Γιατί πρέπει να προσθέτετε βόρακα κάθε φορά που βάζετε πλυντήριο ρούχων

Η χημική ονομασία του βόρακα είναι τετραβορικό νάτριο και πρόκειται για ένα φυσικό ορυκτό. Το βόριο είναι ένα στοιχείο που υπάρχει στη φύση. Ο βόρακας είναι ένας συνδυασμός νατρίου, βορίου και οξυγόνου και μπορεί να εξορυχθεί από τη γη στην ακατέργαστη μορφή του. Ο βόρακας σε σκόνη είναι λευκός, αποτελούμενος από μαλακούς άχρωμους κρυστάλλους που διαλύονται στο νερό. Ο βόρακας είναι συστατικό πολλών απορρυπαντικών, καλλυντικών και σμάλτων.

Προσθέτοντας έως και 1/2 φλιτζάνι βόρακα σε κάθε πλύση ρούχων —λευκά ή χρωματιστά — θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα λευκά σας αστραφτερά λευκά, και τα ρούχα σας και το πλυντήριό σας χωρίς μυρωδιές. Η ποσότητα του βόρακα εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού σας. Για παράδειγμα, αν το νερό δεν είναι εξαιρετικά σκληρό αρκεί περίπου 1/4 φλιτζάνι σε ένα πλήρη πλύση, ή μία κουταλιά της σούπας σε λίγα ρούχα. Για σκληρό νερό χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι για μια πλήρη πλύση.

Δείτε 7 λόγους για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε βόρακα σε κάθε πλύση.

1. Ο βόρακας είναι ασφαλής με χλωρίνη
Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι επικίνδυνο να αναμειγνύεται η χλωρίνη με οξέα όπως το ξύδι. Ο βόρακας δεν είναι ένα από αυτά υλικά. Είναι ασφαλές να αναμιχθεί με λευκαντικό χλωρίου και απορρυπαντικά και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την καθαριστική δύναμη και των δύο.

2. Ο βόρακας λευκαίνει τα λευκά
Σκεφτείτε τον βόρακα ως ένα προϊόν συντήρησης που θα διατηρήσει λευκά τα λευκά σας. Σε συνδυασμό με λευκαντικό χλωρίου, υπερτροφοδοτεί τη λευκαντική δύναμη του λευκαντικού. Αλλά ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε λευκαντικό, ο βάρακας εξακολουθεί να έχει λευκαντική δράση.

3. Ο βόρακας μαλακώνει το σκληρό νερό
Ο βόρακας έχει pH 9,24. Αυτό αλλάζει το pH ολόκληρου του πλυντηρίου καθιστώντας το ελαφρώς αλκαλικό, το οποίο είναι ιδανικό για καθάρισμα. Αγγίξτε το νερό μόλις προσθέσετε βόρακα. Δείτε πώς το αισθάνεστε πιο λείο ή ακόμα και λίγο γλοιώδες. Αυτό εννοούμε με τον όρο μαλακό νερό. Το μαλακό νερό απελευθερώνει τη βρωμιά και τους λεκέδες πολύ πιο αποτελεσματικά από το ουδέτερο ή το σκληρό νερό που εμποδίζει τα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων να λειτουργούν όπως προβλέπεται.

4. Ο βόρακας απελευθερώνει τα υπολείμματα σαπουνιού
Ο κύκλος ξεβγάλματος του πλυντηρίου σας υποτίθεται ότι αφαιρεί όλο το απορρυπαντικό, το σαπούνι, το λευκαντικό και τη βρωμιά από τα πλυμένα είδη. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά αν έχετε σκληρό νερό. Το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση σαπουνιού και μαλακτικού σε πλυμένα ρούχα και σεντόνια. Όταν συμβαίνει αυτό οι πετσέτες σας βγαίνουν σκληρές και τα λευκά σας αποκτούν μια θαμπή απόχρωση του γκρι. Ο βόρακας διατηρεί το σαπούνι διασκορπισμένο και έτσι δεν κολλάει στις ίνες του υφάσματος. Αυτό σημαίνει ότι τα υπολείμματα του απορρυπαντικού καταλήγουν στην αποχέτευση με το νερό ξεγβάλματος.

5. Ο βόρακας καταπολεμά τις οσμές
Ο βόρακας επιτίθεται τόσο σε μούχλα όσο και σε μύκητες. Αυτοί είναι οι ένοχοι που κάνουν τα ρούχα σας και το εσωτερικό του πλυντηρίου σας να αναδίδουν μια δυσοσμία, μυρωδιά μούχλας. Ο βόρακας αφαιρεί επίσης από τα ρούχα τις μυρωδιές του σώματος και άλλες άσχημες οσμές.

6. Ο βόρακας είναι απολυμαντικό πλυντηρίου
Ο βόρακας αναστέλλει τα βακτήρια, τη μούχλα, τους μύκητες και πολλούς άλλους οργανισμούς. Κατά συνέπεια απολυμαίνει ρούχα και πλυντήριο.

7. Ο βόρακας λειτουργεί ως καθαριστικό λεκέδων
Γνωρίζουμε πόσο σκληροί μπορεί να είναι οι λεκέδες από ντομάτα, μουστάρδα, λίπος και λάδι. Εδώ είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο ο βόρακας είναι χρήσιμος. Μουλιάστε τα ρούχα σας για 30 λεπτά σε μία κουταλιά της σούπας βόρακα ανά 4 λίτρα ζεστού νερού ή προσθέστε 1/2 φλιτζάνι βόρακα στον κύκλο πρόπλυσης του πλυντηρίου σας.

Follow Getlife.gr στο Google News

5 μεγάλες τάσεις ευημερίας για το 2023

Έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης των πετσετών μπάνιου και bonus ιδέες