Οι περισσότεροι μαθαίνουμε ξένες γλώσσες επειδή θεωρούμε ότι θα μας βοηθήσουν να έχουμε ένα πλούσιο  βιογραφικό και  συνεπώς ίσως μας ανοίξουν την πόρτα για  μία καλύτερη εργασία. Ο λόγος που μία ξένη γλώσσα θεωρείται απαραίτητη στις ημέρες μας είναι, ως επί το πλείστον, οικονομικοί και επαγγελματικοί, αφού η γνώση της Αγγλικής -ειδικά- γλώσσας βοηθάει το άτομο να ανελιχθεί περισσότερο στον εργασιακό τομέα. Είναι γνωστό ότι πλέον για όλες τις θέσεις εργασίας απαιτείται καλή γνώση ξένων γλωσσών.

Και όμως, η γνώση της ξένης γλώσσας είναι απαραίτητη όχι μόνο για την απόκτηση των στοιχειωδών γνώσεων που ίσως βοηθήσουν έναν άνθρωπο να προοδεύσει και να εξελιχθεί κοινωνικά και επαγγελματικά, αλλά και γιατί βοηθάει το παιδί, τον άνθρωπο να αποκτήσει ισχυρότερη νοημοσύνη. Όσο πιο σωστά μάθει ένας άνθρωπος να χειρίζεται σωστά το λόγο, τόσο της μητρικής αλλά και μίας δεύτερης γλώσσας, τόσο μεγαλύτερη οξυδέρκεια θα αποκτήσει, όπως και θα καλλιεργήσει διάφορες και νοητικές ικανότητες, όπως μνήμη, ανάλυση των εννοιών, παρατηρητικότητα, οξυδέρκεια.Η σωστή γνώση μίας γλώσσας εκτός από τη μητρική, έχει αποδειχθεί ότι δρα προστατευτικά έναντι του εκφυλισμού του εγκεφάλου σε προχωρημένη ηλικία.

Η γνώση όμως μίας ακόμη γλώσσας, μας φέρνει σε επαφή με μία χώρα διαφορετική από εμάς, με μία παράδοση διαφορετική από τη δική μας. Μαθαίνοντας τα ήθη και τα έθιμα μίας διαφορετικής χώρας, ερχόμενοι σε επαφή μέσω της γλώσσας με μία κουλτούρα διαφορετική από τη δική μας, μαθαίνουμε να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα διότι βλέπουμε τελικά ότι δεν αφορά μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Αφορά τον καθένα από εμάς, αφού διαφορετικός είναι ο κάθε άνθρωπος, η κάθε χώρα, ο κάθε πολιτισμός.

Επιπλέον, είναι μία ευχάριστη ενασχόληση για όποιον άνθρωπο επιθυμεί να ασχοληθεί μαζί της, αν μπορεί βεβαίως, να ανταποκριθεί τόσο από πλευρά χρόνου όσο και από οικονομικής άποψης.

Η γνώση πάντα βοηθάει τη ζωή μας να γίνει ομορφότερη, δείχνοντας πως όλοι οι άνθρωποι κάτω από τον ουρανό, όποια γλώσσα και να μιλούν, δε διαφέρουν όσο πιστεύουν  τελικά…

Print Friendly, PDF & Email

Κάντε το σχόλιό σας

Το e-mail σας δεν θα δημοσιευτεί