Γρατσουνιές σε inox επιφάνειες; Όχι πια, αν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

Αρκετές συσκευές στην κουζίνα μας όπως το ψυγείο ή ο φούρνος σας είναι φτιαγμένες από inox. Ενδεχομένως και ο νεροχύτης σας να είναι από inox. Το υλικό αυτό είναι πολύ όμορφο όταν είναι καλογυαλισμένο, τι γίνεται όμως αν γρατσουνιστεί και χάσει την λάμψη του; Δεν υπάρχει λόγος για να ανησυχείτε, καθώς σας έχουμε την λύση. Δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα με φυσικά υλικά που έχετε σπίτι σας.

Αρχικά θα πρέπει να καθαρίσετε τις επιφάνειες. Ο καλύτερος τρόπος είναι χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί και λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό. Το ξίδι θα τις κάνει να γυαλίσουν οπότε θα μπορέσετε να εντοπίσετε που ακριβώς έχουν αλλοιωθεί. Αν οι γρατσουνιές είναι μικρές, ίσως να μην χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο για να τις απομακρύνετε.

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα με νερό και 3 κουταλάκια σόδα. Τρίψτε την inox επιφάνεια με το μείγμα και καθαρίστε την με ένα μαλακό πανί και νερό. Η λειαντική υφή της σόδας θα εξαφανίσει τις μικρές γρατσουνιές. Στην συνέχεια γυαλίστε την επιφάνεια με ελαιόλαδο.

Οδοντόκρεμα

Η διαδικασία περιλαμβάνει το τρίψιμο πάνω από την γρατσουνιά με λευκαντική οδοντόκρεμα με μια παλιά οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες και στη συνέχεια σκούπισμα της επιφάνειας με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει το σκούπισμα της περιοχής με ελαιόλαδο για να γυαλίσει η επιφάνεια και να λάμψει.Όπως και με την σόδα η λειαντική υφή της οδοντόκρεμας αφαιρεί εύκολα τις μικρές γρατσουνιές από τις inox επιφάνειες.

Για δυσκολότερες γρατσουνιές μπορείτε να πάρετε πιο δραστικά μέτρα.

Δοκιμάστε ένα αντισκωριακό σπρέι. Απλώστε μια μικρή ποσότητα χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί στην συνέχεια στεγνώστε το με καθαρό πανί.

Εναλλακτικά δοκιμάστε κάποιο κερί αυτοκινήτου που περιέχει κερί καρναούβης. Απλώστε σε μια μικρή επιφάνεια, κάντε ένα τεστ και αν όλα πάνε καλά, γυαλίστε και την υπόλοιπη επιφάνεια και κάντε τις inox επιφάνειές να φαίνονται τόσο λαμπερές όσο ήταν όταν τις αγοράσατε.

Follow Getlife.gr στο Google News

Θέλετε δυνατή όραση; Καταναλώνετε καθημερινά αυτά τα τρόφιμα

Πως θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τα παντζούρια σας.