημειώστε τις γωνίες της χαρτογραφημένης συλλογής εικόνων σας, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετός χώρος στον τοίχο σε κάθε πλευρά. Αυτό βοηθά να καταλάβουμε πόσες εικόνες ταιριάζουν στο χώρο. Η μέση της γκαλερί πρέπει να είναι στο ύψος των ματιών. Στη συνέχεια, δημιουργήστε το περίγραμμα της γκαλερί χρησιμοποιώντας το μολύβι και ένα αλφάδι ώστε να είναι ίσιο. Μέσα σε αυτό το περίγραμμα, θα βάλετε τις φωτογραφίες σας.
Περιγράψτε τις κορνίζες: Χρησιμοποιώντας το περίγραμμα της γκαλερί ως οδηγό, περιγράψτε τις κορνίζες με μολύβι, φροντίζοντας να αφήσετε κενό μεταξύ κάθε καρέ.
Συγκρίνετε τον χώρο του τοίχου με τη διάταξη της χαρτογραφημένης φωτογραφίας σας: Η αντιστοιχισμένη διάταξη φωτογραφιών σας πρέπει να ταιριάζει με το περίγραμμα της συλλογής. Μόλις όλα είναι εντάξει, σημειώστε που θα πρέπει να καρφώσετε ή να τρυπήσετε.

7. Δοκιμάστε τη διάταξη των φωτογραφιών

Η δοκιμή της διάταξης των φωτογραφιών είναι ζωτικής σημασίας πριν αναρτήσετε τις φωτογραφίες. Διαλέξατε ένα καλό σημείο, καταλήξατε σε μια διάταξη φωτογραφιών, κάνατε όλες τις απαραίτητες μετρήσεις και ανυπομονείτε να στήσετε πραγματικά τον τοίχο της γκαλερί. Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τη διάταξη της φωτογραφίας πριν καταστρέψετε τον τοίχο σας, καθώς είναι πιο εύκολο να διορθώσετε λεπτομέρειες με τις οποίες δεν είστε ικανοποιημένοι. Να πώς:

Κολλήστε εικονικές πρόχειρες εκτυπώσεις φωτογραφιών στα περιγράμματα του πλαισίου.
Ελέγξτε πώς φαίνεται η διάταξη της γκαλερί: Κάντε ένα βήμα πίσω, παρατηρήστε τον προβαλλόμενο τοίχο της γκαλερί σας από κοντά και από απόσταση και ελέγξτε τον από διάφορες γωνίες. Αποφασίστε αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί.
Πραγματοποιήστε τις απαραίτητες προσαρμογές: Εάν κάτι δεν λειτουργεί με τη διάταξη της φωτογραφίας σας, ίσως χρειαστεί να κάνετε αναδιάταξη.

8. Κρεμάστε τις φωτογραφίες και προσθέστε τις τελευταίες πινελιές

Αφού δοκιμάσετε με επιτυχία την ιδανική διάταξη φωτογραφιών σας, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στην κύρια εκδήλωση: να κρεμάσετε τις φωτογραφίες και να ολοκληρώσετε τον τοίχο της γκαλερί σας.

Ξεκινήστε από τη μέση: Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να προχωρήσετε στη συναρμολόγηση του τοίχου της γκαλερί σας, προτείνουμε να ξεκινήσετε από το κεντρικό ή μεγαλύτερο πλαίσιο και να το προσεγγίσετε.
Μία κορνίζα κάθε φορά: Αντί να ανοίγετε όλες τις τρύπες του πλαισίου στον τοίχο ταυτόχρονα, ανοίξτε μία τρύπα τη φορά για να κρεμάσετε μία κορνίζα πριν προχωρήσετε στην επόμενη, αν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάνατε λάθη κατά τη δημιουργία και τη δοκιμή της διάταξης της εικόνας, είναι η τελευταία σας ευκαιρία να τα διορθώσετε πριν προκαλέσετε μόνιμη ζημιά στον τοίχο.
Άλλα διακοσμητικά: Αφού κρεμάσετε τις κορνίζες και συμπεριλάβετε τυχόν αποφθέγματα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες στον τοίχο της γκαλερί σας, εάν πιστεύετε ότι κάτι λείπει. Για παράδειγμα, τα φυτά, τα κεριά, τα βάζα με λουλούδια ή τα φωτάκια με κορδόνια μπορούν να κάνουν πιο άνετη τη γωνιά της γκαλερί. Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα και το στυλ σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

Το ξέρατε; Η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους

Φτιάξτε το δικό σας DIY Pink Grapefruit Scrub προσώπου με 5 μόνο συστατικά