Φίλοι και γνωστοί πολλές φορές με κατηγορούν για τη λατρεία μου απέναντι στα προϊόντα της Apple. Η όλη «φιλοσοφία” της Apple, είναι κάτι που λάτρεψα από την πρώτη κιόλας επαφή που είχα με το τότε πρωτοπόρο iPhone 3Gs. Είχα χρησιμοποιήσει όλα τα προηγούμενα μοντέλα της Apple, αλλά είχα την χαρά το πρώτο μου iPhone να είναι το 3Gs. Συνεχίσαμε σε iPhone 4, iPhone 4s, ως που για δοκιμή κάποια στιγμή, αποφάσισα να αλλάξω εταιρεία και να επιλέξω ένα Samsung Galaxy Note 4.

Η αλλαγή, όπως είναι αναμενόμενο για ένα θύμα fan της Apple, δε θα μπορούσε να είναι παρά απογοητευτική. Έτσι επέστρεψα ξανά στα iPhone, κάνοντας δικό μου ένα iPhone 5s. Η ταχύτητα του 4G, το touch id και ο νέος «ελαφρύς” σχεδιασμός με είχαν κερδίσει για τα καλά. Το είχα σίγουρο πλέον, πως δε θα πήγαινα ξανά σε άλλη εταιρεία, τουλάχιστον όσον αφορά το smartphone μου.

Σε κάθε νέο λανσάρισμα, ο Κωνσταντίνος (εγώ), κλασικά, στη σειρά των ταμείων να αποκτήσω το νέο μοντέλο. Είμαι πλέον περήφανος κάτοχος ενός iPhone 7 Plus το οποίο με καλύπτει στο 100%. Κορυφαίο design, εξαιρετική αίσθηση στο χέρι, ταχύτατο touch id και φωτογραφική μηχανή που μπορεί να καλύψει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. «Δε θα το αλλάξω για πολύ καιρό αυτό το κινητό”, έλεγα. Έλα όμως που το μικρόβιο της εμφάνισης του νέου τηλεφώνου με κρατούσε σε αγωνία αλλά και δημιουργούσε ανυπομονησία για να το αποκτήσω…

Ήρθε η μεγάλη ημέρα. 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 (ώρα Ελλάδος), η παρουσίαση του νέου iPhone 8/8 Plus και iPhone Χ. Την παρουσίαση είδα στο σπίτι μου, με την κατάλληλη ατμόσφαιρα έχοντας άπειρη διάθεση να αντικρύσω ό,τι νέο μας έφερνε η πολυαγαπημένη Apple. Είδαμε συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, είδαμε Apple TV 4K, είδαμε γενικά διάφορα καλούδια, μέχρι που ήρθε η στιγμή του iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Απογοήτευση… Ένα αντίγραφο του iPhone 7 / 7 Plus με γυάλινη πλάτη, ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή και «μπλα… μπλα… μπλα…” βλακείες! Η απογοήτευσή μου τεράστια, μέχρι που ακούστηκε η φράση:

«And we have… ONE MORE THING!»

Ε, πες το χρυσόστομε! Μας έχεις σκάσει τόση ώρα! Έτσι, με αυτή τη φράση, ήρθε το iPhone 10 ή αλλιώς iPhone X. Οθόνη «άκρη με άκρη” (Samsung), ο ένας φακός κάτω από τον άλλο (και όχι δίπλα), με το φλας να τους χωρίζει (τους φακούς) και χωρίς (Whaaaaat???) το home button (Samsung), συνεπώς και χωρίς Touch Id (δαχτυλικό αποτύπωμα). Έχει λέει πλέον Face ID όπου αναγνωρίζει το πρόσωπο και ανοίγει (Samsung εν μέρει). Μεταλλικό περίβλημα σε χρώμιο (λίγο 3Gs η κατάσταση) και σε 2 μόνο χρωματισμούς.

Ωραία. Και;

Μία εταιρεία με τέτοιο brand όπως η Apple, με τέτοιες πωλήσεις, τόσο φανατικό κοινό, κλείνει 10 χρόνια iPhone και μου εμφανίζεις το iPhone X ως την «ανακάλυψη” του αιώνα; Μας είστε με τα καλά σας;

Πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η Apple νιώθω πως με απογοήτευσε… Εσάς;

Print Friendly, PDF & Email

Κάντε το σχόλιό σας

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί