Γιατί είναι σημαντικό να πίνετε νερό τον χειμώνα. 4 εναλλακτικοί τρόποι ενυδάτωσης.

Είναι γεγονός πως όταν η θερμοκρασία πέφτει, έχουμε μικρότερο κίνητρο να πίνουμε νερό και άλλα ενυδατικά ροφήματα, αλλά δεν είναι λιγότερο σημαντικό για τη συνολική μας ευεξία.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι κάτι που υπάρχει συνεχώς στο μυαλό μας. Είναι λογικό — ιδρώνουμε περισσότερο όταν ο καιρός είναι ζεστός, επομένως είναι προφανές ότι χάνουμε νερό. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όμως, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν αφυδατωμένοι χωρίς να το καταλαβαίνουν. Η διαχείριση της πρόσληψης υγρών είναι το ίδιο σημαντική σημαντική χειμώνα καλοκαίρι.

Το σώμα μας χρειάζεται την ίδια ποσότητα νερού όλο το χρόνο. Φυσικά και πρέπει να αντικαταστήσετε αυξημένες ποσότητες νερού όταν ιδρώνετε πολύ, κάτι που μπορεί να συμβαίνει πιο συχνά το καλοκαίρι. Όταν ιδρώνουμε τους πιο κρύους μήνες, η υγρασία μετατρέπεται σε ατμό αντί να κάθεται στο δέρμα. Έτσι, ενώ εξακολουθούμε να χάνουμε νερό, δεν υπάρχει οπτική ένδειξη για να πιούμε. Επιπλέον, η αναπνοή κρύου, ξηρού αέρα κάνει το σώμα να χάσει σημαντική ποσότητα υγρών. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι άνθρωποι αισθάνονται περίπου 40% λιγότερο διψασμένοι, ανεξάρτητα από το πόσο νερό χρειάζεται πραγματικά το σώμα τους.

Το νερό αποτελεί το 60% του σωματικού μας βάρους και κάθε σύστημα στο σώμα εξαρτάται από αυτό για να λειτουργήσει. Το νερό ξεπλένει τις τοξίνες και τα απόβλητα από τα όργανα, βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και παρέχει ένα υγιές περιβάλλον για τους ιστούς. Ας μην ξεχνάμε και τον αντίκτυπο στο δέρμα και τα μαλλιά μας.

Όταν είναι αφυδατωμένο, το σώμα μας δεν μπορεί να εκτελέσει κανονικές λειτουργίες και αρχίζει να αισθάνεται κούραση. Με άλλα λόγια, εάν κοιμάστε πολύ και τρώτε ένα σούπερ υγιεινό πρωινό για να προσπαθήσετε να ενισχύσετε την ενέργειά σας, εξακολουθείτε να επηρεάζετε δυσμενώς την υγεία σας εάν δεν πίνετε αρκετά υγρά.

4 γευστικοί τρόποι για να μείνετε ενυδατωμένοι

Οι ειδικοί συνιστούν πάντα να πίνετε τουλάχιστον 1,5 λίτρο νερού κάθε μέρα, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε την επαρκή ενυδάτωση όταν κάνει κρύο.

Εάν θέλετε κάτι με περισσότερη γεύση και πρόσθετα οφέλη μπορείτε να επιλέξετε ένα αθλητικό ποτό χωρίς ζάχαρη που να περιέχει ηλεκτρολύτες για ενισχυμένη ενυδάτωση και σημαντικά μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Οι ζωμοί από κόκαλα και γενικά οι σούπες περιέχουν πολύ νερό και είναι πάντα δελεαστικές ειδικά τις ψυχρές μέρες.

Το τσάι μπορεί επίσης να είναι ενυδατικό, είτε πίνετε πράσινο για τα αντιοξειδωτικά είτε χαμομήλι για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Τέλος, τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ, που είναι στα καλύτερά τους τον χειμώνα, είναι κυρίως νερό. Καταναλώστε τα σαν χυμό ή και σκέτα για ένα ενυδατικό σνακ.

Follow Getlife.gr στο Google News

14 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο

Κάντε τα φωτιστικά σας να λάμπουν ακολουθώντας αυτή την μέθοδο καθαρισμού.