Υπήρχε πάντα, φτιάχτηκε για σενα..

Όλη μας την ζωή, σε κάθε μας στιγμή γνωρίζουμε ανθρώπους. Άλλωτε τυχαία, άλλωτε το επειδιώκουμε και κάποιες φορές γιατί η ζωή θέλει να μας γνωρίσει. Κάθε άνθρωπος που έρχεται στην ζωή μας έχει ένα σκοπό και πάντα κάθε άνθρωπος που θα γνωρίσουμε θα σημαίνει κάτι για εμάς. Μπορεί οι προσδοκίες που έχουμε για κάποιον κάποιες φορές να καταλήγουν εντελώς λάθος, να απογοητευόμαστε, να θυμώνουμε με εμάς που τον δεχθήκαμε στην ζωή μας και οχι με εκείνον που μας πλήγωσε ή μας πρόδωσε αλλά ακόμα και τότε ίσως πρέπει να του πούμε ενα «Ευχαριστώ” γιατί μας έμαθε να ξεχωρίζουμε τι αξίζει και τι οχι. Τι κρατάμε και τι πετάμε στο καλάθι των αχρήστων. Τι κρατάς στο κουτί των αναμνήσεων και σε τι πατάς delete.

Άνθρωποι που έχουμε στην ζωή μας μπορούν και μας κάνουν χαρούμενους με μια τους μόνο λέξη, κάποιοι άλλοι ίσως μας απογοητεύουν πολύ πριν το καταλάβουμε και κάποιοι απλά απομακρύνονται. Σε κάποιους δίνεσαι, με κάποιους δένεσαι και με κάποιους άλλους απλα απογοητεύεσαι. Υπάρχουν στιγμές που λες οτι δεν θες να εμπιστευτείς κανέναν γιατί δεν αξίζει τον κόπο ή φοβάσαι πως πάλι θα προδωθείς. Και κάπου εκεί, σε αυτό το σημείο η ζωή στέλνει στην ζωή σου έναν άνθρωπο για να σου αλλάξει την κοσμοθεωρία σου. Έναν άνθρωπο για σένα, για να μείνει εκεί. Έναν άνθρωπο που οχι απλά δεν ήξερες αλλα δεν τολμούσες καν να φανταστείς πως υπάρχει. Έναν άνθρωπο που απο το πουθενά γίνεται τα πάντα.

Γνωρίζεις αυτό το άτομο με κάθε επιφύλαξη αλλά όσο τον γνωρίζεις καταλαβαίνεις και λες πως ναι, αυτός ο άνθρωπος είναι για μένα. Σκέφτεσαι που κρυβόταν τόσο καιρό και δεν τον είχες γνωρίσει. Είναι εκεί για σένα ανα πάσα στιγμή, είναι αυτός που θες να μιλάς μαζί του, να βγαίνεις, να γελάς, να κλαις μαζί του. Έιναι μια άλλη εκδοχή του εαυτού σου ή είναι αυτός που συμπληρώνει όλα οσα δεν έχεις εσυ. Και τότε χαμογελάς γιατί πλέον πιστεύεις πως γίνονται και θαύματα.

Όλοι μας έχουμε γνωρίσει ή θα γνωρίσουμε αυτον τον άνθρωπο. Μην σκεφτείς το πότε και που. Πίστεψε με οταν πρέπει θα στον φέρει η ζωή απο μόνη της. Αυτό που εσυ έχεις να κάνεις είναι όταν έρθει να τον κρατήσεις εκει και να του δείξεις πόσο σημαντικός είναι για σένα. Μην αφήσεις δεύτερες σκέψεις και ανασφάλειες να σε κάνουν να πιστεύεις οτι θα είναι σαν τους άλλους και θα φερθεί όπως εκείνοι. Είναι εκεί για σένα, σε βοηθάει, σε αγαπάει και στο αποδεικνύει. Μην σκεφτείς. Είναι αληθινός. Ναι υπάρχει. Είναι ο άνθρωπος που έπρεπε να γνωρίσεις για να σου αλλάξει την ζωή. Υπήρχε πάντα. Φτιάχτηκε για σένα…

Και αν νομίζεις οτι όλο αυτό δεν γίνεται, οτι είναι ακατόρθωτο σε επιβεβαιώνω πως ναι. Γίνεται. Εγώ βρήκα τον άνθρωπο αυτό και στο λέω με βεβαότητα πως θα τον βρείς και εσύ.

Πες λοιπόν ευχαριστώ σε όσους σε διέλυσαν γιατί αν δεν υπήρχαν εκείνοι ίσως να μην είχες γνωρίσει ποτέ τον άνθρωπο που θα τα άλλαζε όλα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ευχαρίστησε αυτούς και αγάπησε εκείνον.

Στον δικό μου Δ ένα ευχαριστώ και ένα μεγαλύτερο Σ’αγαπώ…

Print Friendly, PDF & Email

Κάντε το σχόλιό σας

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί