Menu

Κοτόπουλο γεμιστό με κεφαλοτύρι. Η συνταγή της επιτυχίας

Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με την πρωτότυπη και gourmet αυτή συνταγή που θα σας κοστίσει και πολύ λίγα χρήματα!

Τι θα χρειαστείτε για το καλύτερο γεμιστό κοτόπουλο με κεφαλοτύρι για 4 άτομα

▪6 μπουτάκια κοτόπουλο

▪12 φέτες προσούτο

▪12 μπαστουνάκια κεφαλοτύρι

▪3 φρέσκα κρεμμυδάκια

▪αλάτι, πιπέρι

▪θυμάρι

▪2 κ.σ. χυμό λεμόνι

▪2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο

▪1 κ.γ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό

Πως θα το ετοιμάσετε:

Αφαιρείτε προσεκτικά τα κόκαλα από το κοτόπουλο.
Κόβετε κάθε μπουτάκι στη μέση και χτυπάτε προσεκτικά με ένα γουδοχέρι τα κομμάτια ώστε να πλατύνουν.

Αλατοπιπερώνετε κάθε κομμάτι, βάζετε από μία φέτα προσούτο, ένα μπαστουνάκι κεφαλοτύρι κι ένα κομματάκι φρέσκο κρεμμύδι και λίγο θυμάρι και το τυλίγετε σε ρολάκι, στηρίζοντάς το με μία οδοντογλυφίδα.

Ψήνετε σε ένα ταψάκι ρίχνοντας μέσα το ζωμό κοτόπουλου για 45 λεπτά στους 180 ◦C
Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά. Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε, αφού «δέσετε» το ζουμί του με το χυμό λεμόνι και το κορν φλάουρ.

Tip: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το προσούτο με μερικές φέτες καπνιστής γαλοπούλας.

Exit mobile version