Γιατί κρατάμε ρούχα που ποτέ δεν φοράμε;

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πολλά ρούχα στις ντουλάπες μας που τα φοράμε σπάνια, ή ακόμα και ποτέ. Κατ΄εκτίμηση, φοράμε περίπου το 20% των ρούχων μας το 80% του χρόνου, ενώ ένα τεράστιο 80% των ρούχων μας φοριέται μόνο το 20% των περιπτώσεων. Το να κατανοήσουμε καλύτερα γιατί κρατάμε όλα αυτά τα αφόρητα ρούχα, μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να αποφορτίσουμε επιτέλους την ντουλάπα μας. Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κρατάμε όλα αυτά τα αντικείμενα, ρούχα ή αξεσουάρ, διαβάστε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους.

Ενοχή.

Το να κρατάμε ρούχα ή αξεσουάρ από ενοχή είναι ένα τεράστιο όχι. Απλώς μας κάνει να νιώθουμε άσχημα και το 99% των φορών δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αυτά μπορεί να είναι αντικείμενα για τα οποία ξοδέψαμε πολλά χρήματα και δεν φορέσαμε ποτέ, ρούχα που μας δώρισαν που απλά δεν ήταν του στυλ μας ή αντικείμενα που πιστεύουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε/φορέσουμε αλλά ποτέ να μην τα κάνουμε. Ας σταματήσουμε πια. Σίγουρα κανείς δεν χρειάζεται την επιπλέον ενοχή.

Δεν μας αρέσει πλέον το σώμα μας.

Ας το παραδεχτούμε – το σώμα μας αλλάζει με τα χρόνια. Λόγω εγκυμοσύνης, λόγω άγχους, επειδή δεν έχουμε πάντα χρόνο για γυμναστική….. υπάρχουν πολλοί λόγοι. Το να κρατάμε ρούχα που είναι πολύ μικρά για μας ή που απλά δεν ταιριάζουν πλέον στον σωματότυπό μας δεν είναι χρήσιμο! Ας αγκαλιάσουμε το σώμα μας τώρα (ακόμα κι αν θέλουμε να χάσουμε βάρος κάποια στιγμή) και ας επενδύσουμε σε μερικά ρούχα που εφαρμόζουν καλά τώρα και μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Εάν χάσουμε λίγο βάρος, θα μας αξίζουν ούτως ή άλλως καινούρια ρούχα!

Η επιθυμία να είμαστε διαφορετικοί.

Τα ρούχα αντικατοπτρίζουν πολλά για την προσωπικότητά μας. Κάποιες από εμάς είναι πιο σπορ ή casual, κάποιες είναι σούπερ μοντέρνες και ξεχωριστές, ενώ άλλες φοράμε πιο επαγγελματικά ρούχα. Ας κρατήσουμε μόνο τα ρούχα που λένε ποια πραγματικά είμαστε τώρα και μας κάνουν να νιώθουμε αυτοπεποίθηση και στυλ. Αν για παράδειγμα κάποτε φορούσαμε μόνο επαγγελματικά ρούχα, αλλά τώρα είμαστε σπίτι με τα παιδιά μας γιατί να μην αγοράσουμε μερικά χαριτωμένα τζιν, φούτερ και σνίκερς που μας κάνουν να νιώθουμε καλά με αυτό που κάνουμε τώρα και να δωρίσουμε εκείνα τα κοστούμια που δεν μας χρειάζονται πλέον. Ακόμα κι αν σκοπεύουμε να επιστρέψετε στη δουλειά σε 5 χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι τα παλιά μας ρούχα είτε δεν θα μας ταιριάζουν το ίδιο, είτε θα είναι εκτός μόδας.

θα το χρειαστούμε κάποια μέρα

Εάν δεν το έχουμε φορέσει τον περασμένο χρόνο (ή δύο χρόνια σε περίπτωση εγκυμοσύνης), πιθανότατα δεν θα το φορέσουμε ποτέ ξανά. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι τα στυλ ρούχων (και οι δικές μας προτιμήσεις) αλλάζουν με τα χρόνια, επομένως δεν έχει νόημα να κρατάμε μακροπρόθεσμα τα είδη ένδυσης εάν δεν τα φοράμε.

Είναι αρκετά συμπαθητικά

Όλοι έχουμε εκείνα τα ρούχα που απλά κάθονται στην ντουλάπα μας. Δεν τα μισούμε, μας ταιριάζουν, αλλά πάντα υπάρχει κάτι που μας αρέσει περισσότερο, ώστε να μην τα φοράμε ποτέ. Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο να τα ξεφορτωθούμε γιατί πάντα πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να τα φορέσουμε. Ας κρατήσουμε μόνο εκείνα τα αντικείμενα που πραγματικά προτιμάμε και αγαπμτε – τα απλώς συμπαθητικά ρούχα δεν θα είναι ποτέ καλύτερα από αυτά.

Follow Getlife.gr στο Google News

Οργάνωση ντουλάπας: πώς να κάνετε εκκαθάριση στην ντουλάπα σας.

Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας με 10 βήματα. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι η λύση.