Κεραμικές εστίες: σαν καινούριες με σόδα και ξύδι

Οδηγός βήμα-βήμα πως να καθαρίσετε τις κεραμικές εστίες σας

Αν έχετε ηλεκτρική κουζίνα με κεραμικές εστίες ή και ξεχωριστές εστίες στον πάγκο της κουζίνας σας, δεν χρειάζεται να σας πω πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθούν καθαρές. Ευτυχώς, αυτή η απλή μέθοδος θα βοηθήσει την γυάλινη εστία σας να φαίνεται σαν καινούργια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μαγειρική σόδα, υγρό σαπούνι πιάτων, λευκό ξύδι και μια πετσέτα.. Ας ξεκινήσουμε ακολουθώντας τον οδηγό βήμα-βήμα.

1) Ξεκινήστε βάζοντας λίγο ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζοντας την εστία.

2) Στη συνέχεια, πασπαλίστε από πάνω μια γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας

3) Χρησιμοποιώντας τον νεροχύτη ή έναν κουβά, μουλιάστε την πετσέτα σε ζεστό νερό με προσθήκη σαπουνιού πιάτων. Πρέπει το νερό να είναι εξαιρετικά ζεστό, επομένως είναι καλύτερο να φοράτε προστατευτικά γάντια. Στύψτε απαλά την πετσέτα (αλλά όχι εντελώς) και απλώστε την σε όλη την εστία. Αφήστε την πετσέτα εκεί για 15 με 20 λεπτά.

4) Όταν περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε την πετσέτα και χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα ή το ειδικό εργαλείο ξύστρα για να τρίψετε τυχόν επίμονους λεκέδες. Εάν η κουζίνα σας είναι πολύ βρόμικη ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία άλλη μια φορά για να μουλιάσουν οι λεκέδες.

5) Τέλος, ψεκάστε μια μικρή ποσότητα ξιδιού στην εστία και χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες για να το σκουπίσετε. Τώρα οι εστίες σας θα είναι λαμπερές και θα δείχνουν ολοκαίνουργιες.

Follow Getlife.gr στο Google News

Απώλεια βάρους; Ελέγξτε την διατροφή σας

Σοκολάτα χωρίς ενοχές: 8 λόγοι για να τρώτε περισσότερη σοκολάτα